Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ti aggodnatok? 139/89 vernyoma...

Ti aggodnatok? 139/89 vernyomas, labdagadas (egybe boka) es enyhe fejfajas 39 hkm. Megjegyzem prob. mentes terhesseg es mindig 110/70 vernyomas

Figyelt kérdés
Most mertem este. Kezdek mar mindenen aggodni....
2017. febr. 17. 19:17
 1/10 anonim ***** válasza:
32%

Fordulj sürgősen orvoshoz!

Maga a lábdagadás bárkinél előfordul, viszont ez a vérnyomás, plusz a fejfájás együtt gond.

2017. febr. 17. 19:50
 2/10 anonim ***** válasza:
37%
Ugyan már, 140/90-ig belefér a normálba, nem kell halálra rémíteni a kérdezőt... Nyugodj meg, méregesd többször. Ha nyugodtabb vagy tőle, hívd fel a dokimat, ha van, vagy menj be a kórházba holnap, hogy rád nézzenek a biztonság kedvéért.
2017. febr. 17. 19:59
 3/10 anonim ***** válasza:
40%
Az a baj, hogy ha hirtelen 30-al is magasabb, az utalHAT toxémiára de lehet csak egy állapot hirtelen. Nyugodj meg és mérd még meg a vérnyomásod! Ha továbbra is ennyi, inkább beszélj orvossal, minthogy gond legyen!
2017. febr. 17. 20:20
 4/10 anonim ***** válasza:
67%

Mérd naponta többször (4-5) és írd fel. Ha tartósan magas mindenképp fordulj orvoshoz és mutasd meg neki a feljegyzett értékeket.

De addig is ne idegeskedj!

2017. febr. 17. 21:12
 5/10 A kérdező kommentje:
Koszonom lanyok.... irogatom es ha holnap delelott is magas lesz felhivom a korhazat. Aggodni csak amiatt kezdtem h vilag eletembe nagyon alacsony volt a vernyomasom es most ez az ertek nagy ugras....de koszi megegyszer!!!
2017. febr. 17. 21:19
 6/10 anonim ***** válasza:
33%

Ne pánikolj! A fejed azért fáj, mert felment a vérnyomásod.

Már eltelt egy kis idő, mérd meg újra, és holnap reggel is. (Persze most már az aggódástól is magasabbat fogsz mérni.) 39 hetesen a lábdagadás is belefér, sőt, már sokkal korábban is szokott jelentkezni.

Azért persze érdemes ránézetni egy dokival, de nem feltétlenül van baj.

2017. febr. 17. 22:13
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm kedves válaszolók a lepontozást! Nekem is így indult a dolog, toxémia lett belőle és persze kórház!

Szóval nem ijesztgetek senkit, csak a tapasztalataimat írtam le.

És a szülés napján is pont így indult, magas vérnyomás, fejfájás, aztán lett belőle olyan vérnyomás, hogy azonnal mentem a szülőszobára, ahol gyakorlatilag félig eszméletlenül vittek a műtőbe és végül császár lett! Hozzáteszem, én akkor már orvosi felügyelet alatt feküdtem bent a kórházban és mégis.

Szóval a magas vérnyomás nem játék, igen is meg kell nézetni az orvossal és nem otthon méregetni, ugyanis csak orvos tudja megmondani, hogy fehérje van-e a vizeletben, vagyis fennáll a toxémia és akkor viszont azonnali kórházi ellátásra szorul a kérdező, vagy ha a vizelet tiszta, akkor meg írnak fel vérnyomáscsökkentőt és akkor minden oké és meg lehet nyugodni.

2017. febr. 18. 08:37
 8/10 anonim ***** válasza:
79%
Nekem szules elött par oraval emelkedett meg a vernyomaso . 4 ora mulva meg colt a baba. Elötte parszor magasabb volt mar nehany nappal. Lehet h te is hamarosan szülni fogsz. A dejed azert faj mert magasabb a vernyomasod. Nekem 90/ 70 szokott lenni. A szulöszoban 160/ 120 volt...de azt mondtak ez bormalis most. Szules utan vissza is allt. Ott kaptam ra azonnal gyogyszert.
2017. febr. 18. 14:33
 9/10 A kérdező kommentje:
Koszi anyukak. Tuttuk vagytok! Hivtam a korhazat es nen talaltak sulyosnak foleg h azota 125/90 nem megy feljebb... megemlitettek h vszinu hamarodan baba lesz mivel tegnap este ota minden oraban gorcsolok par masodpercre ami sugarzik a combomba ....de meg mindig semmi :(
2017. febr. 18. 18:24
 10/10 A kérdező kommentje:
Bocsi a felrenyomasert de olyan husik mar az ujjaim h felreutom :(
2017. febr. 18. 18:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!