Visszafejlődhet a baba a méhen belül?
Vissza nem fejlődik. A becsült súlyt nagyban befolyásolja az, hogy épp mennyi magzatvizet ivott a baba, ha teli van a pocakja, akkor nagyobb a haskörfogat, így a súlyt is többnek becsülik.
500 gramm eltérés lehet ebből, esetleg még az is hozzá vehető, hogy nem ugyanabban a pontban, síkban mérték.
Nem kell aggódni. A terhesség vége felé ez teljesen normális jelenség.
Fél kiló eltérés még akkor is előfordulhat, ha szülés előtt közvetlenül mérik le a babát ultrahangon.
De, van olyan hogy vissza fejlődik.
Magzati retardacio a neve IUGR az pontos orvosi rövidítése
Olyan nincs,hogy visszafejlődik..
Olyan van,hogy nem fejlődik tovább és megáll egy bizonyos hétnél,de az ritka.
A súlyban sajnos szoktak tévedni,elég csúnyákat.400g-500g eltérés az úgymond átlagos,ha most megnézetnéd egy másik ultrahangossal az is más eredményt mondana róla.(tapasztalat)
Köszi!
De ez az IUGR cucc gondolom akkor fordul elő, ha valami gond van a terhesseg során, nem?
Nekem semmi problémám nem volt és VISSZASORVADT a kisfiam. KB fel kilót veszített méhen belül mire észrevették hogy gond van. Szerinted ha a köldökzsinorban vagy a lepényben nem megfelelő a keringés, és nem jut tápanyaghoz a baba, akkor nem fog fogyni?!?!
Nem tudom mit tanultál, nekem felsőfoku eü végzettségem van, szülésznő és szonografus vagyok...
Ilyen egyszeri eltérés még semmit nem jelent, valóban lehetett, hogy máshogy kalkuláltak, és ezért mérte kisebbnek, egy-két mili eltérés is sokat számít ilyenkor. Ha úgy gondolod, mégis probléma van, esetleg kérj egy ismételt mérést.
Ugyanakkor ezek csak becsült adatok, semmit nem jelentenek. Nekem mindig normál értékeket mért, úgy saccolta, hogy 3300-3500 gramm lesz szüléskor, erre 2900 grammal született a lányom. :)
Ertem, viszont nekem azt mondta a doki, hogy jó a keringés :) egy hete is, és most is.
Amúgy is gyanus volt múlt héten az a hirtelen súlygyarapodás a babánál… aug 13 mértek 2430 g, aug 25 meg 3150g, csodalkoztam is. Tegnap pedig 2700 g.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!