Akik nem dolgoznak, de nem veszélyeztetettek, hogy maradnak otthon?
Figyelt kérdés
Háziorvossal íratja ki magát? Vagy nőgyógyásszal? Hogy működik ez? Szokták kérdezni, hogy meddig dolgozol? Mi a módja, hogy otthon maradjon valaki? Szülési szabadságra nem mehetek a 36. Hét előtt2021. nov. 5. 06:50
1/8 anonim válasza:
Csak nőgyógyász javaslatára vehet táppénzre a háziorvos.
2/8 anonim válasza:
Terhesség esetén a nőgyógyászok 99,9%-nak a körbeforgós munkaundor is tökéletesen megfelelő indok a veszélyeztetettségre, így aztán szemrebbenes nélkül meg is irják a javaslatot a háziorvosának.
3/8 anonim válasza:
Én magánorvoshoz jártam. Mikor először mentem hozzá, és megállapította a terhességet, mondta,hogy jelezzem ha táppénzre akarok menni. Kb 6 hónapos terhes lehettem, mikor mondta,hogy már nem mennék dolgozni. (Sokat idegeskedtem már bent. ) Írt egy papírt,hogy gond van a lepénnyel veszélyeztetett terhes vagyok. Kb ennyi volt.
4/8 anonim válasza:
Én olyan helyen dolgozok, ahol nem engednek terhes nőt dolgozni, mert veszélyes anyagok vannak. Ők adtak egy papírt hogy adjam a nőgyógyásznak, az pedig táppénzre vett
5/8 anonim válasza:
4# Azt tudod, hogy emiatt a munkáltató nem küldhet táppénzre? Ez így azért nem egészen tisztességes eljárás. Ha nem tud biztonságos munkakört biztosítani, akkor felmenthet a munkavégzés alól, de a teljes alapbéredet köteles ugyanúgy átutalni minden hónapban.
Az én nőgyógyászom is azt mondta, hogyha szeretnék táppénzre menni, akkor szóljak, ír javaslatot. Nem úgy tűnt, hogy különösebben meg kellene indokolnom, hogy miért akarok táppénzre menni. Nem is szándékozom egyébként, amíg nem érzem úgy, hogy már nem esik jól/árt a munkába járás.
6/8 anonim válasza:
Nekem a háziorvosom kérdezte az elején, amikor mentem, hogy szeretnék-e táppénzre menni. Nem szerettem volna, de mondta, hogy jelezzem, ha mennék.
7/8 anonim válasza:
Nekem is a háziorvos mondta hogy szóljak ha táppénzre szeretnék menni.
Nőgyógyásztól csak utólag kértem igazolást, szülés előtt kb 3 héttel. 33. héttől voltam táppénzen. Háziorvos se hiányolta a javaslatot.
8/8 anonim válasza:
háziorvos és nőgyogyász ir ki táppnézre. függ van-e baj veled,terheségeddel vagy babádal vagy a munkahelyed terheségre veszéyles
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!