Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy lehet elviselni mások...

Hogy lehet elviselni mások örökös okoskodását ès kéretlen tanácsadását a terhessèg alatt?

Figyelt kérdés

Nyilván a várandósságom előtt is megkaptam néha a "majd ha gyereked lesz..." kezdetű okosságokat, de mióta tényleg terhes vagyok, néha a világból ki tudnék szaladni, mikor valaki már megint rákezd a kéretlen tanácsadásra.

De komolyan, kb. mindenbe bele tudnak szólni, onnantól kezdve, hogy kapom a nèvválasztási tippeket (pedig már valasztottunk), odáig, hogy melyik vitamint szedjem, melyik orvoshoz járjak, hogy szüljek, milyen kiságyat vegyek, mit vigyek a kórházba, mit vegyek és ne vegyek meg, mit egyek, mit ne egyek és igy tovább.

Nyilván van, akit könnyebb leállítani, van, akit nehezebb. Talán a sógornöm a legkeményebb dió, mert fél éve szült, na ő aztán tényleg szó szerint mindenre meg akarja mondani, hogy kellene csinálnom...

Próbáltam már elviccelni a dolgot, próbáltam gunyorosan megkérdezni az aktuális tanácsadótól, hogy nekem szabad-e esetleg döntenem valamiben, próbáltam vita nélkül kicsit erèlyesebb lenni..

Most őszintén, össze kell veszni az emberekkel, hogy abbahagyják vagy mi?

2020. nov. 16. 17:54
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
33%
Milyen másik oldalnak, kérdező? Nem egy háborúban állsz, csak terhes vagy. Nem kell ezen hisztizni. Ha nem szólna hozzád senki, akkor az lenne a bajod.
2020. nov. 16. 20:20
 12/14 anonim ***** válasza:
74%

Na én az unokanővéremtől meg az anyjától kezdtem okosságokat kapni... 30 éves, 15 év járás után összehoztak egy gyereket és nekem, aki 26, kezdték magyarázni, hogy siessek, már kezdek kifutni az időből. Én meg néztem, hogy wtf? Amúgy pont, mikor ezt mondták, már 5 hetes voltam, csak a 12.hétig nem mondtuk senkinek, pedig úgy az orruk alá dörgöltem volna... :D Aztán múltkor voltunk babalátogatóban (fél év lesz a gyerekek között) és ott is osztották az észt, de az a röhely, hogy az első trimesztert végig cigizgette, és még ő osztogat tanácsokat. Főleg az elszédülést nem birom, úgy adják le, hogy abszolút 0 időm lesz a gyerek mellett az összes teendőre otthon, mintha egy kisbaba sose aludna pl. Akkor elmagyaráztam nekik, hogy a sütőbe tett hús mellett nem kell ott állni, de a leves mellett sem, majd megfő szépen magától, illetve szokásom panírozva mélyhűteni a bécsit pl., és már csak sütni kell. A porszívót, mosógépet, mosogatógépet pedig a férjem is tudja kezelni, köszöni szépen. Csak pislogtak.

Amúgy érdekes, van 1 szem legjobb barátnőm, ő most a másodikat várja, soha semmiben nem osztotta az észt. Ha kérdezem, válaszol és ennyi.

2020. nov. 17. 09:01
 13/14 anonim ***** válasza:
Rosszul. Nálunk a sógornőm számonkérte a férjemen, hogy még miért nem elég bababiztos a házunk. Ha ugye nem lenne gyerek, akkor azonnal el lehetne küldeni a p.ba, hogy mit szól bele, de a gyereket mindenki meg akarja "menteni". Szerintem ha ilyen ismerősöd van, egyedül a kapcsolat ritkítása, vagy megszakítása segít, változni nem fog.
2021. márc. 16. 10:07
 14/14 anonim ***** válasza:

12

Mifelénk az ilyeneket úgy szokták kezelni, hogy megkérdezik beszéd közben, hogy "Te 30 évesen szültél, ugye", "Te végig dohányoztál terhesség alatt ugye?" Mintegy emlkékeztetve az illetőt, hogy merre van az arra.

2022. nov. 30. 09:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!