Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mernetek a Covid idején...

Mernetek a Covid idején gyereket vállalni?

Figyelt kérdés
Az orvosom endometriozist állapított meg nálam 30 évesen. Azt mondta hogy talán most még fogamzóképes vagyok de nem garantálja hogy 2 év múlva is az leszek. Nagyon szeretnék babát, eddig csak a férjemre vártam mert ő későbbre tolta volna. Viszont most más a helyzet. Amitől még tartok ez a CoVid helyzet. Mernetek most gyereket vállalni így ebben a vírusos időszakban?
2021. márc. 6. 06:38
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
100%
Mertem.
2021. márc. 6. 08:28
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
Én is most vagyok terhes, 30 leszek, és nem akartunk tovább várni. Lehet ha csak 25 lennék, legyintenék, hogy ráér még, de nekem is vannak kezelt hormon gondjaim, amik nem biztos, hogy pár év múlva is lehetővé teszik, hogy még szüljek. De ha ez megnyugtat, a terhes gondozás rendben zajlik, szerintem most a kormány miatt a terhes nők egy kicsit extrább figyelmet is kapnak. Én pl sose tapasztaltam ilyen kedves és segítőkész orvosokat sztkn, mint most. Szóval ellátást fogsz kapni. Ha úgy döntesz, inkább vársz, az is rendben, ez a te döntésed kell legyen. De csak a covid miatt ne aggódj szerintem.
2021. márc. 6. 08:35
 13/36 anonim ***** válasza:
100%

Egy nő aki a második babáját velem várja most, azt mondta, hogy tulajdonképp jobb is most terhesgondozásra járni. Kevesebb illetéktelen ücsörög a várakozókba. Az influenza szezonba fürtökben lógtak az emberek egymás nyakán, minden második ember köhögött prüszkölt a másikra. Nem tudott leülni sok kismama a váróba, mert minden második helyet az apukák foglaltak el.

Most viszont gyorsabbak a vizsgálatok mindenhol. Így se jut mindig hely minden kismamának a váróban, mert 1-2 helyet ki kell hagyni a váróban, de sokkal kevesebben vannak, csak indokolt esetbe mennek, és a legtöbben időpontra.

Szóval szerinte normálisabb a helyzet mint covid előtt. Igaz apuka nem mehet be a kismamával egyik vizsgálatra sem, de kb. ennyi minden hátrány. Cserébe gyorsabb az ellátás, kevesebb a várakozási idő.

2021. márc. 6. 08:39
 14/36 anonim ***** válasza:
88%
igen
2021. márc. 6. 08:57
 15/36 anonim ***** válasza:
75%
13-as, magánrendelőben sok helyen bemehet apuka is
2021. márc. 6. 09:05
 16/36 anonim ***** válasza:
100%
Akkor tudtam meg, hogy terhes vagyok amikor berobbant itthon a covid. Azt leszámítva, hogy a gyerek apja egyik vizsgálatra sem jöhetett be, semmi hátrány nem ért. Max még azt tudnám említeni, hogy látogatni sem lehetett a szülés után de ezek kibírható dolgok.
2021. márc. 6. 09:15
 17/36 anonim ***** válasza:
100%
Mi vállaltunk, mert már nem vagyunk fiatalok és ki tudja, meddig tart ez a helyzet. A helyedben vállalnék. Amúgy érdekes módon rengeteg ismerősöm lett terhes az elmúlt egy évben. Szóval a legtöbb embert nem tántorított el a pandémia.
2021. márc. 6. 09:20
 18/36 anonim ***** válasza:
100%

2 hete szültem, semmi negatívat nem tapasztaltam az elmúlt 9 hónapban.

Akik riogatnak meg "eszemben nincs" válaszokat adnak amúgy se akarnának. Aki gyereket akar nem a covid miatt fog lemondani róla. Azért mert vírus van, az élet nem àll meg.

2021. márc. 6. 09:37
 19/36 A kérdező kommentje:
Szuper! Köszönöm szépen a gyors és hasznos válaszokat,akkor már csak a babócának kellene osszejonnie mihamarabb! :)
2021. márc. 6. 09:47
 20/36 anonim ***** válasza:
100%
Mi 3 éve próbálkoztunk. Az utolsó fél évben kicsit elengedtük a dolgot, de csak mert költözésre koncentráltunk. Persze védekezni azért nem védekeztünk addig sem, meg is fogant a kis bébi. Körülöttünk mindenki azzal jött, hogy jó ötlet ez pont most? Hát, nem tudják mióta vártunk erre, így nem is érthetik, hogy cseppet sem bánjuk, hogy a vírus alatt jön a baba. :)
2021. márc. 6. 09:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!