Mennyibe kerül egy kisbaba alt. havi költsége? Pelenka stb :)
17, egy baba nem marad mindig baba. Amikor számolgat az ember, érdemes ezt is belekalkulálnia. A babakor a legkevesebb költséggel járó időszak, még akkor is, ha eü-i problémák lépnek fel.
Egyébként a rezsinövekmény újszülött mellett is jelentős, ezt most az is megtapasztalhatta, aki az elmúlt időszakban home office-ba szorult.
Ha egész nap otthon vagy, akkor is nő, ha közvetlenül a baba nem "fogyaszt" (egyébként fogyaszt, pl: mosás).
Nálunk a kisfiam 3 hónapos,anyatejes.
Gyógyszerek havi szinten hasfájásra(bár lassan elhagyjuk):
Espumisan csepp(3x2500),biogaia(2x5000), Co-lactase csepp(5-6x2700). D-vitamin.
A D-vitamint mondjuk nem kell sűrűn vennem mert csak egy csepp kell minden nap, de a többiből több doboz is kell nem csak egy. Ezek kb.: 30.000 ehhez jön most a Meningococcus B oltása amit pluszban kértünk ez 3x30.000 lesz viszont 3 hónapra elosztva.
És ezeken kívül legalább két gyógyszertári popsikenőcs és egy fürdető kenőcs.
Dm-ben vásároljuk a többi dolgot.
Pelus Libero Touch: 3500Ft 50-db-os.- ebből legalább 3 zacsi
Popsitörlő: BabyLove Sensitive 4 csomagos egyben: 2000Ft körül
Kb. két havonta sampon: BabyLove kamillás 500Ft.
Ez így kb. 12-15.000.
Plusz mosódióval mosok. A kapszulával, mert érzékeny a bőre. Az kb. 3000Ft
Ruhák: Sokat kaptunk is, de vettünk is. Első körben a vásárlás: kb. 50.000. Ebben nincs benne semmi extra csak a ruhák.(Rugi,body,kisgatya)
Most,hogy 3 hónapos és jön a nyár váltanunk kell. Ez is egy nagyobb kiadás lesz. Kb.: 80.000, viszont lehet le is lassul a növekedése, mert 3 hónap alatt 12-3 centit nőtt. Szóval ezt is egyben sok kifizetni, de hónapokra bontva nem vészes!
Játékokat kapunk ajándékba mindig. (Plüss,csörgő másra egyenlőre nincs is szüksége esetleg olvasni szoktam neki mikor a pihenőjében van, egy 10 percig az is leköti, imádom mikor olyan kis figyelmes tekintete van ☺️)
Amik elhasználódnak: textíl pelus, lepedő, törölköző. De ezek is szerintem félévente-évente újravevősek.
Azt most láttam, hogy a fizut is kérdezted:
Párom Bécsbe jár ki minden nap munkatársával: Az ő fizetése 1500-1800 Euro ca. 540.000-650.000Ft
Az én fizum volt amíg dolgoztam 180.000-200.000. A CSED-em most 160-170.000Ft.
DE ezek mellett sok kiadásunk van. 3 hitel stb.
Plusz az ingázás miatt az üzemanyag sem kevés.
Szerintem ki fogtok jönni a keretből!
22-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!