12. héten a CRL szerint már 13hét +-2napos terhesen mért NT 2,8 mm. Aggódjak emiatt? Doki szerint minden rendben, legalábbis nem mondta, hogy baj lenne, nem küldött tovább. volt vkinek ilyen magas a tarkóredő?
Az az orvos, aki neked 38 évesen ráírt a papírodra ilyet, 3,1es tarkóredő mellett, az több volt mint felelőtlen...
egyértelmű, hogy egy felelősségteljes orvos nem fogja csak UH alapján kimondani, hogy egészséges a magzat.
Nekem is 2,8-as volt a tarkóredő értéke, az orvosom genetikus főorvos és nagyon agitált az amniócentézis mellett. 37 éves vagyok. Megcsináltattam a kromoszóma vizsgálatot, mert az első genetikai tanácsadáson csak ennyit mondott a doki: "született már Down kóros baba 2,8-as tarkóredő mellett."
Nem akarom belédrakni az ideget kérdező, de ne csak a rózsaszín habosbabos hozzászólásokat kapd, hanem egy kis realitást is.
(Tuti lehetsz benne, hogy az az orvos aki a 38 évesnek UH alapján kimondta, hogy egészséges a magzata, enyhén nem komplett.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!