Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A munkáltató kötelezi az...

A munkáltató kötelezi az oltás, terhes vagyok nem szeretném oltatni magam, mit tehetek?

Figyelt kérdés
Kötelező az Oltás, az orvos csak a 12. hétig ad igazolást, hogy nem vagyok oltható. A rosszullétek miatt semmiképp nem szeretném oltatni magam, de akkor táppénzre kell mennem. Járt már így valaki? Mit tegyek hogyan szerezzek igazolást?

2022. jan. 17. 15:17
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
33%

Mi a lószarnak kell bárkire ráerőltetni az oltást kedves 10#?

Mert amíg nem lesz teljes átoltottság, ez a szar nem tűnik el. Lásd himlő.

2022. jan. 17. 17:33
 42/48 anonim ***** válasza:
37%
Mégis mit tehetnél? Nem kötelező dolgozni, de hülyeségre nem jár táppénz. Menj el fizetés nélkülire.
2022. jan. 17. 17:54
 43/48 anonim ***** válasza:
56%
Oké, ne oltass, nekem tök mindegy. De ilyen orbitális baromságot ne írj, hogy az oltás előbbre hozza a rákot, ha fingod nincs róla, hogy hogy alakul ki egy daganat...
2022. jan. 17. 18:09
 44/48 anonim ***** válasza:
64%
Szerintem soha senkit nem szabad se rábeszélni, sem pedig lebeszélni az oltásról. Ez egy olyan téma, ami felett csakis mi magunk dönthetünk. Nálunk a család fele oltott, a másik nem. Soha senkitől nem kérdeztem meg, hogy mire, vagy mire nem, nem téma a dolog. Akinek kellett, elment, felvette. Nincs erről mit beszélni, tárgyalni. Hogy miért? Mert nem vagyunk hozzáértő emberek és ezt el kell fogadni. Egy pár hatóanyagit sem tud senki megnevezni, ami pl. az oltásokban van, de sorolhatnám. Épp emiatt én nem is kérdeztem senkit erről, kivéve akit kellett: nőgyógyász, szülésznő. Itt (külföld), magától nem jön fel a téma, ha akarod oltatod magad, ha nem, meg nem. Én csak a saját okaimat tudom, hogy miért döntöttem úgy, hogy érdeklődöm, mit ajánlanátok az orvosok a helyzetemben. Ugye mint tudjunk, egy terhes anyuka szervezete nem úgy működik, mint terhesség előtt, az immunrendszer "legyengül", a baba érdekében természetesen. Emiatt féltem, mi van ha terhesen kapom el (előtte nem kaptam, én vigyáztam, mert hogy lehet, kellene is(!). Az orvos nyilvánvalóan tette, hogyha kórházba kerülök, lélegeztető gépre, akkor azonnal elveszik a babát. Az összes kismamájuk (magánpraxis, havi szinten 30-40 anyuka szül náluk), semmilyen problémát nem észlelt a terhesség alatt az oltástól. Nem kell egy géniusznak lenni, hogy rájöjjön az ember, ha ez megtörténik a 15, 16, 18 stb héten, a babának esélye sincsen, az én meggondolatlanságom, tudálékosságom miatt. Mert minek nézzük azt, mikor kb. lesz@rom azt, amit orvos mond és megyek a saját fejem után, kockáztatva a babát? Őrültség? Szerintem az. Persze, persze, mennyi az esély arra, hogy megtörténjen? Mennyi az esély arra, hogy elengeded a gyerekedet a boltba azzal a tudattal, hogy 1% az esélye, hogy elüti az autó és... Tehát tudod, hogy 1% az esély, hogy nem jön haza, ez fix. Csak 1%, mégis azt érzem, egy anyuka sem engedné el aznap a boltba. Szóval? Miért másabb ez? Kockázat=kockázat. Én ezeket mérlegeltem. Nem vagyok sem pro, sem kontra, egyszerűen meghoztam azt a döntés, amit én jónak láttam. Semmi bajom nem volt oltás után, egy hete vettem fel (azoknak írom, akik érdekel). Egy napig tartó karfájdalom volt jelen, akárcsak az első kettőnél, semmi más. Kérdező, rosszullétek nem kifogás. Nem roosz értelmében írom, csak na tényleg, az a kis karfájdalom legyen a legnagyobb bajod. Pfizer esetében nem igazán lesz bármi más mellékhatás. Ugyancsak azoknak írom, akiket érdekel a téma, terheseket Pfizerrel vagy Modernával oltanak. Amit még kifejtettem, de fontos lehet, hogy a családban több embernél kialakult a Covid miatt vérnyomás probléma (beállíthatatlan lett sajnos), inzulin rezisztencia, és magas fokú szag undor (az illető semmilyen étel illatot/szagot nem bír elviselni, sütés-főzés nem kivitelezhető, éjjel-nappal megy a szellőztetés, tucatszámra a légfrissítő. Egyszerűen borzalom... Mivel jobb ez, mint a vakcina? Tényleg jól gondold át, de ne csak magadra gondolj. Ha nem veszed fel, tényleg gubózz be, sehová ne menj, senkivel nem nagyon találkozz, ha mégis, szájmaszk, 1,5 távolság, senkivel se puszi, se ölelés. Nincs barátnőzés, étterem, vásárlás, semmi. Nagyon vigyáznod kell magadnak. Nem, nem viccelek, szerintem hogy nem kaptam el senkitől eddig? Vigyáztam. Nyárig nekem se volt oltásom, nem is mentem senki közelébe. Igaz én külföldön élek, itt azért értelmesebb az emberek. Értem ezalatt, hogy felfogják a dolog súlyát, nem intenek egyet, hogy kit érdekel. Csak okosan.
2022. jan. 17. 19:24
 45/48 anonim ***** válasza:
81%
A külföldön élő (értelmes) emberek még mindig nem egy kategória. Tudod, az afrikai szájtágítós ungabungák is külföld, meg a medvével szelfiző oroszok is, hogy a “teszek egy szelet paradicsomot a hamburgerbe, hogy egészségesebb legyen” amerikaiakat ne is említsem. Nem minden afrikai buta. Nem minden orosz meggondolatlan. Nem minden amerikai elhízott és nem minden magyar szereti a pálinkát. Ugyanúgy, ahogy nem is értelmesebb minden “külföldi”. 🤦🏼‍♀️
2022. jan. 17. 20:32
 46/48 anonim ***** válasza:
14%

