Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Várandósan ti milyen házkörüli...

Várandósan ti milyen házkörüli munkát,házimunkát,meg házfelujitási,házépitkezési munkát végeztetek,szülésig?

Figyelt kérdés

2021. okt. 3. 22:15
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
58%
#1 vagyok. Tudni kell hol a határ. Én is meg a babám is egészségesek vagyunk. Attól, hogy az anyósod buta, nem minden anya az.
2021. okt. 4. 08:12
 12/19 anonim ***** válasza:
86%
Néhányan úgy csinálnak, mintha ez egy verseny lenne és lusta disznó lenne, aki nem akar festéket szagolni meg ládákat emelgetni. Szerintem ez annyira egyéni, hogy ki mit bír, jelez a tested, ha elfáradtál pihenj meg. Én egész sokáig fitt voltam , költöztünk is még 8 hónapos terhesen, amit bírtam csináltam, de semmi olyat, aminél azt éreztem túlságosan megterhelő. Azért az alap háztartás vezetés ha nincs nagy probléma, az menni szokott a legtöbb embernek, falat tapétázni meg csempét leverni nem biztos hogy minden órásan kell, akkor sem ha történetesen nem pusztulsz bele
2021. okt. 4. 08:46
 13/19 anonim ***** válasza:

Szinte mindent. Egyedül emelni nem emelek, nem cipekedek és a macskaalom rendezése lett teljes mértékben a férjem feladata. Még csak az első trimeszterben járok, sokat vagyok rosszul, így nem feltétlenül olyan tempóban csinálom a ház körüli dolgokat, ahogy kellene, de ha picit jobb napom van, akkor sokat tüsténkedek.

Szerintem érzi egy nő a határait és hallgatni kell ezekre a belső megérzésekre. Engem nagyon elnyom a rosszullét, de utálom úgy érezni magam, mintha beteg lennék, ezért ha picit jobban vagyok, akkor rögtön jövök-megyek. Jót tesz a lelkemnek.

Kora tavasszal szülök. Terveim szerint 7. hó körül kipakoljuk, kifestjük és berendezzük a babaszobát. Szekrény tologatáshoz kérünk segítséget, a többiben szeretnék aktívan részt venni. Illetve az első tavaszi udvari tevékenységeket is szeretném ha elvégeznénk mire hazaér a baba. Azzal már ne kelljen foglalkozni egy darabig majd. Dehát ember tervez....

2021. okt. 4. 09:02
 14/19 anonim ***** válasza:
Főztem, mostam, takarítottam, kacsát vágtam többet is. Igazság szerint csináltam mindent ugyan úgy. Csak nem cipekedtem.
2021. okt. 4. 10:23
 15/19 anonim ***** válasza:

Mi mindenbe belekezdtünk.

Januárban vettük meg a házunkat. Szeptemberre voltam kiírva.

Mindent felújítottunk.

Az összes szobát a konyhát a mosókonyhát a fürdőt és a gardróbot is. Az udvaron is volt egy csomó munka. Új terasz, tetőcssere.

A szobákat ketten festettük a férjemmel akkor még 12 hetes terhes voltam kb.

Minden mást szakember csinált így nem volt sok dolgunk csak annyi, hogy amikor bejefejzték a munkát takarítottam utánuk, súroltam, ablakot pucoltam. Ez így ment a terhesség 34.hetében lettünk kész aránylag mindennel.

Kinn az udvaron fákat és füvet ültettünk.

Mivel szakemberek csinálták a ház nagy részét így a férjem dolgozott egész nap. Mindig mondta, hogy hagyjam a fenébe ne takarítsak utánuk majd ő megcsinálja ha hazaér.

De mindig megcsináltam.

Zavart a por és a kosz.

Jót tett a mozgás.

2021. okt. 4. 10:28
 16/19 anonim ***** válasza:
A benti házimunkát megcsinálom, mint máskor is, a kinti munkákat a férjem csinálja, mit máskor is. Nem most fogom elkezdeni a fűnyírást meg az építkezést, lassan a 7. hónapban járok. Például ablakot sem mosok túl gyakran, ez van, most megmostam utoljára, és terhesen már nem fogom, majd a szülés után. Nem cipelek nehezet, de ettől el is vagyok tiltva, mert az első trimeszterben gondjaim voltak.
2021. okt. 4. 11:20
 17/19 anonim ***** válasza:

14es vagyok.

Azt elfelejtettem leírni, hogy a vágáshoz/bontáshoz volt rajtam gumikesztyű a szalmonella fertőzés veszélye miatt.

Ennyi óvintézkedés belefért.

2021. okt. 4. 11:55
 18/19 anonim ***** válasza:
41%
Mi is házat újítottunk falun pont úgyhogy én végig aktívan részt vettem pl.: Csiszoltam a falat , takarítottam és cipekedtem .Közben egyszer költöztünk a városon belül ahol épp lakunk .Fel le lépcsőztem a harmadikról utána egy második emeleti lakásba költöztünk ahol szintén nem volt lift . A kiírt dátumon is dolgoztunk és még így is túl hordtam . Kórházba fekvés előtti nap még fugáztam a folyosót meg takarítottam . Férjem míg kórházba voltunk be pakolta a cuccaink egy részét a házba . Szóval kétszer is költöztünk . Amikor hazaértem pedig elkezdtem szépen berendezni a házat , szóval nem igazán pihentem .
2021. okt. 4. 13:41
 19/19 anonim ***** válasza:
55%

3as bődületes baromságokat írsz!

Kérdező, nem kell mindent megcsinalni, tudjuk hol a határ!

Ha úgy érzed nem komfortos, nem bírod akkor ne csináld.

Fél idős terhesen újítottuk a házat. Négykézláb vakartam a maltert a padkóról. Az egész ház szét volt verve. Por, törmelék mindenütt. Lapátoltam is, ha úgy éreztem nem bírom, túl sok, akkor nem csináltam.

A baba alig akart kibújni, túlhordtam, gyönyörű, egészséges kisbaba.

2021. nov. 7. 18:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!