Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hölgyek ti milyen bátran...

Hölgyek ti milyen bátran mernètek gyereket vállalni 40 fölött?

Figyelt kérdés
Nem az első gyerekre gondoltam,hanem 2.3-ra.Nekem most lett egy olyan párom,akit rendesnek tartok,de neki nincs gyermeke, de nekem van már 2 ,ès kockázatosnak èreznèm 41-42 èvesen a terhessèget,mert vannak egèszsègügyi gondjaim is.Őszintèn nincs is hozzá már kedvem.Nektek általában mi a vèlemènyetek a 40 èv fölötti gyermelvállalásról?

2021. jan. 28. 14:18
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
72%
Én nem mernék. Nagy a kockázat.
2021. jan. 28. 14:22
 2/35 anonim ***** válasza:
89%

Manapság szerintem sok pozitív példát hallani.

Én akkor vâllalnék 40felett, ha tényleg azt érezném, h.elég erős vagyok lelkileg és testileg egy terhességre.

2021. jan. 28. 14:22
 3/35 anonim ***** válasza:
86%
Sztem simán, ha vki egészséges, márpedig 40-50 között a legtöbb nő még teljesen jó állapotban van.
2021. jan. 28. 14:26
 4/35 anonim ***** válasza:
97%
Én mernék, de 1. nincs hozzá kedved 2. nem vagyok annak a híve, hogy minden új kapcsolatba szülni kell egy közös gyereket...
2021. jan. 28. 14:32
 5/35 A kérdező kommentje:
Nekem cukorbetegsègem van,magasvèrnyomásom,ès pszihiátriai, ami jól kezelt.Nagyobbik gyermekem èrtelmi sèrült azèrt vagyok megfontolt.
2021. jan. 28. 14:32
 6/35 A kérdező kommentje:
Igazad van,mert ne ezen múljon.
2021. jan. 28. 14:39
 7/35 anonim ***** válasza:
100%

Ma mar siman lehet vallalni 40.es 45 kozott. Azonban vannak megfontoladno kerdesek, elsosorban a no szamara:

1. A teherbeeses eselye evenkent szaguld lefele mint egy zuhano repulogep. Ezzel szerencsere nem aranyosan, de emelkedik az esely a spontan vetelesre, genetikai rendellenessegekre, terhessegi cukorra es magasvernyomasra. - Tehat sokkal tobb odafigyelessel, vizsgalattal, emiatt stresszel, esanyagi teherrel jarhat a varandossag vagy mar csak annak elerese is. Tehat kerdes: van e eleg penz, turelem, lehetoseg ezt megengednie egy nonek?

2. Az 1. es pontot tekintve mennyire eros a parkapcsolat? Mennyire biztos az anyagi es erzelmi hatter? Tudja e a ferfi tamogatni a not akkor is, ha terhessegi cukor miatt szigoruan dietaznia kell, ha az utolos x hetben csak fekudhet vagy ha varatlanul kiderul a 12. vagy 20. heten, hogs a magzat beteg es meg kell szakitani a terhesseget...vagy nem de mi lesz utana, ha tenyleg betegen jon vilagra?

3. Fizikailag birni fogja e a no az elso par ev ejszakazasat, emelgeteseket, hisztiket, lesz e nagyszuloi vagy egyeb segitseg. Nagyobb gyerekek mennyire valtoznak at bunkokka a kistestver miatti feltekenysegtol es erre elmeletben felkeszult e a no?

4. Van e veszforgatokonyv arra az esetre, ha 50-60 evesen sulyos beteg vagy halott lesz az apuka vagy anyuka? Tehat van vagy lesz e annyi tartalek, hogy a gyereket tovabbneveljek gond nelkul, hiszen akkor meg csak 7-10 eves lesz vagy lehet lesz 20, de meg egyetemista onallo kereset nelkul.

Es meg sok sok pont...

Termeszetesen olyan szempontbol elinyos 40 folott szulni, foleg ha mar van gyereke az embernek, hogy van tapasztalata es rutinja. Tehat sok minden konnyebb lesz, ismeros szitu es egy kicsi baba sok oromet ad es ha pizitovan abbol indulunk ki a varhato atlageletkor 74-78 ev akkor bizony sokaig velunk lehet a legkisebb gyerek esnem is oylan rossz ha 60 eves kor korul meg egy kis fiatal felnott ott jon megy korulottunk...hiszen akkor az minket is fiatalon tart.

Viszont sajat peldamon tudom a legfontosabb hogy a parod mennyire akar gyereket? Vajon eddig miert nem lett neki? Es ha lesz milyen apa lenne? Csak sajanlatbol meg hogy neki nincs nehigy szuljel. Ahhoz faraszto az egesz. Masok pl 45 evesen nevelnek ket 15 evest es mar javaban lehet ujra maganeletuk, barati tarsasaguk es par ev mulvaha akarnak es nem lenne jarvany oda utazhatnanak ahova tudnak lehetnenek uj hobbijaik stb. Ehelyett egy 45 evesen gyeeeket szulo5 ev mulva meg biztos nem el tulsagosan szabadon. Szoval ha te nem erzel nagy kedvet az egeszhez, akkor ne is kerdezgesditt,egyszeruen ne vallalj, ne kockaztass.

2021. jan. 28. 14:39
 8/35 anonim ***** válasza:
87%

Én 38 évesen szültem az első, és utolsó gyerekemet.Ott is maradtam a műtőasztalon,újra kellett éleszteni.

Emiatt sem, és borzasztó kötöttség miatt sem vállalnék be 40 fölött gyereket.Semmi segítségünk nincs szinte. A testem is nagyon megkínlódta a terhességet.

Amiket felsoroltál Kérdező, hogy van már két gyermeked,akik közül az egyik értelmi sérült, ráadásul Neked is egy rakás bajod van, én a helyedben nem vállalnám be.

2021. jan. 28. 14:49
 9/35 anonim ***** válasza:
60%
Pont, mint a 4. Én bevállalnám, de nem szórakoznék kombinált teszttel, hanem Prena/Nifty ilyesit csináltatnék.
2021. jan. 28. 14:50
 10/35 anonim ***** válasza:
81%

8

Azért elég sok ismerősöm szült már 35-40 között 2.-3. gyereket és egyik se maradt ott.Úgy írod ezt mindha egyértelműen minden 35 felettire ugyanez várna:D

Kérdező.Ha benned erre nincs késztetés akkor ne szülj.Azt írtad, úgy érzed rendes a párod.Nem azt hogy szereted.Én így rendességért nem vállalnék.De neked kedved sincs és vannak betegségeid.

2021. jan. 28. 14:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!