Sok gyereket vállalni?
Én kifejezetten nem ítélem el, de egyet sem értek vele.
Nekem 4 testvérem van. Tehát 5en vagyunk.
Hiába volt nevelőapám jólmenő vállalkozó, hiába volt egy hatalmas házunk, hiába voltak megtakarítasaink, folyamat nélkülöznünk kellett.
Gyerekkoromba anya szeretetét. Hiába akart mindegyikünkel foglalkozni, nem volt ideje rá. Én voltam a legnagyobb, mindig a kicsik voltak előtérben, sosem kaptam annyi szeretetet, törődést, mint a többiek. Lehetetlen. 5 gyerek mellett, főleg még vannak kicsik, ha belegebed az anya sem tud annyi foglalkozni velük, mint kellene. Aztán 15voltam, mikor nevelőapám meghalt (3évesen veszítettem el apát, 4éves korom óta nevelt ő, tesóim tőle vannak).
Onnan hiába minden vagyon, fel kellett élnünk. A vállalkozás megszűnt, a megtakarítás elfogyott. A hazat folyamat kisebbre kellett cserélni. 16évesen el kellett mennem diákmunkára, hogy be tudjak szállni a költségekbe. Anya 4órába ment vissza dolgozni, többe nem tudott, mert a kicsiket kellett oviba-suliba, ide oda cipelni.
Ha valamelyik kicsi beteg volt, en maradtam otthon, hogy anya dolgozhasson. Igaz, kaptuk az árvaellátast, de azzal kb pont kitörölhertük... 24évesen költöztem el otthonról, 2ezer ft-al a zsebemben.
Én megfogadtam, 1 max 2 gyerekem lesz. Most a másodikat várom, de ez a veleményem életem végéig fenntartom. Ők ketten lesznek, de mindent megkapnak ami tőlem telik. Mind szeretetet, mind anyagiakat.
28L
Most az a kérdés lényegében, miért baj, ha valaki sok gyereket vállal vagy az, miért baj, ha ti sok gyereket vállaltok?
Szerintem az égvilágon senkit nem foglalkozik a dologgal, ha egy biztos hátterű, tehetős pár vállal ennyi gyereket. De a többség úgy vállal sok gyereket, hogy nem is tudják normálisan ellátni őket és tiszta hazárdjáték az egész életük, mert ha valamelyik szülő elveszti a munkáját/meghal/lelép, akkor a másik kb. éhen hal a gyerekekkel.
És az ilyen felelőtlen gyerekvállalás polgárpukkasztó.
Nem mi konkrétan, hanem úgy ámblokk a sokgyerekes családokra gondoltam. Abba egyetértek mindenkivel csak akkor vállaljon az ember ha fel is tudja nevelni.
De sokan hiába megtudjak csinálni rossz véleménnyel vannak.
Hát az elég szégyen ha azért szül valaki.
Sajnos van az ismerősei körünkben is olyan akik nyíltan kimondtak csak azért esküdtek meg még vállalnak gyereket hogy megtudjak igényelni a csokkot meg a babavaro hitelt. Ez számunkra sem elfogadható mert egy gyereket nem azért szül az ember hogy juttatás kapjon.
Én imádom mind és soha meg sem fordult a fejünkben hogy bármi ilyen állami baromságot felvegyünk.Magunk miatt vállaljuk nem az állam miatt
16
Majd nagyot koppannak, mert azokat a gyerekeket fel is kell nevelni.
Amúgy amiatt, mert nem látnak bele az életetekbe.
A sajátjukból indulnak ki.
Pl èn nagyon szeretnék 3. Gyereket, de félünk bevállalni.
Jól èlünk, de 1,5-2 évente kell majd agyalni, hogy egyetemre mennek, ami addigra 100, hogy fizetős.
Nem akarok lakást adni nekik vagy ilyesmi, de azt igen, hogy meglegyeb a képesítése, hogy megszerezze magának.
Vagy, ha valamelyikünkkel történik valami, akkor hogy állunk meg a lábunkon.
Másrészt a 4. Nekem már sok lenne érzelmileg.
Szóval az emberek maguk álláspontjából indulnak ki, az általános, hogy abba nem fér bele 5 gyerek.
Én ismerek 5 gyerekes családot. Apu állatorvos saját praxissal, bőven röhögve tartja el a családot. Anyu htb, így jut ideje mindenkire, hozza-viszi őket, kb egész nap úton van. Szerintem ők tök rendben vannak így bár az is jogos, amit a 11-es írt, hogy ha a jól kereső féllel neadjisten valami történik, akkor vajon mi lesz.
Olyat is ismerek viszont, akiknek kevesebb a bevételük, mint nekünk. Mi kettő gyereket nevelünk viszonylag kényelmesen, több nem is lesz. Nekik 4 van, és lesz még, mert vallási okokból nem védekeznek. A 4 gyerek 1 szobában van, mindegyiknek kiságy méretű ágya van, mert nem fér be nagyobb a pici szobába. Az ötödiket majd biztos a plafonra ragasztják, vagy nem tudom 🤦♀️ na, ezt nagyon nem tartom normálisnak.
Én nem ítélek el senkit, aki sok gyereket vállal, őszintén engem nem érdekel annyira. Nekünk 2 gyermekünk van, holott mi 4en, a férjemék pedig 3an testvérek.
Imádom a szüleimet, nagyon szépen felneveltek minket, de én mindig azt éreztem kicsit, hogy nem kapok elég figyelmet. Sosem volt olyan, hogy csak leülök kettesben anyával, mert valaki mindig ott volt. Talán ezt tudnám ellenérvnek felhozni.
Mi tartunk külön a gyerekekkel minőségi időt. Erre nagyon odafigyelünk.Nekekem is 3 tesom van. De nem amiatt van nekünk is sok. Ha abból indulnék ki amilyen az én gyermekkorom volt egy sem lenne.
Nálunk ha meglesz az 5.baba én el is kottetem magam.
Azt nem tartom én sem egészségesnek hogy a gyerekeknek nincs meg a saját intimszférájuk. Nálunk mindnek van külön szoba. Így epitkeztunk anno.Az viszont számomra is onzoseg ha csak érdekből vagy amiatt szülnek ne menjenek dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!