Anyukák, ti szoktatok okoskodni, kéretlen tanácsokat osztogatni és mártírkodni kismamáknak?
Már mielőtt terhes lettem volna, azelőtt is megtaláltak az okoskodók néha, de mióta mindenki tudja, hogy babát várok, azóta folyton okoskodik meg panaszkodik valaki...
Munkahelyen, családban, baráti és ismerősi körben...
Úgy érzem, az embernek egyszerűen tilos babás témárókl beszélnie, mert bármit mond, úgyis lehurrogják, hogy hülyeség, úgyse tudja majd úgy csinálni, nem fogja bírni, majd feladja az elveit, satöbbi.
Ehhez az orvoshoz menj, mert ő a legjobb és ha máshoz mész, felelőtlen sz*r vagy, ilyen meg olyan dolgokat egyél, hogy tudjál szoptatni, ki ne találd már, hogy nem teszel fürdetőt a vízbe, mert az KELL, felesleges hordozó kendőt venni, mert úgysem fogod használni, vegyél inkább ezt meg az meg ám azt, mert én is azokat használtam, minden más rossz...
De még csak bele sem kell menni egy babás témába, csak úgy spontán is jönnek a "mindent tudós" mosolygok, hogy na majd meglátod, hogy nem fogsz aludni, nem lesz időd, WC-re se tudsz majd elmenni.
Komolyan, mielőtt terhes lettem volna, azt hittem, jól fogom tűrni az okoskodásokat, hiszen egyik fülemen be, másikon ki, de már kezd kicsit fusztrálni, hogy minden kisgyerekes anyuka ismerősöm azt próbálja velem érzékeltetni, hogy tapasztalatlan idióta vagyok, minden elvem hülyeség és minden csak úgy történhet velem, ahogy velük történt.
Mi a tökömért ilyenek a kisgyerekes anyukák? Mi viszi rá őket, hogy folyton okoskodjanak és kéretlen tanácsokat osztogassanak? Basszus, én is ilyen leszek, ez elkerülhetetlen?
És őszintén, ti is szoktátok ezt csinálni? De miért?
Van amit megfogadok é van amit nem. A második babámmal vagyok itthon most lesz három hónapos. Az elsőnél majdnem mindent kipróbáltam amit tanácsoltak. De rájöttem, hogy van ami teljesen felesleges. Engem a nagyszülől idegesítenek fel néha. Mert a mi időnkben már cumisüvegbőp ettük a grízt 3 hónaposan. Oké. Megmondtam nekik, hogy az én gyerekem. Még nem töltötte be a négy hónapot ne szóljanak bele.
Én csak akkor mondom el a tanácsomat egy kismamának vagy egy anyukának ha arra megkérnek. Egyébként nem szoktam. A kórházban körülöttem csak olyan anyukák voltak akik akkor szültek először. Kéretlenül nem mondtam semmit. Ha megkértek rá akkor segítettem persze.
Én nem látom rózsaszín púderfelhőben a babás időszakot, meg a terhességem, ettől függetlenül vigyorogva közlik velem, hogy majd nem tudsz aludni, hogy milyen rossz és nehéz lesz az első év, hogy milyen hót kimerült leszel.
Ez engem is nagyon idegesít. Egyrészt, ezen ő miért vigyorog, másrészt, igen tudom, hogy nem wellnessbe készülök. Nem minden kismama hülye.
Másik kedvencem mikor már szinte teljesen lényegtelen dolgokat is meg akarnak magyarázni neked, mint a hol vegyél ezt meg azt és ne annyiért, xy dolog hülyeség (mert neki nem volt rá szüksége), óó a másik nagyon kell. Kb mintha fogyatékos lennék, akit itt most jól el kell igazítani. Érdekes eddig kitudja hány éve magamnak veszem a használati tárgyaimat/ruháimat, soha nem merült fel senkiben, hogy ne tudnám megtenni, sőt, meg se akarták mondani hogy csináljam. De a saját gyerekemnek nem tudok bevásárolni nyilván, ááá, ehhez már az ő "szakértelmük" kell ám. Rémes.
Hasznos és fontos témákban egyébként meghallgatom mások történeteit, mert igen ezt elő lehet adni tapasztalatként is, nem csak észosztásként.
Ezek a tanácsok nem neked szólnak valójában csak az okoskodok saját vallonveregetese vagy martirkodasa.
Engem is idegesítettek, de nyugi, ha nem a gyerek rabszolgaja leszel tudsz majd wczni meg sminkelni meg kipróbálhatod a hordozót :)
Azért nem agymutetre készülsz hanem kisbabát gondozni
12 teeeeenyleg en is ereztem h full fogyatekosnak neznek terhesen 😂 meg is vettem mindent elore ugy felspanoltak aztan rajottem hogy basszus a mai vilagban barmire van szukseg elmegy a ferjem es megveszi. Oke legyen tutira pelus meg lazcsillapito, de ha 1 bodyval kevesebb van nem dol ossze a vilag vagy par nap alatt megjon ha megrendelem. Pelenkazast se lattam elotte se kisteso se baratno gyereke altal. A csaszarom elott egy nappal neztem egy tutorial videot yt-on es az elso pelenkazasomat meg is dicserte a szobatarsam 😂 mondta hogy milyen magabiztos vagyok. Az a helyzet hogy manapsag minden fent van a neten, a gyerek hasfajasat se az orvos oldotta meg hanem en mert utanaolvastam forumokon stb. Gasztroenterologus se tudott hozzafuzni semmit mert minden itt van a kezunkben, szaklapok, cikkek, praktikak, veny nelkuli gyogyszerek. En altalaban azt latom hogy azok okoskodnak akik igy kezdik a mondatot: iiigen naluunk is fajt a hasa de csak a 2. Vagy 3. Honapban jottunk ra hogy...es a gyerekorvos azt mondta ne adjunk semmit... es nem akartunk neki fajdalomcsillapitot adni mert uristen hozzaszokik...
tolem ha barki megkerdezi mit adjon a hasfajos gyereknek faarccal kozlom hogy mindent probaljon ki, valami be fog valni vagy legalabb enyhit. Aki nem probal meg mindent az nekem ne okoskodjon semmirol, volt ismeros aki mondta hogy az orvos szerint nem kell semmi ugyis kinovi. Milyen ember kepes nezni a sajatja szenvedeset? Meg idegen gyereknek is segitenek. Bocsi hogy elvittem a temat de ez a mai napig felhuz...
3as
Az én anyósom detto..
-le ne ejtsem (pedig pont ilyesmit terveztem)
-itassam vízzel/teával mert szomjas anyatej mellett
-ha szopizik nyeli-e a tejet..
-ne hagyjam magára a pelenkázón/ágyon stb..
-minden nap fürdessem,mert muszáj
-túlöltöztetem/megfázik ( semmisejó..)
Néha én is úgy érzem,retardáltnak néz :D
18
Szerintem azt hiszi,nem tudom jól fogni? Passz. :D
Első baba,nyilván maximálisan figyelek,anyám szerint túlaggódom. Persze anyós is jót akar, de mikor ilyeneket mond, pff... agyf.t kapok. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!