Hogy kezelitek/kezeltétek a kéretlen jótanácsokat
terhesség alatt?
Én csak mosolygok rajtuk, elengedve a fülem mellett. Hadd mondják...
2010. nov. 24. 15:02
Nehezen, de a jól neveltségem miatt tűrtem, és nem szóltam. Bár annyira a torkomban volt sokszor,h. kiosszam ezeket az emberkéket. Néha felrobbantam az idegtől, lehet jobb lett volna kimondani amit gondolok, mint hogy magamban tartani. Amitől nagyon kikészültem nap mint nap, "Ne kutyázz, mert kutyaszőrösen,meg betegen fog megszületni a gyerek". (a nyáron volt 8 haláli spániel kölykünk, és azoknak alapból enni, inni kellett adni napi 4x, meg hát ki tudna nekik ellen állni?) Ezzel anyósom kergetett a sírbam és az a legrosszabb,h. ezt komolyan is gondolta. Mármint azt,h. szőrös lesz a gyerekem. Szerencsére mikor eladtuk a kutyusokat, alább maradt a hülyesége. 34hkm.
2010. nov. 24. 15:08
Nekem egyik fülemen be, a másikon meg ki!A családot meghallgatom, de úgyis úgy csinálom,hogy nekem jó legyen!A többiek, ha nagyon okoskodnának gyorsan témát váltok vagy "Na megyek,sietnem kell!" dumával otthagyom őket.Eleinte engem is idegesített, de mostanában jókat röhögök magamban!Szerintem ne tuningold magad ilyen hülyeségen!Mosolyogj te is jókat és hagyd ott a francba!
2010. nov. 24. 15:14
Én a végén már csak nevettem, főleg akkor amikor a sógorom, férfi létére megmondta, hogy hogyan is kell terhesnek lenni. :):):)
Nem tudsz mit tenni, mindig van olyan, aki nem bírja megállni és muszáj tanácsot adnia.
A legjobbak pedig a babonák...az egyik ismerősöm mondta, hogy egyértelmű, hogy fiam, mert blabla....és hát persze, hogy lányom lett. :)
2010. nov. 24. 15:39
5/16 A kérdező kommentje:
Hát irigyellek titeket a higgadságotokért :)
nekem szerencsém van,mert még csak a "vigyázz,meg ne üsd magad,mert meglátszik majd a babán" jutott. Egy laza,"hagyjál már a hülyeségekkel"mondattal intéztem el. Bár még a java hátra van szerintem, ugyanis csak mostanság kezd látszani a pocak:) De nekem alapból nagy szám van,így ha valami nagyon feldühít visszaszólok,vagy jót nevetek látványosan:D
egy 18 hetes várandós
2010. nov. 24. 15:49
7/16 A kérdező kommentje:
És mit tegyek,ha valaki mond egy hülyeséget,én normálisan,higgadtan elmondom,hogy én ebben nem hiszek,meg szerintem baromság,de csak köti az ebet a karóhoz.Lassan már a 4 fal között kellene élnem.Nem csinálok,én semmi veszélyeset,de már lassan zenét hallgatnom sem szabad,meg takarítani se,meg semmit???
hát ezzel nekem is meggyűlik a bajom, mikor ilyenekkel jönnek, hogy "te nem tudtad, hogy semmilyen fűszert nem szabadna enned mert átmegy a magzatvízbe?" idegesít engem is, mert ezeket nem lehet ám meggyőzni, hogy nem hiszel ilyemsiben vagy hogy nem lesz attól a babának baja... egy "nahát, de érdekes!" mondattal szoktam elintézni, és utána beszélünk inkább valami másról:)
2010. nov. 24. 18:08
9/16 A kérdező kommentje:
Én ma bepróbálkoztam egy "tudományosan igazolták???"-kal,de semmit nem értem vele.Komolyan mondom nem akarom megutálni az ismerősöket,de legszívesebben nem engedném be őket a lakásba,már előre attól tartva,milyen okosságot kapok.
Szia:)
Én is írtam ezzel kapcsolatban nem rég...
Nálam meg a rémísztgetés volt napirenden.
Megkérdezték ,hogy vagyok és mondtam:
Jól csak kicsit a derekem fájdogál...
Erre kaptam én,hogy az nem normális és menjek orvoshoz mert baj lehet a babával stb!
Szóval eleinte megijedtem:)
Mostmár mindenkinek azt mondom:
Köszönöm jól vagyok!
Ne foglalkozz senkivel,max köszönd meg a kéretlen segítséget és passz:)
2010. nov. 25. 20:56
Kapcsolódó kérdések: