A munkáltatóm köteles-e elengedni a kötelező terhességi vizsgálatokra ill. ezt le kell-e dolgoznom vagy az így összeadódó órákat ki kell -e írnom szabadnapnak?
kedves munkáltatód lehet:(
Szerintem a kiskönyvedben benne lesz
el kell engednie. én főnököm egy köcsög volt ha lehet ezt írni. ha tudtam hogy sokat kell várni, szabit vettem ki. maszek orvosom volt, így csak a védőnő és a vérvétel volt amire elmentem. a főnököm meg közölte 5 hónapos terhesen hogy menjek táppénzre mert a vizsgálatok miatt én sosem vagyok bent...na tudjátok ti is hogy mi az a sok vizsgálat. én nem mentem táppénzre mert elestem volna egyéb juttatástól ami 50ezer ft minusz lett volna. azt mondta erre hogy ő tudja hogy kevesebb lenne a pénzem, de menjek már...szóval nem mentem és utána még csak nem is köszönt pedig csak 5 emberrel dolgoztunk az irodán. aztán gyed után hitegetett hogy visszavesz, vegyem ki a szabikat. kivettem, majd pedig felmondott. azaz közös megegyezéssel zárult, minden juttatást megkaptam mintha felmondott volna. igaz első munkanapomra indulva alattam totálkárosra törték a kocsinkat. egy hétig táppénzen voltam, bár mentő vitt el, de könnyebben sérültem., egy hét után pedig ugye jött az elbocsájtás. ennek 10 hónapja, azóta nem találok munkát....
szóval igen köteles elengedni, de nem kell igazolni, de vannak emberek akik elfelejtik hogy őket is anya szülte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!