Őszintén, anyukák: szoktatok okoskodni vagy kéretlen tanácsokat osztani a kismama ismerősöknek? Ha igen, miért?
Igazából màr a várandósságom előtt is kaptam kéretlen tanácsokat, hogy mit és hogy kell majd csinálnom a gyerekkel, de mióta úton a baba, azóta még többet.
Tudom, állítólag soha senki nem osztogat tanácsokat....
Előfordult
Utóbb jöttem rá, hogy hiába akarok jót.. ha nem kérdezte...
🙈
Tényleg jószándék vezérelt.. de ugye a pokolba vezető út is azzal van kikövezve.
Azóta több ízben csendben maradtam.. és végignéztem a “bukást”
Mondjuk szoptatással kapcsolatban.. és lakattal a számon sajnálkozva bólogattam, hogy neki nem vokt teke 10 órával a szülès után és tápszert adott.. vagy vizes a teje
ez csak egy téma, ami épp nagyon megosztó, emiatt is emlegettem fel...
Szóval megtanultam csendben lenni.. eleinte nem ment, mert maradva témánál, nagy küzdelem volt beke is a szoptatás, mire könnyű lett.
Vagy a szülések..
Stb
Szóval van véleményem
Ha kérdezik elmondom..
És ahogy eddig sem,most sem sért, ha nem ugyanaz a véleményünk
Nem,nekünk3.baba..pl egyik nap kérdezte az egyik ismerősöm, hogy mennyire fáj a szülés!? És mondtam neki, hogy nem szeretnék semmit mondani, hisz ez mindenkinek más. Pl nekem nagyon magas a fájdalom küszöböm, nem éreztem nagy fájdalomnak,pedig érzéstelenítés
nélkül szültem,míg másnak azzal is fáj. Nem szeretek senkit ijesztgetni. Tanácsokat adok, ha kérnek, amúgy nem szólok bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!