Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Kéretlen babalátogató "barátnő...

Kéretlen babalátogató "barátnő", hogyan fejeznéd ki, hogy hívatlan vendég?

Figyelt kérdés

Régi időről barátnő, akivel már az első várandósságom alatt eléggé meglazult a viszony, akkor albérletben laktunk nem is jött látogatni.

4 év alatt kb 5ször találkoztunk.

A problémám az, hogy építkeztünk, tudja hol és tudom, hogy az új házunkra kíváncsi nem a babára. Állandóan azt hangoztatja, hogy el akar hozzánk jönni "megnézni a babát", de én ismerem jól az ő indítékát..

Múltkor az anyukája azt újságolta, hogy bekopogtak az ablakon, de nem jöttünk ki (nem vettük észre).

5 hetes a lányom, még a gyermekágyi szakasz le sem telt, bunkóság zargatni egy kismamát kéretlenül.

A babát szívesen megmutatom, viszont a párom lefixálta, hogy nem engedhetek be számára idegen embereket az új házba 'leskelődni'.

Hogyan fejeznéd ki neki, hogy találkozhatunk, de nem az otthonunkban?

Tudom, furcsa a kérdés, de sajnos ezek az indítékok és helyzet sajnos adott..

2017. aug. 10. 17:49
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
94%
Nem engedném be. Vagy ha nem érdekel, hogy mit gondol, megmondhatod neki, hogy sok dolgod van, nem érsz rá.
2017. aug. 10. 17:51
 2/16 anonim ***** válasza:
94%

Szia

Így valahogy:

Bocsi 5 hete szultem szeretnénk harmasban és nyugalomban lenni találkozzunk akkor ha nagyobb lesz a gyerek

2017. aug. 10. 17:52
 3/16 A kérdező kommentje:

Én nem szeretném őt élesen elutasítani, vagy összeveszni.

Viszont akkor is bunkóság így bepofátlankodni máshoz.

És máshol (kávézó, fagyizó, egyéb) még beleférne egy alkalommal a találkozás.

Arra gondoltam, hogy mindig kikerülöm valami gagyi ürüggyel, hogy vegye észre magát. Az jó ötlet? Amúgy intelligens, nem buta, csak úgy néz ki szeretnek nyomulni..

2017. aug. 10. 17:53
 4/16 anonim ***** válasza:
51%

Szerintem jó ötlet,csal vigyázz nehogy sértődés legyen belőle!

Ha ez nem,kerek perec megmondanám neki,

hogy nem szeretnénk látogatókat a házunkban pl. mert a baba mellett nincs időm takarítani,de itt és itt találkozhatnánk.

2017. aug. 10. 17:57
 5/16 anonim ***** válasza:
88%

Nem kell bunkómódon lehet normálisan is, ha rosszul veszi az ő baja.

Hiányozna ez a nő neked?

2017. aug. 10. 17:58
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
Én valami olyasmit mondanék, hogy szeretnék kimozdulni egy kicsit, mert már x ideje otthon vagyok, menjünk el kávèzni, viszem a babát is.
2017. aug. 10. 18:00
 7/16 anonim ***** válasza:
96%
Nekem ez sokkal nagyobb probléma lenne: "a párom lefixálta, hogy nem engedhetek be számára idegen embereket az új házba" - ezek szerint a párod szabja meg, hogy ki jöhet hozzád látogatóba, neked nincs beleszólásod?
2017. aug. 10. 18:00
 8/16 anonim ***** válasza:
97%

Hozzánk az jön, akit én vagy parom beengedunk. A kettonk háza, esze ágában sincs kitalálni h majd én engedelmeskedjek neki és megszablyon ezt azt.

Mindenkit szivesen megismer annyit ker szoljak elotte , amit persze enis kerek masoktol

2017. aug. 10. 18:04
 9/16 A kérdező kommentje:

Ismerem párom érveléset és teljesen egyetértek vele. Most nem tudom részletesen kifejteni.

Én arra gondoltam hogy mindig finom indokokat találok ki, így rá fog jönni.

2017. aug. 10. 18:24
 10/16 anonim ***** válasza:
76%

6 hetes csöpp babát kivinni a 40 fokban vagy a jégesőben, mert titkoljátok a jó körülményeiteket?

Szerintem az a normális, ha nem a babát szakítják ki az otthonából, hanem az ismerősök mennek látogatni. Én is tepernék, hogy menjek a barátnőmékhez, nyilván nem hívatlanul, de abszolút izgatott lennék. Ha pedig új helyre költöztek pláne kíváncsi lennék rá, hogy fognak élni. Meg is hívtak a tanyájukra egyből, én is áthívtam őket a lakásba, mikor vettük. Másik barátnőm is izgatottan mutogatta a lakását, pedig 3 különböző társadalmi réteg vagyunk, de egyikünket sem zavarja. Ugyanúgy örülünk az egyik kútjának és cserépkályhájának, mint a másik luxusfürdőjének jacuzzis duplakáddal.

Ha nem vagytok barátok, tartsd a távolságot, tartsd ismerős viszonyban. Felénk az ismerősöket is behívjuk a lakásba babátnézni, ha kedveljük őket.

A férjed hozzáállása taszító, szépen megszabja, hogy te kit hívhatsz át és kit nem. Nem közös a házatok? Nem egyenrangú a kapcsolatotok?

Miért jópofizol olyannal, akit nem kedvelsz? Az elejétől kezdve le kellett volna építened, a köszönöm, de most nem alkalmas ezért meg azért szöveggel.

Szólj neki szépen, hogy nem szeretnétek, ha random beugranának hozzátok, sérelmezted a bekopogást. Ha nem veszik észre magukat, menj a házukhoz és kopogj be hajnalban, mert olyankor biztos otthonvannak. Vidd a babát is, így letudtál mindent egyszerre.

2017. aug. 10. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!