Maradjak otthon veszélyeztetett terhesen?
Most komolyan mi számít neked?
Fél évig otthon ülni és lesz a végén egy remélhetőleg egészséges babád vagy inkább visszamenni dolgozni és lehet babád sem lesz...
Ha megszületik a babád, azért majd ettől felnőttebb hozzáállást mutass és legyél felelősségteljesebb szerintem a babád érdekében és ez most nem piszkálás, hanem egy jó tanács!
És mit csinálj otthon? Sétálj, tévézz, fejts rejtvényt, olvass, netezz, filmezz, csináld meg a házimunkákat szépen, de közben ne erőltesd meg magad. Mikor otthon vagytok, akkor a pároddal csináljatok közös programokat, élvezzétek egymást...mondjuk.
Nem te leszel az első, akinek otthon kell maradnia a babája érdekében.
Netezz, nézz filmeket, olvass, neten nézz babaholmikat, és hallgass az orvosra.
Még csak a 11. héten vagy, lehet 2-3 hét múlva úgy dönt az orvosod, hogy visszamehetsz dolgozni. Addig is maradj a fenekeden. :)
Mi a fontosabb a baba, vagy te?!
Vagy otthon pihensz, feltalálom magad, olvasol filmet nézel...
Vagy vissza mész dolgozni, mert unatkozol, és kockáztatod a babád...
Már itt elválik milyen Anya leszel, hol áll a rangsorban a baba számodra...
Az orvos nem engedne vissza, kerek perec feketén-fehéren megmondta. Akkor nem értem miért írtad ki a kérdést, ha a babád az első, akkor ez nem kérdés, hogy otthon maradsz!
Saját tapasztalat: velem egyidőben pozit tesztelt az egyik barátnőm, én véreztem be először, ő rá 2 hétre. Én otthon maradtam, pihentem, megmaradt a babám. Barátnőm visszament irodai munkára ugyan, de elment neki :( Nekem is elmehetett volna, és neki is megmaradhatott volna ugyan, de látom, hogy furdalja a lelkiismeret, hogy nem maradt otthon.
Első vagyok.
Ebből én nem azt szűröm le, amit te itt az előbb megmagyaráztál:
"Lassan szeretnénk visszamenni dolgozni, de a nőgyógyász nem hajlandó kiállítani olyan papírt, hogy visszamehetek. Gondolom így szeretné védeni magát a továbbiakban'"
Ebből én azt szűröm le, hogy te vissza akarsz menni dolgozni, csak az orvos nem hajlandó visszaengedni, de biztos amúgy visszamehetnél, csak ő nem vállalja a felelősséget.
Tudod, nem feltétlenül saját magát védi, hanem téged is. De mindegy, biztos én vagyok a hülye.
Nem érdemes kétségbe vonni az orvosi szakvéleményt. Nekem kinyílt a méhszájam félidőben, és nekem is azt javasolta, maradjak otthon, ne dolgozzak, bár semmilyen papírt nem állított ki. Szerintem senki nem kötelezhető arra, hogy otthon maradjon, saját felelősségre dolgozhat bárki. Hiszen ha nem mutatod be a papírt, akkor nem létezik. De óva intenélek ettől. Én visszamentem dolgozni, és majdnem a terhességem végéig maradtam is. Nem volt más megoldás, nem volt helyettesem.
Aztán a Karácsony előtti készülődésben sem kíméltem magam. Azt hittem nem történhet baj. Végül koraszülésem lett a 34. héten. Szerencsére a baba egészséges lett, de két hétig a koraszülött osztályon voltunk.
Szóval nem éri meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!