Mernetek a Covid idején gyereket vállalni?
Mindenképp. Nekem is endometriózist állapítottak meg egy hónapja (én 35vagyok) és másfél éve nem jön a baba....
én a te helyedben biztosan azonnal belekezdenék, hiszen ha később nem jön össze az mindenre kihat, nemcsak a kapcsolatotokra....
amikor a munkatársaid, a barátaid, a rokonok sorra jelentik be a terhességet és te szépen végignézed a többiek növekvő pocakját, mindenkinek gratulálnod kell és természetesen együtt örülni a másikkal miközben a meddőségi központ könnyedén rávágja, hogy lombikot javasol az a legtöbb esetben kihatással van a kis lelki állapotodra. Arról nem is beszélve, hogy a szexuális életetekre milyen hatással lehet a kötelező szeretkezés, a teljesítési vágy, a folyamatos csalódás stb stb....
Nyilván nem mindenki így éli meg, de azért ez még a legnyugisabb nőket is szerintem nehezen érinti egy idő után, ha nem jön a baba.
Én tényleg tiszta szívből ajánlom neked, hogy ne várj és kívánom, hogy soha nem tudd meg, hogy milyen amikor nem akar jönni az a várva várt gyermek. Amúgy meg amit jó tanácsnak tudok adni az az aviva torna. Én 2 heti aviva után végre szinte teljesen görcsmentesen éltem meg a menstruációm, ami nyilván lehet hogy véletlen, de én a tornának tudtam be..:) most egy hónapja avivázok, és nekem nagyon tetszik.
Illetve azt mondják, hogy érdemes még a gluténmentes étkezésre törekedni..
és amúgy ne aggódj nagyon rögtön, mert nagyon sok nőnek összejön a baba endometriózis mellett.
jah amúgy apropó ezt a kérdést nézd csak pont én magam tettem fel anno amikor beindult a covid a Soma Mamagésának...:) Akkor még nem tudtam az endometriózisról sem, és akkor még hittem is hogy hamarosan összejön a bébi, ha nem hagyjuk abba a babaprojektet...:)
Nézd csak, itt a válaszuk..:) Hátha neked is segít eldönteni.
Szóval látod én is elbizonytalanodtam ugyanúgy mint te anno kedves kérdező, de most már így lassan plusz egy év sikertelenséggel a hátam mögött, azt tanácsolom hogy ne várjatok.
(utolsó voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!