Kéretlen babalátogató "barátnő", hogyan fejeznéd ki, hogy hívatlan vendég?
Régi időről barátnő, akivel már az első várandósságom alatt eléggé meglazult a viszony, akkor albérletben laktunk nem is jött látogatni.
4 év alatt kb 5ször találkoztunk.
A problémám az, hogy építkeztünk, tudja hol és tudom, hogy az új házunkra kíváncsi nem a babára. Állandóan azt hangoztatja, hogy el akar hozzánk jönni "megnézni a babát", de én ismerem jól az ő indítékát..
Múltkor az anyukája azt újságolta, hogy bekopogtak az ablakon, de nem jöttünk ki (nem vettük észre).
5 hetes a lányom, még a gyermekágyi szakasz le sem telt, bunkóság zargatni egy kismamát kéretlenül.
A babát szívesen megmutatom, viszont a párom lefixálta, hogy nem engedhetek be számára idegen embereket az új házba 'leskelődni'.
Hogyan fejeznéd ki neki, hogy találkozhatunk, de nem az otthonunkban?
Tudom, furcsa a kérdés, de sajnos ezek az indítékok és helyzet sajnos adott..
Szia
Így valahogy:
Bocsi 5 hete szultem szeretnénk harmasban és nyugalomban lenni találkozzunk akkor ha nagyobb lesz a gyerek
Én nem szeretném őt élesen elutasítani, vagy összeveszni.
Viszont akkor is bunkóság így bepofátlankodni máshoz.
És máshol (kávézó, fagyizó, egyéb) még beleférne egy alkalommal a találkozás.
Arra gondoltam, hogy mindig kikerülöm valami gagyi ürüggyel, hogy vegye észre magát. Az jó ötlet? Amúgy intelligens, nem buta, csak úgy néz ki szeretnek nyomulni..
Szerintem jó ötlet,csal vigyázz nehogy sértődés legyen belőle!
Ha ez nem,kerek perec megmondanám neki,
hogy nem szeretnénk látogatókat a házunkban pl. mert a baba mellett nincs időm takarítani,de itt és itt találkozhatnánk.
Nem kell bunkómódon lehet normálisan is, ha rosszul veszi az ő baja.
Hiányozna ez a nő neked?
Hozzánk az jön, akit én vagy parom beengedunk. A kettonk háza, esze ágában sincs kitalálni h majd én engedelmeskedjek neki és megszablyon ezt azt.
Mindenkit szivesen megismer annyit ker szoljak elotte , amit persze enis kerek masoktol
Ismerem párom érveléset és teljesen egyetértek vele. Most nem tudom részletesen kifejteni.
Én arra gondoltam hogy mindig finom indokokat találok ki, így rá fog jönni.
6 hetes csöpp babát kivinni a 40 fokban vagy a jégesőben, mert titkoljátok a jó körülményeiteket?
Szerintem az a normális, ha nem a babát szakítják ki az otthonából, hanem az ismerősök mennek látogatni. Én is tepernék, hogy menjek a barátnőmékhez, nyilván nem hívatlanul, de abszolút izgatott lennék. Ha pedig új helyre költöztek pláne kíváncsi lennék rá, hogy fognak élni. Meg is hívtak a tanyájukra egyből, én is áthívtam őket a lakásba, mikor vettük. Másik barátnőm is izgatottan mutogatta a lakását, pedig 3 különböző társadalmi réteg vagyunk, de egyikünket sem zavarja. Ugyanúgy örülünk az egyik kútjának és cserépkályhájának, mint a másik luxusfürdőjének jacuzzis duplakáddal.
Ha nem vagytok barátok, tartsd a távolságot, tartsd ismerős viszonyban. Felénk az ismerősöket is behívjuk a lakásba babátnézni, ha kedveljük őket.
A férjed hozzáállása taszító, szépen megszabja, hogy te kit hívhatsz át és kit nem. Nem közös a házatok? Nem egyenrangú a kapcsolatotok?
Miért jópofizol olyannal, akit nem kedvelsz? Az elejétől kezdve le kellett volna építened, a köszönöm, de most nem alkalmas ezért meg azért szöveggel.
Szólj neki szépen, hogy nem szeretnétek, ha random beugranának hozzátok, sérelmezted a bekopogást. Ha nem veszik észre magukat, menj a házukhoz és kopogj be hajnalban, mert olyankor biztos otthonvannak. Vidd a babát is, így letudtál mindent egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!