Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért van kiakadva mindenki,...

Miért van kiakadva mindenki, hogy ügyeletesen lehet szülni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az elejétől fogva magán dokihoz járok, de nen fordult meg a fejemben, hogy dokit fogadjak szüléshez. Ráadásul a városban, ahol szülök, már hónapok óta csak ügyeletes orvosnál lehet szülni.

Úgy gondolom, hogy minden orvos azért van, hogy rendben világra jöjjön a pici, orvosi műhiba vagy hanyagság miatt az orvos elveszítheti az állását, vagy akár börtönbe is kerülne, szerintem ezt senki sem kockáztatná. Ráadásul az orvos nem is csinál szinte semmit szülésnél, csak vág, meg ha valami komplikáció van, beavatkozik. Egy természetes, normál menetű szülésnél a szülésznő sokkal meghatározóbb.

Ez az én véleményem, kíváncsi vagyok, más hogy gondolkodik. Persze én is hallottam már barbár nőgyógyászokról, de náluk is biztondágosan szoktak zajlani a szülések.

2021. jan. 7. 19:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
77%

Nekem volt fogadott dokim, vajúdhattam kádban, labdán, odafigyeltek rám, hoztak inni, háborítatlan szülésem volt, pedig teltház volt a szülészeten.

Akiknek nem volt fogadott orvosa, szinte rögtön bekötötték az oxitocint hogy haladjanak, egyébként a kutya se nézett rájuk. Volt akinél majdnem tragédia lett a dologból, utolsó pillanatban rohantak vele a műtőbe.

Én ebből nem kérek, akkor a következőt magánkórházban szülöm inkább.

2021. jan. 7. 20:17
 12/26 anonim ***** válasza:
65%

Én 2 dolog miatt fogadtam.

1. Nem akartam a körzeti kórházba menni. Nagyon sz. a szülészet

2. Számomra fontos volt, hogy olyan orvos legyen ott aki ismer és végigkísérte a terhességem.

Ha úgy döntenénk, hogy szeretnénk még1 babát, nagyon rosszul érintene ez a változás. Mindenképp megpróbálnám a természetes szülést amit nem tudhatok, hogy egy éppen beesett ügyeletes orvos nem-e kakálna le magasról és vinne egyből a műtőbe

2021. jan. 7. 20:46
 13/26 anonim ***** válasza:
69%

Én anno Pécs helyett Szigetvárt választottam a doktor rendelése miatt. Régebben Pécsen dolgozott, de megszűnt a szülészet azon a szárnyon. Nagyon jó,hogy Szigetvár lett es fogadott orvos. Ott mondjuk a 90%uk jó orvos tehát szinte mindegy lenne kihez kerülök, de mivel volt 2 szülesem es a dr úr vegig ott volt,nem csak az a felfogadom es a végere épp beesik,hanem korrekt, beszel, nyugtatja az embert vagy az Apát nem stresszel feleslegesen vicceskedik.

Inkább ilyen szülést akarok 3.ra is,mont egy gyors oxytocinos gyorsan legyünk már túl rajta felét,mint amit hallottam sokat Pécsről. Amúgy nagyon nagy lett a szúleszet miatt Szigetvár vonzáskörzete, az orvosok es a szülésznők, ápolók is segítőkészek, aranyosak

Szerintem azokat az eljárásokat kéne beszüntetni amikor azbelején kikötik,hogy pl csak 170ért vállalja vki, mert pl ez ott nem volt szokás

2021. jan. 7. 21:00
 14/26 anonim ***** válasza:
72%

Ahol én fogok szülni, vagy egy állat doki. Egyszer volt hozzá szerencsém. Tapló, kiabál, lekezelő. Egy igazi kretén!

Na moat ha pont ő lesz az ügyeletes amimor szülni megyek, én esküszöm sarkon fordulok, és megoldom a kocsiba egyedül. Még egyszer hozzám nem ér, és velem nem kiabál....

Na ézert probléma hogy nem lehet választani....

2021. jan. 7. 21:14
 15/26 anonim ***** válasza:
62%
Nyilván aki bizonyos célból fogadja meg. Pl olyan eü problémák altak fenn ami miatt szorosabb követést szeretne szules közben, ne adj Isten császárt és nem akar olyat játszani, hogy kifog egy ugyeletes orvost, aki minden áron meg akarja szüleszteni, vagy csak egyszer néz rá 12 óra alatt. Ilyesmi.
2021. jan. 7. 21:32
 16/26 anonim ***** válasza:
95%

Engem nem a fogadott orvos kérdése zavar, hanem hogy kórházat sem választhatunk.

Én nem vagyok hajlandó abban a kórházban szülni, ahová elméletileg körzetileg tartozom. Az egy borzalom: kísérő nem mehet be, tehát nincs apás szülés, nincs eda, nincs aranyóra, császármetszés csak altatásban stb.

Viszont ha nem lehet orvost fogadni, semmi garancia nincs rá, hogy a kiválasztott kórház fogad. Bár egyelőre oda járok, de mindig viszek beutalót a kötelező vizsgálatokra. Szülésnél is csak remélhetem, hogy nem zavarnak majd el.

20+5 hkm

2021. jan. 7. 23:39
 17/26 anonim ***** válasza:
19%

Bár nekem nem volt fogadott orvosom, de legfeljebb azért fogadtam volna hogy ne a területi kórházba kelljen mennem.

Amúgy nem a területi kórházba mentem végül, és egyébként fogadott orvos sem kell hozzá, csak hát inkább terjesztik ezt...

Én nagyon üdvözlöm ezt a változtatást, mert tűrhetetlen hogy az ember kb védelmi pénzt fizet meg csak akkor használhatja a kórházi eszközök egy részét ha fizetett egy orvosnak.

2021. jan. 8. 05:20
 18/26 anonim ***** válasza:
87%
17es akkor neked szerencséd volt, ismerősömet elküldték a nem területi kórházból, hogy nem oda tartozik.
2021. jan. 8. 06:00
 19/26 A kérdező kommentje:

Érdekes. 70km-re lévő kórházba járok laborvizsgálatokra stb, pedig van közelebb 2 kórház is. Soha nem küldtek el :D

Plusz ha belegondoltok, nem releváns. Odamész rendszeres fájásokkal, kötelességük hospitalizálni, nem küldhetnek el, hogy a másik kórházba menet szüljél meg.

2021. jan. 8. 06:40
 20/26 anonim ***** válasza:
75%
kérdező, igen vizsgálatokra bárhova járhatsz nem kell a körzetesbe. szülés más tészta. És de elküldhetnek, joguk van hozzá, ha úgy ítélik meg.
2021. jan. 8. 06:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!