Ti mit gondoltok, hány évesen érdemes gyereket vállalni? (korán)
Azért ez elég sok dologtól függ. Szeretnél - e diplomát, van - e lakás (pl szülők ajándéka vagy örökség), apával mióta vagytok együtt és hogy egyáltalán ő akar - e korai gyereket... Nem hiszem hogy van egy sablon ami mindenki életére ráhúzható.
Én 22 évesen szültem, akkor albérletben laktunk de egy olyan férfi mellett voltam (és vagyok 18 éve) akiben maximálisan megbíztam. A második gyerek már saját házba jött 26 évesen, 30 éves koromra meglett a harmadik is.
Szerintem az összes gyereket (már ha többet szeretnél) 30 előtt, legkésőbb 32-35 éves korban érdemes "letudni". Biológiai értelemben legalábbis biztosan. Az más kérdés, hogy az ember párkapcsolatai, anyagi helyzete, karrierje hogy alakul addigra, én szerencsés voltam, de aki nem talál megbízható partnert, jó munkahelyet relatíve korán az életében, annak csak azért, hogy fiatalon szüljön, elég ostobaság lenne belevágnia.
A babavállalás többtényezős kérdés, és a kor az ráadásul a kevésbé nyomós érvek mellett szokott lenni, mert hiába vagy te nagyon fiatal anyuka, ha az apa ott hagyott egyedül, a szüleid nem támogatnak, és egyébként is csupasz hátsóra a semmire szülted a nyomorba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!