Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Későn kiderült terhességi...

Későn kiderült terhességi cukorbetegség! Hova forduljak? Baba ugye jól lesz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

25 hetesen voltam a cukorterhelésen, ahol a 2 órás értékem 7,3 lett. Azt mondta az orvos, védőnő, hogy ez még nem GDM, de figyeljek oda mit eszek, mozogjak (veszélyeztetett terhesként ez nem egyszerű), cukrot minimalizáljam. Most 33 hetes vagyok, néha rá mértem (vettem mérőt) 7 alatt volt többnyire, próba reggelin voltam 3 hete, ott pont 7 lett az egy órás érték. Na most a héten már folyamatosan 7 feletti értékeim vannak. Félek, hogy 30. hét előtt is azok voltak sokszor csak mindig nem mértem, hiszen ezt is magamtól kezdtem. Face csoportba beléptem, ott sokat tanulok. Olvastam, hogy sokaknál már imzulin kell 7 feletti értékeknél.

A baba ultrahang szerint megfelelő méretű, magzatvíz normál mennyiségű, lepény is egyenlő jól működik. Remélem jól van :(

Ilyenkor foglalkoznak még velem? Így, hogy magamtól mértem? Diétára igyekszem még jobban figyelni. Ugye jól lesz a baba?

2020. dec. 8. 01:53
1 2 3
 11/22 Derjaderja ***** válasza:
0%
De lehet xarni is rá, csak egy eletre meghatározza a gyerek anyagcseréjét. Nagyobb valószínűséggel lesz maga is cukorbeteg pl, amellett, hogy sok perinatális szövődmény sokkal gyakoribb.
2020. dec. 8. 11:30
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is oda kell figyelni és szerintem is túl van tolva egyes helyeken. Szerintem a világon kb nalunk van ez a durvaság. Nyugaton nem is tudom nézik e egyáltalán azzal a 2-3 alkalommal amikor bárki ránéz a kismamára, aki sokszor nem is orvos...

mégsem magasabb a csecsemőhalandóság.

De hangsúlyozom, ha már egyszer tudjuk, hogy baj van, nem szabad figyelmen kívül hagyni de en sem gondolom, hogy ez akkora dráma, mint egyesek csinálnak belőle. Szoval ha tartod a diétát és 7,2-t mersz azért nem kell stresszelni. Felírod, megmutatod a szakembernek aztan ő eldönti mi legyen. Ha ír inzulint ír, ha nem, nem. De nem a nogyogyasz a kompetens, hanem a diabetologus. Egyébként meg országon belul is hatalmas eltérések vannak.

Nekem se foglalkoztak a határérték alatti ertekemmel. Annyit mondtak ne ezek cukrot meg fehér lisztet. Oszt jónapot. En is mertem párszor és mindig 7 alatt volt. En amondó vagyok, amíg az ember nem mer rosszakat felesleges grammozgatni. Nagyjából legyen meg a mennyiség oszt jónapot.

Ha rosszak az értékek elég akkor sanyargatni magunkat.

Szoval ne aggódj, nem valószínű hogy bármi baja lenne a kisbabadnak. Folytasd a diétát és kész.

2020. dec. 8. 12:32
 13/22 Derjaderja ***** válasza:
0%

Bocs, megtalaltam a dcontról ezt az írást. Szóval elvileg a kapilláris vér helyett, amiben alacsonyabb a cukor, a vénas értékre kikorrigált értéket ír ki. Volt több vizsgálat, hogy ez mennyire pontos, volt ahol kicsit alacsonyabb meg ahol kicsit magasabb volt, de összességében kis hibahatárral.

Más fajta készülékekre esetleg más jellemző.

Új készüléked van, az vsz nem téveszt jelentőset semmilyen irányba. Egy-masfel évente javasolt szervizeltetni őket vagy kétség esetén.

