Ezt mennyire vennétek komolyan? Aggódnátok emiatt?
Van egy ismerősöm aki eléggé ilyen.. hogy is mondjam vannak megérzései, álmai, jósol stb.. rengetegszer be is jött már amit mondott.
Kb. fél éve vagy még több is, hogy nem beszéltünk és ma irt egy üzenetet, hogy velem álmodott, hogy terhes vagyok, kislányt látott az almában és koraszülött volt a baba.
Most vagyok a 15. Hétben, eddig minden rendben, valóban kislányt várok.
A családon kívül eddig senkinek nem jelentettuk be a terhességet.
Nagyon megijesztett amit mondott. Ne értsetek félre, ha valaki idejönne és minden előzmény nélkül ilyet mondana egyáltalán nem foglalkoznék vele, de neki tényleg sok minden bejött, és most nem tudom ezt kiverni a fejemből.
Raktározd el az infót, mint lehetséges dolgot, és tegyél ellene, amennyit tudsz, ne dohányozz, kerüld a medencében strandolást és egyéb esetleges fertőzéseket, stb.
Ami rajtad kívülálló ok, az ellen úgyse tudsz tenni, szóval idegeskedni is felesleges.
Előfordulhat koraszülés, persze, de az nem jelent törvényszerűen gondot is. Ha van fogadott orvosod, vele is beszélhetsz a félelmeidről - na nem arról, hogy ilyet jósoltak, csak hogy aggódsz egy esetleges koraszülés miatt, nyugtasson meg, mondja el a lehetőségeket. :)
Mindenképp beszélj az orvosoddal erről a félelmedről.
Egyébként jobb felkészülni erre minden tekintetben,minthogy teljesen váratlanul érjen.
Ha tényleg beteljesedik a jóslat,köszönd meg!
Azért az sem mindegy, mennyire koraszülött, a 38. héten már nem igazán probléma, a 20 héten igen.
Meg ne vedd túl komolyan, mert ezzel generálhatod a koraszülést.
En is koraszulott voltam.
Elek es virulok. Csak az egyik szememmel lett problema de nem olyan komoly amivel ne lehetne normalisan elni.
#3 a38. Héten már nem koraszülött, 37. Betöltött héttől már nem az.
Kérdező, mindenképp oszd meg a félelmeidet a dokiddal és próbálj meg pozitívan gondolkodni. Nekem korábbi mehszaj műtét miatt esélyes volt a koraszülés, de minden héten "elbeszélgetettem" a gyerekkel, mondogattam, hogy csak a36. Hétig bírja ki, de ha 37.-ig kibírja nagyon nagyon büszke leszek. 37+4-re született :) persze lehet nincs köze hozzá, én viszont közben jól bebeszéltem magamnak.
Amúgy azt is mondogattam magamnak, hogy a mai orvostudomány mellett már egész kora babáknak is jó esélyeik vannak, 30. Hét után még főleg. Unokaöcséim 34. Hétre születtek, 3 hétig voltak benn és kutya bajuk, szóval fel a fejjel :)🤞🤞🤞
Amúgy igaza van a #6-osnak, ezt elfelejtettem írni, ritka nagy bunkóság ilyennel ijesztgetni egy terhes nőt.
#7es voltam
Az ismerőse nem tudja még, hogy tényleg terhes, ezért fél.
Nézd, nekem az égvilágon semmi nem utal arra, hogy koraszülött lesz a babám, mégis attól lettem nyugodt, hogy már 30. héten összepakoltam mindent, és felkészültem arra, hogyha be kell menni, akkor pontosan tudjam, mi a teendő. Abból nem lehet bajod, ha felkészülsz, de azért nem venném készpénznek mások álmait. Akkor se, ha valamiért szoktak jó megérzései lenni, ez akkor se garancia semmire.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!