Terhes vagyok és van 1-2gondom. A legnagyobb hogy nem tudok leszokni a cigiről . Mit tegyek?
Szia!
nem tudom elolvasod-e még. Sőt lehet azóta már sikerült leszoknod, akkor szívből gratulálok.
Én most vagyok 12 hetes. 3 évet vártunk a babára. És nagy dohányos voltam napi egy doboz elment. Mindig a stresszre fogtam. Párom mondta hogy ha babát szeretnék tegyem le. Mivel időközben kiderült, hogy belső dolog miatt nem jöhet a baba, hogy meddőségibe kell járni vizsgálatok halmazára, majd közölték hogy nem is lehet. nem tudtam lerakni. Sőt. Midnig mondtam amint pozitíva teszt leteszem. De valahol sosem gondoltam hogy sikerül, hisz már vagy 13 éve szívom.:(
És képzeld spontán sikerült, a mi kis csodánk. Megláttam a tezstet elszívtam még egy szálat és többet nem bírtam. A mai napig a konyhapulton a megbontott dobozom. Párom sosem dohányzott szóval ott is marad. Egy ideig mindenhová vittem magammal, biztonságérzetet adott, hogy ha akarnék rágyújthatnék. Ráadásul a munkahelyemen rengeteget szívtam nehéz volt nem szívni, de kitaláltam mást.
Az első időben nagyon nehéz, mert a babád nem érzed, nem látod igazából csak tudod hogy van, de olyan plátói az egész(de már van babód tudod milyen:)).
Aztán az jutott mindig eszembe, hogy nekem mennyire rossz hogy nincs cigi, és ha nem lenne akaratom rá is gyújtanék, mert gyenge vagyok, akkor mit szóljon a babám, aki miután megszületett, hirtelen ilyen helyzetbe kerül, eddig nikotin függés aztán hirtelen nincs, főleg ha nem is szoptatsz. Hiába sír, nem tudod hogy nem attól-e esetleg mert hiányzik neki, amit Te nem bírtál elviselni és rágyújtottál azt az érzést a babádra kényszeríted. Ezt nem tudnám megtenni.
A bartátnőm mindkét terhességét végigszívta. Napi egy dobozt. Felelőtlen. Szép egészségesek a gyerekei(most még). Bár remélem azok is maradnak. De lehet majd ha ők szeretnének gyereket nem lehet nekik és nem is fogják tudni mitől.:( A lényeg hogy ő még mindig szoptat és a kislánya egész nap 24 órán át cicin van. Mivel most is szívja kétszer sem mondom hogy sokszor nem az éhség miatt. Tényleg olyan mint mi mikor már rá kell gyújtani. Akkor bőg és megy a cici. De van hogy 20 percenként.
Nagyon sok sikert a leszokáshoz. Biztos menni fog ezt tudom. És nagyon büszke leszel magadra.:) Én az voltam/vagyok, hogy talán az első ponton szépen megfeleltem mint anya.
Jó egészséget
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!