Érdemes így gyereket vállalni?
28 éves vagyok, jó házasságban élek, stabil anyai háttérrel. Lassan időszerű lenne a gyerekvállalás, viszont nagyon bizonytalan vagyok. Néha-néha elkap az érzés, hogy de jó lenne ha lenne gyerekünk, viszont általában nem érzek ilyen vágyat. Sőt, sokszor félek is tőle, hogy elvesztem a nyugalmamat, félek a testi problémáktól és amúgy sem vagyok valami terhelhető. Objektívan nézve, nem biztos, hogy való nekem gyerek. Mégis úgy érzem, hogy baromira megbánnám, ha nem lenne. Férjem sincs megőrülve a témától, de ő is szeretne gyereket, egyelőre azt modnja, hogy még nekem nem való, várjunk pár évet.
Viszont szerintem 2-3 év ezen nem fog változtani, és amúgy is egyre kevesebb időm van ezt eldönteni. Rossz döntés lenne úgy belemenni, hogy nem vágyok rá teljes szívből?
A nyugalom pár év múlva visszatér amikor már a gyerek sulis lesz, és a maga dolgával foglalkozik max az anyai aggódás marad meg.
Testi problémáid gyerek nélkül is lesznek, amikor öregszel majd.
Terhelhetőség: az anyává válással erőt nyer ösztönből a szervezet, strapabíróbb leszel.
Ti döntitek el, csak eloszlattam az aggályaidat :)
Várhattok még ugyan, de idővel csökkennek az esélyeitek.
Egyrészt: még ráérsz.
Másrészt: mi kb. ugyanígy belevágtunk. Szülés előtt állok közvetlenül: nem bántam meg, pedig sok problémája volt a babának kezdetben, utána meg nekem. A hormonok tényleg segítenek, főként a terhesség második felében. A többiről később tudok nyilatkozni. :)
Azért érdemesebb megvárni míg azt nem érzed, hogy ez minden vágyad.
A "lesz ami lesz" stílus nekem kicsit felelőtlennek tűnik, nem biztos hogy mindig happy end a vége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!