#45 Tetszik, vagy sem, ez van. Itt egyik családtagom sem kapta el a két év alatt. Magyarországon, szinte mindegyik. Megvannak a Post-Covid következmények is.

Mi itt két éve egyik családtagot sem öleltük meg. Nincs puszi. Soha, semmilyen körülmények között nem megyek 1,5 méternél közelebb senkihez. Nem viszketőzik senkinek a πcsája szülibuli után, haverok/barinők után, hanem ülnek szépen nind otthon. Kivétel a szupermarket, meg ahová nagyon muszáj menni. Nem tapogatja senki az arcát, orrát (otthon se!), az arcmaszkot megfelelően viselik mindenhol. Otthon ülsz, dolgozol szépen homeofficeban. Ha valaki megy a szupermarketbe, első dolog felrakni a szájmaszkot. Aztán jön a bevásárló kocsi fertőtlenítése, utána kezek. Ha kijössz, kéz fertőtlenítése, s csak utána szájmaszk levétele. Nem eszünk, nem iszunk, s még így sem érintjük meg az arcunkat, akkor sem, ha a maszk fent van. Soha. Egy maszkot csak egyszer használunk, s nem a gagyi moshatót, vagy gagyi orvosit. Még itt is nagyon sokan nem megfelelően használják, követik a szabályokat. A hozzád hasonlóak pedig el tudom képzelni, hogy mennyire, sajnos. Vagyis sehogyan. Miattatok nem lesz ennek soha vége, mert a kezed sem tudod megmosni rendesen, nemhogy betartani maximálisan a szabályokat. Lehet is dumálni, de amit leírtam, annak a 10%-át se követed és nem is érdekel. Verheted a nyálad itt, de mindhiába.

2022. jan. 17. 21:19
 47/48 anonim ***** válasza:
95%
Mi sem kaptuk el, a rokonaim és barátaim sem és mindent betartunk. 🤣 De te nyilván jobban tudod az értelmes külföldi közegedben, hogy én mit és hogy csinálok. 😄😄
2022. jan. 17. 21:50
 48/48 anonim ***** válasza:
50%
Nálunk most halt meg egy 30 alatti kismama, aki nem mert oltatni terhesség alatt :(
2022. jan. 19. 14:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!