Hogy lehet elviselni mások örökös okoskodását ès kéretlen tanácsadását a terhessèg alatt?
Nyilván a várandósságom előtt is megkaptam néha a "majd ha gyereked lesz..." kezdetű okosságokat, de mióta tényleg terhes vagyok, néha a világból ki tudnék szaladni, mikor valaki már megint rákezd a kéretlen tanácsadásra.
De komolyan, kb. mindenbe bele tudnak szólni, onnantól kezdve, hogy kapom a nèvválasztási tippeket (pedig már valasztottunk), odáig, hogy melyik vitamint szedjem, melyik orvoshoz járjak, hogy szüljek, milyen kiságyat vegyek, mit vigyek a kórházba, mit vegyek és ne vegyek meg, mit egyek, mit ne egyek és igy tovább.
Nyilván van, akit könnyebb leállítani, van, akit nehezebb. Talán a sógornöm a legkeményebb dió, mert fél éve szült, na ő aztán tényleg szó szerint mindenre meg akarja mondani, hogy kellene csinálnom...
Próbáltam már elviccelni a dolgot, próbáltam gunyorosan megkérdezni az aktuális tanácsadótól, hogy nekem szabad-e esetleg döntenem valamiben, próbáltam vita nélkül kicsit erèlyesebb lenni..
Most őszintén, össze kell veszni az emberekkel, hogy abbahagyják vagy mi?
De ha tanácsra vagyok kíváncsi, akkor kérdezni szoktam. Nyilván van, amit nem tudok, azt megkérdezem attól, akit arra alkalmasnak találok.
De mi a tökömért kell még arról is magyarázni, milyen vitamin szedjek vagy miért ahhoz az orvoshoz járok, nem a másikhoz, miért nem lehet csendben maradni egyszerűen a másik oldalnak?
Megértelek, hogy idegesít, sajnos rengeteg családban általános az, hogy nem tisztelik egymás határait az emberek. Valószínű kapcsolódási pontokat keresnek, csk rosszul csinálják. Tényleg azzal tudsz a legtöbbet tenni, ha a saját meggyőződésed szerint csinálod, és leszoknak róla.
Ha olyan az ember, akivel őszinte lehetsz, akkor egy "Figyelj, őszintén, rengeteg tanácsot kapok ebben a témában, és már sikerült kialakítani a véleményemet. Köszi, hogy segíteni szeretnél, tudom, hogy fordulhatok hozzád ha elbizonytalanodom stb." Valahogy próbálj más kapcsolódási pontokat teremteni velük. Nehéz ez, mert mindig neked kell az okosabbnak lenni és nem eldurranni agyilag, de megéri! Tisztázni kell a határokat, különben messze tudnak fajulni az ilyen családok....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!