Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Őszintén, anyukák: szoktatok...

Őszintén, anyukák: szoktatok okoskodni vagy kéretlen tanácsokat osztani a kismama ismerősöknek? Ha igen, miért?

Figyelt kérdés

Igazából màr a várandósságom előtt is kaptam kéretlen tanácsokat, hogy mit és hogy kell majd csinálnom a gyerekkel, de mióta úton a baba, azóta még többet.

Tudom, állítólag soha senki nem osztogat tanácsokat....

2020. szept. 12. 12:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
79%
Én nem szoktam, nekem is baromi irritáló volt, amikor bárki próbálta.
2020. szept. 12. 12:19
 2/15 anonim ***** válasza:
83%
Mikor bejelentettük a családnak a várandósságom, már aznap kaptam mindenkitől egy szentbeszédet. Anyámtól, nagymamámtól, anyósomtól és a férjem nővérétől (aki 1 éve szült). És ahányan vannak, annyifélét mondtak 1 témáról. Szerencsére a többiek már leálltak, anyósomat kivéve. Borzasztóan bosszant, de egyben meg is értem, mert csak segíteni akarnak.
2020. szept. 12. 12:34
 3/15 anonim ***** válasza:
93%

Ha kérdeznek elmondom mit gondolok. Ha valaki panaszkodik, próbálok segíteni egy két ötlettel.

De amúgy nem érdekel ki, mit, hogyan csinál.

2020. szept. 12. 12:36
 4/15 anonim ***** válasza:
72%
2#-es vagyok. Azt még hozzátenném, hogy szerintem azért csinálják, mert már átélték, van tapasztalatuk és tudom, hogy rosszul hangzik így, de talán azt hiszik, hogy ők tudják a legjobban
2020. szept. 12. 12:39
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Nincsenek kismama ismerőseim, úgyhogy nem.

De amúgy sem vagyok az a fajta aki kérdezés nélkül beszél

2020. szept. 12. 12:41
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Én csak elmondtam nekem milyen volt az első pár hét a barátnőmnek, és ha nagyon maga alatt van, akkor hívjon azonnal, beszélje ki.

Illetve nem okoskodasképp, de vettem neki ajándékba egy baby tait, mert nekem életmentő volt, de rajta múlik akarja-e használni. Ezek burkolt tanácsok, pl a baby tai ajándékba egyben azt is jelenti, hogy "nesze hordozz, és ne a kengurut hasznád amit unokatesód adott, mert az rossz a baba csípőjének".

Persze ezt nem mondtam ki, de akkor is kéretlen beleugatás volt részemről.

Vagy terelgetés.

Legalább elismerem.

2020. szept. 12. 12:45
 7/15 anonim ***** válasza:
76%

En biztos vagyok benne, hogy mondtam már olyat, amit valaki annak vett, de en nem annak szántam, csak viccnek vagy jó tanácsnak.

Pl ha valaki azt mondja, előre aludj mert többet nem fogsz az csak vicc. Egy csomó baba atalussza az éjszakát. Pl.

2020. szept. 12. 12:46
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

6-os vagyok.

Meg egy csomó mindenen megsértődik mindenki 🙃 szintén barátnőm kérdezett a szülésről, és elmondtam mindent, meg mondtam, hogy elég csak 5 perces fajásokkal bemenni.

Ezen láthatóan megsértődött és mondta, hogy majd az orvosa megmondja, de ő tuti bemegy amint az első fájás jön.

Azóta már az van tervben, hogy 5 percesekkel megy be 😏

2020. szept. 12. 12:51
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Én annyit szoktam mondani, hogy kib@szott kva nehéz lesz az eleje és érre készüljön lelkileg. És nem gáz, ha sír, ki van akadva, nyugodtan kérjen segítséget. Szülés utáni kimerültség, identitás váltás ( dolgozó nőből anya), alvás megvonás, szoptatási nehézségek ( nagyon kevés nőnek meg babának megy azonnal, flottul), soha véget nem érő egybefolyó nappalok-éjszakák. És erre jönnek a bónuszok, mint extra érzékeny baba, aki mindentől ( értsd fürdés, öltözés, babakocsi, pelenkázás)üvölt, hasfájás, szülés utáni komplikációk az anyánál, esetleg +20 kg, mellgyulladás... Szóval fantasztikus érzés, amikor kibújik, de az első 3 hét a meny és a pokol váltakozása. De tényleg napról-napra jobb lesz és utólag megszépül. Én ezt mindenkinek elmondom, ha szóba kerül a babázás meg szülés.
2020. szept. 12. 12:54
 10/15 anonim ***** válasza:
83%

Nekem a sógornőm még mindig osztja az észt minden gyerekkel kapcsolatos témában.

Az ő gyereke 5.5, az enyém még csak 2 éves. Ezért azt hiszi, hogy ő már elvégezte gyereknevelésből az egyetemet, én meg még csak az általános iskolánál tartok.

Meghallgatom, aztán lesz@rom.

2020. szept. 12. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!