Ti mennyire aggódnátok ezzel az eredménnyel?
Kombinált teszt eredményem Down-kórra: 1:420, 36 éves vagyok.
(Az Edwards eredmény teljesen jó lett.)
Ez azt jelenti, hogy 420 anyukából egynek aki olyan korú mint te beteg babája lesz.....
Nekem nem tetszik ez az arányszám, és szerintem ha a doki azt mondja hogy tök jó, akkor ha mégis beteg a baba nem ő neveli, nem ő küzd meg a nehézségekkel.
Én egyre inkább a magzatvíz vizsgálat felé hajlok, az legalább tuti és nem agyal az ember, hogy egy arány jó-e vagy sem, mert ha nem esel bele az 1:420-hoz akkor jó de ha a tiéd lesz a beteg baba akkor bizony.......
Az előző válaszadóval szemben én pont úgy érzem, hogy ha ilyen eredménynél 420-ból csak egy Down-szindrómás baba van, az nem olyan sok. Azt, hogy a 420 neked sok vagy kevés, helyetted nem igen tudjuk eldönteni, mert nem ismerjük a körülményeidet, pl. nem tudjuk, nektek mit jelentene egy Down-szindrómás baba érkezése.
Sok olyan példát ismerek, ahol egy összetartó családba, elfogadható anyagi körülmények közé (legalább az egyik szülőnek van jó munkája) született váratlanul Down-szindrómás baba, és a kezdeti sokk után nem csak hogy talpra álltak, hanem jobban jöttek ki az egészből, mint ahogy belementek :) Nyilván vannak másféle élethelyzetek is.
Aztán azt is ti tudjátok, hogy a terhesség folytatása szempontjából mennyit számít, ha Downos a baba (van, aki mindenképpen megtartja, van, aki semmiképpen, és vannak átmenetek is) A magzatvíz vizsgálat gyakorlatilag biztos diagnózist ad, de igazán csak akkor érdemes elvégeztetni, ha semmiképpen nem akarjátok megtartani (vagy örökbe adni) a babát, ha Down-szindrómás. Egyébként nem érdemes vállalni a vetélési kockázatot.
Első vagyok.
Azért kérdezem, mert csak az életkor még nem mond semmit. Több down-os születik 35 év alatt, mert ott nem mindenki megy el ilyen vizsgálatra, mert nem kötelező.
Én 38 vagyok, életkori kock. 1:108, de a vérvétel és az uh alapján 1:3739 lett a számított, és ez a fontos. Nekem erre abszolút negatív eredményt mondtak, és gratulálnak hozzá.
Természetesen a fenti eredmény a számított, az életkori kockázat 36 éveseknek 1:310-hez. Tehát ez annál egy csöppet jobb, de számomra nem elég megnyugtató.
Az amniocentézissel meg csak annyi a problémám, hogy az eredményem szerint két ezrelék az esélye, hogy beteg a babám, az amnio vetélési kockázata ezzel szemben min. 1%, ami legalább ötször akkora kockázatot jelent, ha hiszünk a kombinált tesztnek.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!