Más is ilyen rosszul viseli a kéretlen tanácsokat, be-, le- és beleszólásokat?
Nem vagy egyedül, minket is ellátnad remek tanácsokkal, mint:
"Hadd sírjon, legalább erősödik a tüdeje" stb. És minket is marhára idegesít
Csak egyszer kell elküldeni mindenkit melegebb éghajlatra!
Ezt lehet tapintatos, vagy akár paraszt módon is, fogadófél észbéli felfogóképességéhez igazítottan!
Nem
Meghallgatom
Örülök neki, mert szeretik a lànyom azért csinálják.
Ha valamivel nem érzrk egyez, másképp csinálom
Időnkènt belemegyek, elmagyaràzom miért úgy csinálom, ahogy..
( későbbi vigyázás miatt nem mimdegy, hogy mit miért nem kap enni a gyerek...)
( "de hàt már ehet tojást" adj neki ebből abból....
" nem, nem ehet, mert igaz az èletkora alapján ehetne, de nem vezettem be még, mert ekcémás, és mástól is lett pöttyös.. Így azokat amikre ekcémásak hajlamosak allergizálni később vezetünk be.. Orvossal védőnővel konzultált döntés...
Ez csak 1 pèldaa
Megértik)
Senki nem néz hülyének, csak segíteni akarnak - tudod régebben nem az volt a módi, h a szülés tényétől rögtön szuperanyu lett mindenki, sőt elvárás sem volt az ilyesmi.
Tény, hogy a mai “módszerek” eltérőek, sokat fejlődtünk oda meg vissza is (értsd; nem, nem jó a gyereknek, ha bömbölni hagyjuk vs. mindent IS agyonfertőtlenítünk a baba körül, mer’ csak....) Szal nyilván mások a módszerek, elképzelések, stb., de pl. nekem eszembe se jutott kizárni a mamákat a gyereknevelésből, hisz’ nyilván tapasztaltabbak, mint én - ezt nem kell személyes sértésnek venni, ez tény. Nyilván ha valamivel nem értek egyet, azt nem úgy csinálom, de önmagában a segítség, tanács nem emberiségellenes bűntett, amin vérig kellene sértődni - szerintem...
Szerintem ott van a baj, hogy problémaként fogod fel, hogy "nem értik meg". Nem is fogják. A babatéma pont egy olyan dolog ahol mindenki rohadt okos és nehezen vagy egyáltalán nem fogadja el a másik véleményét, mert nyilván az ő gyereke is felnőtt valahogy és neki így volt jó.
El kell engedni a füled mellett oszt jóvan.
Én anyósom is osztogatja a tanácsokat kérés nélkül, én meg mosolygok, bólogatok és annyiban hagyom. Nem olyan bonyolult ez. A gyereket attól még te neveled, tehát igen, a döntés a te kezedben marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!