Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyibe kerül egy kisbaba...

Mennyibe kerül egy kisbaba alt. havi költsége? Pelenka stb :)

Figyelt kérdés

2021. máj. 19. 12:35
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:

Kb.30. Minőségi pelenkát használunk, de mindig akciókkor tárazok be.popsitörlőből kb a legolcsóbbat használjuk mert nekünk ez bevált

Szopizik így tàpszerre nem költünk

Ruhàkra elég sokat költök, mert szeretem nagyon öltöztetgetni meg persze gyorsan is kinövi de ezen tudnék spórolni ha akarnèk, de inkább az èlet más területein spórolom meg ezt a pènzt.

Amit nem számoltam bele azok a választható oltások, amikre elég sok pénz elmegy, de azért az nem minden hónapban van..

Illetve a baba miatt tej diétát kell tartanom, ami miatt kicsit többet költünk élelmiszerre mert pl egy doboz mandulatej kb 3x annyiba kerül mint egy sima, ezt se kalkulàltam bele, de ez meg a mi egyéni helyzetünk

2021. máj. 19. 19:54
 12/25 anonim ***** válasza:
A tejfehérje probléma (mikor az anya nem fogyaszthat tehéntejből származó fehérjét a szoptatás alatt, mert nem bírja a baba) sajnos nem olyan ritka, valószínűleg nálunk is lesz (közeli rokonoknál szinte minden babánál volt és tudtommal öröklődik).
2021. máj. 19. 20:18
 13/25 anonim ***** válasza:
18%
Aki azt írja, hogy egy éves koráig semmibe nem kerül a gyerek, az nyilván nem fűt rá és nem használ miatta vizet.
2021. máj. 19. 20:26
 14/25 anonim ***** válasza:
60%
#13, egy baba vízfelhasználása minimális (főleg ha valaki a friss ajánlásokat követve csak 2-3 naponta fürdeti), és nem minden lakásban szabályozható a fűtés még ma sem. Szóval nem mindenkinél jelentkezik szignifikáns költség ezen a téren.
2021. máj. 19. 20:29
 15/25 anonim ***** válasza:
14, nem mondanám. Gyerekek előtt havi 3-4 m³-t fogyasztottunk. Most két gyerekkel havi 8-9 m³.
2021. máj. 19. 20:46
 16/25 A kérdező kommentje:

És ki mennyi összes nettó fizetéssel nevelte a babát? Bocsi, privát dolog; de anonimak vagyunk:)

Én keresek 240.000 jelenleg, párom 260.000 Ft-ot :) kell aggódni esetleg? Baba születéseig meglesz a 365 nap munkaviszonyom 2 éven belül, így gyedet is fogok kapni valószínű..

120 nm2 családi házban lakunk és van 30.000 Ft hitelünk, ami meg befolyásoló lehet

2021. máj. 19. 20:51
 17/25 anonim ***** válasza:
41%
#15, szerintem próbáld meg értelmezni a "nem mindenki" kifejezést. Másrészt ha két gyerek van, gondolom azok már nem babák, legalább az egyik.
2021. máj. 19. 20:53
 18/25 anonim ***** válasza:
72%

5-ös vagyok megint.

Nálunk az összbevétel kb. 400 ezer forint. De hitelünk nincs, saját családi házunk van.

2021. máj. 19. 20:59
 19/25 A kérdező kommentje:
Első babát varom:) saját családi ház nekünk is..:)
2021. máj. 19. 21:03
 20/25 anonim ***** válasza:
2 vagyok. Nálunk az én jövedelmem most fix, mert gyeden vagyok tehát csjk-val 174.000 Ft plusz a Csp. A férjemnek változó. Attól függ, hogy mennyi maszekol. 3-400 ezer között szokott lenni. Ha gyed extrával vissza megyek dolgozni akkor az én jövedelmem is 400 ezer lesz de az ugye időszakos lesz csak. Mi átalányt fizetünk, nem fogyaszt a gyerek sok vizet (egyébként szokott velem fürdeni 😁) plusz a szobáját sem fűtjük 30 fokra. Babaváró hitelünk van most felfüggesztve és most veszünk fel hitelt még, hogy házat tudjunk venni. Sajnos nekünk nem toltak a szülők semmit a fenekünk alá.
2021. máj. 19. 21:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!