Ti aggodnatok? 139/89 vernyomas, labdagadas (egybe boka) es enyhe fejfajas 39 hkm. Megjegyzem prob. mentes terhesseg es mindig 110/70 vernyomas
Fordulj sürgősen orvoshoz!
Maga a lábdagadás bárkinél előfordul, viszont ez a vérnyomás, plusz a fejfájás együtt gond.
Mérd naponta többször (4-5) és írd fel. Ha tartósan magas mindenképp fordulj orvoshoz és mutasd meg neki a feljegyzett értékeket.
De addig is ne idegeskedj!
Ne pánikolj! A fejed azért fáj, mert felment a vérnyomásod.
Már eltelt egy kis idő, mérd meg újra, és holnap reggel is. (Persze most már az aggódástól is magasabbat fogsz mérni.) 39 hetesen a lábdagadás is belefér, sőt, már sokkal korábban is szokott jelentkezni.
Azért persze érdemes ránézetni egy dokival, de nem feltétlenül van baj.
Köszönöm kedves válaszolók a lepontozást! Nekem is így indult a dolog, toxémia lett belőle és persze kórház!
Szóval nem ijesztgetek senkit, csak a tapasztalataimat írtam le.
És a szülés napján is pont így indult, magas vérnyomás, fejfájás, aztán lett belőle olyan vérnyomás, hogy azonnal mentem a szülőszobára, ahol gyakorlatilag félig eszméletlenül vittek a műtőbe és végül császár lett! Hozzáteszem, én akkor már orvosi felügyelet alatt feküdtem bent a kórházban és mégis.
Szóval a magas vérnyomás nem játék, igen is meg kell nézetni az orvossal és nem otthon méregetni, ugyanis csak orvos tudja megmondani, hogy fehérje van-e a vizeletben, vagyis fennáll a toxémia és akkor viszont azonnali kórházi ellátásra szorul a kérdező, vagy ha a vizelet tiszta, akkor meg írnak fel vérnyomáscsökkentőt és akkor minden oké és meg lehet nyugodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!