Hogy kezelitek/kezeltétek a kéretlen jótanácsokat terhesség alatt?
En igyekeztem nem meghallani a dolgokat.
Csakk akkor szoltam roviden, tomoren, hatarozottan, amikor ugyanaz az ember tobbszor is elmondta ugyanazt, mert azt hitte, hogyha ismetelgeti, akkor veszem a lapot.
Pl: az elso terhessegem alatt sokat hiztam, bevallom, de nem erdekelt egeszen addig, amig minden rendben volt a cukrommal, verkepemmel, babammal, mellesleg igy sem lettem tulsulyos sem, mert alapban vekony vagyok. De az egyik baratnom folyamatosan hajtogatta, hogy o egesz terhesseg alatt csak 10 kilot hizott, ennyit nem szabad, toxemias leszek, cukorbeteg, megolom magunkat, stb. (egyebkent 25 kilorol volt szo a 180 centimhez.)
Egyszer rossz passzban voltam, amikor ismet megemlitette a megolom a gyermekemet szoveget, akkor allitottam le azzal, hogy nyugodtan meselje be nekem ezt a tiz kilos hizast, elhiszem, ha esszeru magyarazatot ad arra, hogy ha o csak tiz kilot hizott es hasonlo testalkattal inditott, akkor miert nagyok ram meg mindig (akkor voltam 36 hetes terhes) a tole kolcson kapott terhesgatyak??? Netan az a tiz kilo mind a popsijara ment?
Utana beken hagyott, valoszinuleg erzekeny pontra tapintottam.
Sebaj, mert masodik terhesseg alatt alig hiztam, akkor meg azt hajtogatta, hogy 2 kilos gyermekem lesz, mert lehajtom magamrol az energiat es nem jut a babanak.
Tudom, hogy ez nem nyugtat, de tenyleg probalj meg egyaltalan nem foglalkozni a keretlen tanacsokkal (kiveve, ha nagyon eroszakosan erkeznek), mert ha mar kint lesz a baba, akkor meg tobbet fognak osztogatni.
el kell engedned a füled mellett.
vagy, ha nem megy, játszd el a hüléyt, hogy Jé, tényleg? Nem is tudtam!...
Próbáld meg kívülről nézni a szitut, tök vicces tud lenni.
És tényleg, minél nagyobb lesz a pocakod, annál több, bődületes "jótanácsot" fogsz kapni.
Amikor majd a 15 ember mondja el ugyanazt, akkor még ki is oktathatod az előző 14 hasonló infójával :D
En nem vettem fel, amit mondtak, siman elengedtem a fulem mellett. Nem erdemes leallni veluk vitatkozni, hadd mondjak, ha jol esik. Inkabb olyanokkal beszeltem meg a dolgokat, akikkel egy hullamhosszon vagyok.
Egy 3 hos kislany anyukaja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!