Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Fiatal kismamaként,munkanélkül...

Fiatal kismamaként,munkanélkül,másokra kényszerülve mit tudnék tenni?

Figyelt kérdés

Volt munkám,de a vírus miatt a cég végleg bezárt. Az új helyen a próbaidőm alatt lettem kismama,sajnos veszélyeztetett lettem így nem tudtam bemenni dolgozni,TP-en voltam aztán jött a hívás a munkáltatótól,hogy a szerződésem nem kerül meghosszabbításra.

Párom segít mindenbe amikor itthon van,az ő fizetése az egyetlen bevételi forrásunk. Lehetősége nyílt távolabbi munkát is vállalni, ami által lényegesen több pénzt hoz ilyenkor haza (ilyenkor 1-2hétig van távol )

Most kezdtük el a babának a dolgokat megvásárolni így a pénznek nagyonis van helye.

Sajnos veszélyeztetett ként inkább feküdnöm kell,muszály vagyok ilyenkor szüleimhez hazajonni mert óriási segítség az nekem,hogy szüleim megfőznek,bevásárolnak és igazábol így minden nehézséget levesznek a vállamról

VISZONT!

Elkel tűrni napi szinten és hallgatni azt hogy nekem nincs munkám, hogy így szerintük a semmire szülöm,éreztetik velem ,hogy ez így nem helyes,elmondhatatlanul rosszul esik ezt hallgatni.

Néha még kiabálnak is velem mikor jobban elmélyülünk a témába

De olyanis volt már hogy amikor a szobába voltam hallottam mikor beszélték "ezzelis csak a gond van" (itt rólam volt szó.)

Általába megszólalni és véleményt se nyilvánítok semmibe ha nem szükséges,próbálok láthatatlan maradni. Csak ne sértegessenek.

Szivem szerint haza se jonnek

De ha parom nincs otthon nincs más választásom

30.hétbe vagyok

23 éves

2021. ápr. 17. 22:42
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
91%
biztos, hogy nem mennék így oda.. a stresszel sokkal többet ártasz, mintha egyedül lennél otthon, és heti 1x elmennél vásárolni, ha nagyon muszáj
2021. ápr. 18. 09:48
 12/22 anonim ***** válasza:
31%

Én is azt gondolom, amit az egyik válaszoló írt, hogy nyilván belekalkulátátok ezt a helyzetet is az életetekbe, mikor úgy szexeltetek védekezés nélkül, hogy még csak próbaidőn voltál, tehát szintén nem igazán értem, miért nem megy ennek a dolognak a kezelése.

De azért jó fej vagy, elvárod a szüleidtől a segítséget, véleményük meg nem lehet... Szerintem amúgy most az van bennük, hogy na, egy év múlva úgyis nekik kell eltartani téged gyerekestül.

2021. ápr. 18. 11:40
 13/22 A kérdező kommentje:

Le írom ismét mert páran nem értitek.

Nekem és a páromnak van lakásunk ami ráadásul 100%ig a miénk és hitel mentes ! Nemrég esett át teljes felújításon,minden bútorunk megvan!

Párom DOLGOZIK!

Amiert szüleimre szorulok néha az az hogy párom néha messzebb vállal munkát! Ilyenkor 1-2hétig nincs otthon!

Amikor otthon van nincs semmi gond mert párom bevásárol és minden terhet levesz a válamról! Orvosi utasításra nekem nem szabad magam megeröltetni ,igazábol feküdnöm kell és max wc re menni

Amikor párom nincs otthon muszáj lennék boltba menni,mosni,főzni,számlákat rendezni

Csak ezert es csak ilyenkor szorulok szuleimre mikor parom nincs otthon!!!

A babának mindene meglesz,javaresz mar megvan

Mindenbol vadonat ujat kapott semmit se hasznaltan vettunk.

Igy nem más nyakára szülok!!!!

Egyszeruen csak ennyi segitsegre van szuksegem hogy az agynyugalmat tudjam tartani.

