Korához képest kisebb magzat lehet ugyanúgy megfelelően fejlett?
Jelenleg elvileg 34 hkm vagyok, de nagyjából 5 nappal mindig kisebbnek tűnt mérések alapján (genetikai UH-okon) a baba, ami a ciklusommal és az esetleges fogantatással is egybevágna. Ma viszont már jóformán 2 héttel kisebbnek mutatkozott, bár én se vagyok alapból túl nagy darab (162 cm, 50 kg terhesseg előtt). Lehetséges, hogy ez idő tájt már ennyire eltérően növögetnek a babák? A szervei fejlettsége attól még meglehet 33 hét körüli? Valakinek van hasonló tapasztalata, számíthatok majd szüléskor cuki picuri de kompakt babára :) ?
A dolog nem aggaszt, csak kíváncsi vagyok, mások akik szintén nem óriásnak születtek, mit tapasztaltak :)
Először is, ahány doki annyi mérés(i) hiba.
Másodszor genetika is lehet.
Harmadszor pedig 2 hetes elmaradásnál szoktak jobban odafigyelni.
Nálunk genetika is közre játszik amellett volt gond is.
Első lányom IUGR toxémia miatt - 37. hétre 2240g 45 cm. Ő 1 hetet Pic-en és 4 napot volt oxigéninkubátorban. Ő sni-s
Második lányom 39.hét 51 cm 2920g
Harmadik lányom 38.hét 45cm 2790g
Én magam is alig voltam 2600g 47cm
férjem családjában mind ilyen picike babák születnek.
Szia!
Én ugyanebben a cipőben járok mint te! NEkem a 12. UH-n még pontosan akkora volt amekkorának kellett lennie, azután viszont folyamatosan kisebbnek mérték 4-6 nappal. Pont a 34. hetes UH-n viszont már majdnem 2 hét volt a lemaradás. Az orvosom azt mondta ő nem aggódik, ő egy pici baba lesz. Szintén 162 cm vagyok egyébként és 48 kg-al estem teherbe :)
Jelenleg 36 hetes vagyok, jövőhéten megyek vissza az orvoshoz.
Nem mondom, hogy halálra aggódom magam, de azért legbelül ott motoszkál bennem, hogy csak nehogy valami baj legyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!