Tényleg csak akkor szabad gyereket vállalni, ha szívből vágysz rá?
A bizonytalanságból nem szoktak jó dolgok kisülni.
Szerintem inkább ne vállalj gyereket, utána már nem tudod visszacsinálni.
Bár csak csinálsz amit akarsz. De ez így nem hangzik jól.
Szia! Mi hasonló helyzetben vagyunk csak 2 évvel fiatalabbak és nálam szervi gondok is vannak. Én azt a kérdést tettem fel magamnak, hogy ha lenne gyerekem akkor szívből szeretném-e és mindent megtennék-e érte? Én igen, így ezen nem rugózok tovább. A férjem azt mondta 30 alatt apa akar lenni, így lassan elérkezik az idő.
Vannak emberek akik nem vágynak olyan után ami még nem kézzelfogható és vannak azok akik a kézzelfoghatóság igénye nélkül is vágynak rá. Nem vagyunk egyformák. Nem minden nőnek kattan be 20-40 között a szaporodási ösztön.
Ne agyalj rajta többet. Tudod, hogy szeretnél, tudod hogy bánnád ha nem lenne, már csak az időt kell eldönteni, hogy mikor szeretnétek. Várhattok még pár évet, ha úgy biztosabbnak érzed, csak ne várjatok addig, hogy már késő legyen. Sok sikert kívánok!
Egyetértek az előttem szólókkal, vagyis a többséggek: akkor kell válalnod, amikor akarod. Akkor áll majd készen rá.
Az a baj, hogy azok az amberek akik egész életükben gyerekre vágytak (nekem volt olyan középiskolás láby osztálytarsam, aki már akkor arra vágyott 16 evesen hogy anya legyen) azok nehezen értik meg azokat, akik kevésbé vágynak erre, vagy még nem akarják. Ezek szokták azt mondani, hogy AZONNAL CSINALJ gyereket, mert késő lesz, mert megbánod ha nem.... De persze fordítva is így van, aki nem akar gyereket, nehezebben érti azokat akik nagyon akarják.
Erre sajna nincsen jó, vagy tökéletes válasz. Észreveszed ha készen állsz majd! Akkor megváltozik minden. De lehet hogy nem állsz majd keszen soha, az sem tragédia. Én minderre láttam a környezetemben példát... a lenyeg hogy közös döntés legyen, egyikőtök se erőltesse - és eljön majd az a pont amikor egyszer csak akarjátok mindketten...
A társadalni nyomásra, vagy családira ne halgass. Saját belsődre...
Főleg ha még nem vágysz rá, akkor még bulizzatok, vagy akármit is szeretnétek gyerek előtt :D és ha mindez megvan, akkor majd eljön az ideje :)
Nagyon sok ilyen történetet olvastam és hallottam már, itt gyk-n is.
Van, akinél a gyerek születése után beindulnak az anyai ösztönök és azután már el sem tudja képzelni gyerek nélkül az életét, de van olyan is akinél nem "kattan be" semmi, és egy kínszenvedés lesz a gyereknevelés.
Nem lehet előre tudni, hogy hogyan fogsz rá reagálni élesben, így én a helyedben várnék kicsit, elkezdnék belemélyedni a babázós témába hogy "rásegítsek" az ösztönökre aztán majd meglátod hogy alakul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!