Mennyibe kerül egy kisbaba alt. havi költsége? Pelenka stb :)
Anyatejes, tápszeres, makkegészséges, táplálékallergiás, refluxos, feszes, hipotón, oxigénhiányos...?
Örököl ruhát, játékot...?
Mosható pelenka vagy eldobható?
Nem mindegy...
Két pl:
-egyik gyerek "problémás": havi 150 ezer volt az átlag.
-másik gyerek viszonylag egyszerű eset: amíg nem kellett hozzátáplálás és cipő, havi 10-ből megvolt.
Ez sok mindentől függ, mint fentebb írták.
Mi mosható pelusozunk, az volt 50 ezer forint kezdésnek, de nincs vele már havi kiadás.
Csak anyatejes, szóval a kajája is nulla forint.
Az érkezése előtt turiztunk eleget és kaptunk is ruhákat, szerintem 7-8 hónapos koráig nem kell majd venni. Amúgy ilyen 250 forintokért vettük a ruhákat, szóval az sem lenne nagy költség, ha most kellene.
Hát ennyi, most lényegében pár hónapos koráig szerintem semmi extra nem kell egy babának, egy Espumisant váltottunk ki neki eddig, mert néha fáj a hasa.
Szóval, nekünk mondhatni semmibe nem kerül még, szerintem ez kb. egyéves koráig így is marad. Persze, más, ha fejlesztésre kell vinni egy babát, nálunk az egyelőre nem kellett szerencsére.
Hú, 7-es, más nem fűt szerinted, vagy mi? :D
Nekünk pl. padlófűtés van az egész házban, akkor is ment a szobájában a fűtés, mikor még meg sem volt, nehogy bepenészedjen a szoba. Nem hiszem, hogy számottevő összeg lenne az a szoba, meg az a kis fürdővíz sem, amit elhasznál...
Sőt, képzeld, lámpa is van a szobájában, mégsem nőtt meg az áramszámla :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!