Mennyibe van egy kisbaba egy hónapban?
Nagyon sok ilyen kérdés volt már, olvasgass.
Hiába írja le mindenki mennyit költ, ez nagyon szülő/gyerek függő és nagyon sok minden szabja meg ki mennyit költ.
Hát ez attól függ hogy anyatejes v tápszeres.
Kisfiam anyatejes, így a kiadások a következő képpen alakulnak egy hónapban:
- pelenka havi csomag 6000 ft (libero 86os csomag 3000, ebből jellemzően elég két csomag)
- törlőkendőt decemberben vettem egy 20 dbosat 6000ért emagrol, még mindig van belőle, kb három csomag fogy el egy hónapban az kb 1500 lehet ha csomagonként veszed
- fürdetőt is születése előtt megvettem 2000ért, még mindig van belőle (chiccot használunk, 750 ml, egy pumpa elég kb egy fürdéshez)
- babavizet,teát adok neki, ez kb 1000 ft egy hónapban
Ezen kívül van oltás ugye, ami pénzes, ez 300 ft-tól 40 000 ftig vegyesen
Ruhák vannak bőven de azért én is veszek neki pár dolgot, ez 5-10 000 között van
Néha kap egy egy új cumit, rágókát, textil pelust ha elhasználódik a régi...
Plusz ha tápszeres, nem tudom az mennyi lehet egy hónapra, függ attól milyen, mennyi..
Nem szoktam beosztani a pénzt, kb 15 ezret költünk rá egy hónapban, plusz az őssejtet fixen fizetjük, havi 39e.
Ahogy írták: attól függ.
Kislányom nagyon költséges baba volt. Reflux, izomtónus zavar, allergia. Havi 100-as elment a fejlesztésre, tápszerre, gyógyszerekre. Pedig ez még nem is nagy probléma, kezeléssel 3 éves korára szinte senki meg nem mondta.
Kövezzetek meg: első 6 hónapban kb. 8000 ft, ami elment pelenkára, 1000 ft popsitörlőre, és kb. 2000 ft egyébre. (Popsikrém, fürdető, stb.) Harmadik gyerek, és sok az unokatesó, úgyhogy ruhára alig költöttünk, de ha nem vettünk volna, az se gáz. Kiságy, babakocsi, autósülés, hordozó kendő már volt. Szerencsére anyatejes, és nem hasfájós, nem beteg.
Utána a hozzátáplálással, a játékokkal, plusz ruhákkal nőtt a kiadás. Nekem nincs bajom a pepcos cuccokkal se. Cumit, üveget nem fogad el, pohár van.
Egy éves kor után volt egy-egy nagyobb kiadás, mikor elkezdtünk cipőt venni.
De nem érezhető meg plusz kiadás, ha kell neki egy almával többet venni, vagy bedobok egy 600 ft-os pólót. Lehet, hogy ha összeadnám, akkor fognám a fejem, hogy mennyit költünk rá, de így, hogy mindig veszünk valamit, nem tűnik soknak.
Belépőt se kell neki venni, jegyet se, nem lett több a kiadásunk.
Azt tudom, hogy havonta mennyit költünk pl kajára összesen, de hogy ebből mennyi megy a legkisebbre, hát sejtelmem sincs.
Első gyereknél sok a kiadás, aztán egyre kevesebb.
Havi 15ezer.
Nem veszünk Mindennap, minden hónapban új felesleges dolgokat, csak ami kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!