Kéretlen babalátogató "barátnő", hogyan fejeznéd ki, hogy hívatlan vendég?
Régi időről barátnő, akivel már az első várandósságom alatt eléggé meglazult a viszony, akkor albérletben laktunk nem is jött látogatni.
4 év alatt kb 5ször találkoztunk.
A problémám az, hogy építkeztünk, tudja hol és tudom, hogy az új házunkra kíváncsi nem a babára. Állandóan azt hangoztatja, hogy el akar hozzánk jönni "megnézni a babát", de én ismerem jól az ő indítékát..
Múltkor az anyukája azt újságolta, hogy bekopogtak az ablakon, de nem jöttünk ki (nem vettük észre).
5 hetes a lányom, még a gyermekágyi szakasz le sem telt, bunkóság zargatni egy kismamát kéretlenül.
A babát szívesen megmutatom, viszont a párom lefixálta, hogy nem engedhetek be számára idegen embereket az új házba 'leskelődni'.
Hogyan fejeznéd ki neki, hogy találkozhatunk, de nem az otthonunkban?
Tudom, furcsa a kérdés, de sajnos ezek az indítékok és helyzet sajnos adott..
Nem tudnám megoldani úgy, ahogy te szeretnéd.
Avval egyetértek, hogy idegen ne jöjjön, és ezt is mondanám, hogy Bocs, de a párommal nem szeretünk vendégeket fogadni az otthonunkban, kivéve a családtagokat. Ezt meg lehet érteni.
A pici babámat viszont semerre nem rángatnám más kedvéért. Esetleg, ha megyünk sétálni, felajánlanám, hogy jöjjön velünk.
Ha ezen megsértődne,az ő baja. Nekem fontosabb a család nyugalma, mint idegenek lelki békéje, és hogy a kíváncsiságuk kielégüljön.
Én nem értem az olyan embereket, akik felszínes és idézőjeles barátságot tartanak fenn olyanokkal, akiket egyáltalán nem kedvelnek.
Vagy ha kedveled, akkor miért nem mehet be? Azt írtad, egyetértesz a férjeddel, de szerintem ez a hozzáállás (leskelődés) mégis furcsa.
Miért kell kétszínűsködni?
Mondd meg, hogy nem szívesen látod és kész!
Olyan egy ocsmány dolog, hogy folyton tereltek...
Ha nem akarsz bunkó lenni, akkor szólj neki, hogy mentek a picivel sétálni, menjen ő is és üljetek be egy kávéra/fagyira valahova.
Én amúgy simán leépíteném és megmondanám, hogy ne zaklasson.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!