Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan reagáltok a gyereknevel...

Hogyan reagáltok a gyerekneveléssel kapcsolatos kéretlen "jótanácsokra"?

Figyelt kérdés
3 hónapos kisbabám van és csak úgy záporoznak a tanácsok: én ezt így csináltam, csináld ezt, csináld azt, miért így csinálod nekem nem ezt mondták, mikor a gyerek pici volt, stb. nekem is van elképzelésem a gyermekem neveléséről, nem fogok mindenben más feje után menni, nem is tizenévesen lettem anya, h ne tudjam, mit csinálok. nem számít, h finoman figyelmeztetek vagy erélyesen szólok, semmi változás. megmondom őszintén, h borzasztóan fárasztó idegileg, h a kisgyerek ellátása mellett még ilyenekkel is meg kell "birkóznom" nap mint nap. nálatok is ez volt? ti hogyan állítottátok le az embereket?

2013. nov. 15. 11:39
 1/9 Tica0121 ***** válasza:
Én nagyon egyszerűen nem beszéltem velük egy ideig, majd elmodtam, hogy ha nem érti meg, hogy én ezt vagy azt úgy csinálom, ahogy nekem tettszik, akkor nincs is miről beszélni. Egy jó részének elég volt, hogy jópárszor elmondtam, hogy ha segítség kell, akkor kérdezek, de addig hagy csináljam úgy, ahogy én jónak látom.
2013. nov. 15. 11:54
 2/9 anonim ***** válasza:
Még nem tudom, mert még csak most várjuk a babát, de tudom, hogy nálunk is ez lesz. Szerintem az lesz, hogy elmagyarázom mindenkinek türelmesen, hogy minden gyerek más, és a szülőnek a feladata Őt megismerni és az igényeihez alkalmazkodni. Sajnos az ilyen kéretlen jó tanácsokkal többet ártanak, mint használnak, mert elvonja a figyelmet arról, hogy Te magad vedd észre a baba jelzéseit.
2013. nov. 15. 12:02
 3/9 A kérdező kommentje:
2. egyetértek. én is elmagyaráztam szinte szóról szóra úgy, ahogy te fogod majd (meg egy csomó más módon is). falra hányt borsó. remélem, te több sikerrel jársz majd. már komolyan nem tudom, mit kellene mondanom vagy tennem, h a sok agilis anya és apa megértse, most rajtam és a páromon a sor :). ami a legjobban megdöbbentett, az az erőszakosságuk
2013. nov. 15. 12:14
 4/9 anonim ***** válasza:

De mégis kik ezek? Mert nagyon nem mindegy.

Ha a szomszéd néni mond valamit, az mégis csak más, mint ha mondjuk a legjobb barátnőd, vagy az anyád, vagy nem tudom.

2013. nov. 15. 12:32
 5/9 A kérdező kommentje:
itt egy lista: anyu (ő a "legdurvább", szinte nem tudok úgy elmenni mellette,h ne utasítson v kritizáljon), bátyám, sógornőm, nagynéném, unokatesó. amúgy a párom és a barátnőim soha nem kritizálnak.
2013. nov. 15. 13:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Na, kedves 2., kíváncsi leszek, mennyire leszel türelmes, amikor ezredszerre sem érti meg, hogy baromságot beszél, semmi köze hozzá, Téged ezzel megbánt, tudományosan bizonyított, hogy nem így van, mert Neked így kényelmesebb, mert Te ettől jobban érzed Magad, stb!

Remélem, hamar felfogják.

Bocsánat, kedves Kérdező!

Na, mindig a rokonokkal van a baj! :)

Ha erőszakosak, és nem értik meg elsőre, akkor kénytelen leszel folyamatosan "bunkó", vagyis erélyes lenni, és közölni velük, hogy ha nem tetszik, elmehet a sóhivatalba! És ha nem megy, akkor kénytelen leszel üvöltözni, hisztizni, bármi, vmi csak bejön! Sajnos van, aki egyszerűen nem ért a szóból, a csúnyából sem!

2013. nov. 15. 14:41
 7/9 anonim ***** válasza:
2. voltam. Nem mondtam egy szóval sem, hogy végig türelmes leszek :-D Magamat ismerve üvöltés lesz a vége, ha nem értik meg, de ráérek ezen akkor idegeskedni. Sógornőm, aki már szült, már most úgy beszélget velem, mintha még sosem láttam volna gyereket. :-)
2013. nov. 15. 14:57
 8/9 outtatime válasza:

Egy éves múlt a lányom szeptemberben. Mindenki ellátott jótanáccsal, egyesek erőszakosan. Közöltem velük, hogy szerintem életben tudjuk tartani a kicsit nélkülük is. Azóta csend.

A kicsi gyönyörű, okos és hatalmas :)

2013. nov. 23. 20:13
 9/9 A kérdező kommentje:
utolsó. mázli. nekem erre az a válasz, h "én csak segíteni akarok". kvázi azt éreztetve, h micsoda fafejű, undok alak vagyok, amiért nem vagyok hálás a jótanácsért
2013. nov. 29. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!