Mennyibe kerül egy kisbaba?
Ha alapból 1-et akartok vállalni, az sokba fog kerülni,főleg ha mindent és új cuccokat akartok.Az induló az elején 300ezer tuti volt.Nálunk 3 gyerek a terv,ebből 1 megvan, 1 a pocakban.Mi így is vásároltunk.Az úgymond tartós,közös cuccokból újat és több funkciósat.Pl.:babakocsi és tartozékok(100 ezer akcióban),kiságy 40ezer, de nem használta az 1 gyerek,mellszívó,sterilizátor(30 ezer),etetőszék multis(20 ezer akcióban),mérleg(tizen már nem emlékszem,nekünk kellett, mert étkezési naplót kellett vezetni és a súlyt,folyadékot is),cumisüvegek,(Aventes mind 2 db minden méretből és tartalékfejek tizenezer)kis sportkocsi(9000 akcióban),szekrény megvolt,arra csak pelenkázót merevet cseréltünk 2-szer(5-5 ezer),hordozókendő új 22000, franciaágyra karám, hgy ne essen le, 35000. Ezek a dologi kiadások nagyjából eddig.Ruhát általában turiban veszek, de ami unixex,abból újat.Játékokat újat, de csak tartós és fejlesztő játékot.Pl.:hintaló,bel-kültéri hinta,kisbabakocsi,motor,smart bicikli3 in 1.
Nálunk a 2. gyerek is azonos nemű lesz,harmadiknak pedig fiút várunk.A terv is így volt.
Azt érdemes már az elején eldönteni mennyit vállaltok, mert nem mindegy, hogy mire adtok ki több pénzt, esetlegesen feleslegesen.Sajnos használtan eladva a cucc,jó ha a felét visszaadja.Ja havi pelusadag min. 20 ezer.De akcióban márkától függően lehet kevesebb.
Én sokmindent használtan fogok megvenni.
Így kb. olyan 50ezerbe fog kerülni az, amit újonnan kell megvennem.
Néhány dolgot használtan vettünk, volt aminél ragaszkodtam az újhoz, volt, amit igazából felesleges, de "saját örömre" megvettem:
Ruhák használtan: kb 10-15.000, de egy éves koráig szerintem nem kell több.
Babakocsi használtan, ipari tisztítással: 33 ezer (újonnan minden tartozékkal 200 körül lett volna)
Hordozókendő használtan: 9 rugó
Tömörfa bútor használtan (ágy, pelenkázó, kisebb szekrény): 50e
Újonnan:
Csecsemőápolási szerek, 1 csomag pelenka kezdésnek: 10 körül
Orvostechnikai eszközként használt légzésfigyelő: 35e
Matrac: húúú, ezt kaptuk, de új, fogalmam sincs mennyi lehetett.
Saját örömünkre: szenzoros, mozgásérzékelővel nyíló fedelű kuka pelenkának és egyéb háztartási szemétnek: 15e
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!