Mindent bele kalkulaltunk de azt nem hogy veszelyeztetett kismama leszek.

2021. ápr. 18. 12:12
 14/22 anonim ***** válasza:
93%
Ugyanmár. Be lehet vasarolni elore 2 hétre, de akár egy hónapra is. Lehet menüt rendelni, lehet a bevásárlást házhoz rendelni. Max nem mosol 2 hétig.
2021. ápr. 18. 12:36
 15/22 anonim ***** válasza:
91%

Mi értjük.

"Egyszeruen csak ennyi segitsegre van szuksegem hogy az agynyugalmat tudjam tartani."

Ha szerinted az nyugalom, hogy feszültséggel teli környezetben vagy, akkor igazán nem értem, miért tetted fel a kérdést.

Te akartál választ kapni, hogy mit tudnál tenni. Sokan leírtuk, milyen lehetőségek állnak rendelkezésedre.

Azt érzem, nem vagy felkészülve, nem vagy elég érett a gyerekvállaláshoz. Ha ez már probléma, mit fogsz tenni, ha megszületik a baba?

Mindent meg lehet oldani netes vásárlással, online számlafizetéssel. A párod/férjed nem elhagyott, csak távol van 7-14 napot. Ez nem bonyolult helyzet.

2021. ápr. 18. 13:03
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem annyi bele fér hogy egy szendvicset csinál egy kis teát vagy valami 10perces kajat össze dobja.en biztos nem ennek az ideget .... Főleg hogy. A gyerek nem is árt...barátnők?szomszédok?akik segítenek sógornő? Testvér aki 2-3naponta menne egy órára hozzad?
2021. ápr. 18. 13:29
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

"muszáj lennék boltba menni,mosni,főzni,számlákat rendezni"

Tehát, még egyszer:boltba párod menjen, 2 hetente nagybevásárlásra. Kenyér, zsemle, főtt étel fagyasztható. Lehet venni konzerveket, ezek pont megmelegednek a mikróban, amíg zuhanyzol,még pluszban fel sem kell állni hozzá. Főzzön a párod előre, vagy rendelj menüt. Használj eldobható tányért, nem gyűlik a mosatlan sem.

2 hetente is ráér a mosás, csak van otthon annyi ágybanlevős ruhád. Ha nincs, párod vegyen neked pár pólót új pólót, alsóneműt és mossa ki.

Számlákat rendezd online, de azokat amúgy sem úgy küldik, hogy 3 napod van befizetni.

2021. ápr. 18. 13:41
 18/22 anonim ***** válasza:
84%

Ez, amiket leírtál egyik sem olyan dolog, amit ne lehetne előre elrendezni, amikor a férjed otthon van!

De azért heti egy mosást berakni sem annyira megterhelő. De ha mégis, akkor is ráér akkor, amikor a férjed otthon van. Hiszen nem mész sehova. Nem is termelsz annyi szennyest. Boltba sem mell menned, mert 1-2 hétre előre simán be lehet vásárolni!

Manapság mindent IS el lehet az interneten intézni. Ki sem kell kelned az ágyból. Rengeteg lehetőséget leírtunk. Szeretem az ilyen kérdéseket, amikor egyik válasz sem felel meg igazán.

2021. ápr. 18. 14:16
 19/22 anonim ***** válasza:
15%
Igazuk van! Miért élősködsz rajtuk? Neked kellene segíteni a szüleidnek! A terhesség nem betegség,veszélyeztetett terhesként sem! Semmibe,úgy hogy semmilyen normális munka viszony nincs mögöttem nem vállaltam volna. Egyik gyerekem sem így vállatam a semmibe
2021. ápr. 18. 15:02
 20/22 anonim ***** válasza:
86%
Már 23 vagy, picit kapd már össze magad. Szállíttass házhoz menüt, fagyasszál, ne moss csak 2 hetente (nem sok a szennyes, ha pihensz), a számlákat online fizesd.
2021. ápr. 18. 19:58
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!