[link]

2020. dec. 8. 13:06
 14/22 anonim ***** válasza:
100%
Kicsit túltolod 13-as... 😅
2020. dec. 8. 20:58
 15/22 Derjaderja ***** válasza:
27%

Lehet. De még mindig jobb ha keres magának diabetológust és ott segítenek, mint azt magyarázni, hogy "túl van lihegve", csak "tartósan 10-11 ne legyen".

Hónapokat éltem ebben, végig inzulinhatáron, és tudom, hogy milyen nüanszokon múlik, hogy 7 vagy 9 az érték, és azt is tudom, hogy romlik a betegség.

Ha el lehet kerülni az inzulint, az nagyon sokat számít, de ha 3 het múlva 11-es értékekkel esik be a diabra, az nem lesz jó.

Azt is, hogy az inzulinost terminusnál indítják/vágják, nekem meg a 42.hét közepéig vártak, végig jó volt a lepény és a zsinór, a fiam átlag súlyú lett (most 6 napos), a testsúlyom jó.

Az előző vsz nem diagnosztizált diabbal 4,5kg, elöregedett lepény, sokkal nagyobb has, csomó szövődmény, nehezen is épültem fel.

Én se azt mondom, hogy egy 7,2 a világ vége, de gyanús, hogy itt nem arról van szó. "Minden ertékem 7 felett van". Az bármi is lehet. Mások csak más bőrén könnyelműsködnek, és némely kommentből süt a hozzá nem értés.

2020. dec. 8. 22:24
 16/22 anonim ***** válasza:
25%

1. vagyok

Ezt a sok orvost... Terhesseg alatt nagyon sok mindenkinek magasabb a cukra, nem lesz semmi baja a babadnak...

Megmondta az orvos is, a vedono is, hogy nincs baj, most komolyan az itt ijesztgetoknek akarsz hinni? Jobban hiszel barmelyik kommentelonek, mint egy orvosnak es vedononek?😀

A 0 perces 5.3

A 60 perces 6.8

A 120perces 7.9 lett a babam teljesen egeszsegesen szuletett meg egy eve.

2020. dec. 8. 22:42
 17/22 anonim ***** válasza:
55%

15 veled csak az a baj, hogy szerintem neked nem attól ment fel a cukrod, amit megettek, hanem annyit osszestresszeltel, mint allat. Na az aztan az egekbe viszi. Szerintem ki kellett volna probalnod, hogy nem eszed meg a csokit, csak nézed. Kitartóan 5 percig. Neked tuti attól is felmegy.

Kérdezőnek megmondtuk, hogy nezze és írja fel majd konzultáljon szakemberrel. Minek feleslegesen paráztatni? Es ha inzulint kap? Akkor kap. Nem a világ vége. És ha csaszar lesz a vége? Akkor az. Hagyjuk már hogy mindent túldramatizálunk szerencsétlen terhes nok meg feleslegesen rettegnek. Ha inzulinos lesz akkor sem biztos, hogy csaszarozzak, mivel ugye simán lehet hogy időben megindul magától. Ahogy azért a gyerekek többsége teszi... ha meg nem indul magától akkor meg amúgy is esélyes a csaszar, szóval megint felesleges ezen pörögni...

2020. dec. 9. 00:01
 18/22 Derjaderja ***** válasza:

Nem gondolnám a stresszelést, attól nem lesz gdm-e senkinek. Ez nem így működik. Azt se mondtam, hogy a kérdezőnek kell stresszelnie. Talán Te normalis kommentet írtál, volt valakié, akié tetszett, nem tudom.

Nem a parázás a lényeg, semmi bajom a császárral sem, de az ember ilyenkor hajlamos a könnyebb utat választani, és a rossz tanacsoknak hinni.

Tény, hogy nincs diabetológusa, veszélyeztetett terhes, rosszak a cukrai.

Ötletet adtam neki, hogyan telepíttesse fel azt a programot, amivel online is tudják gondozni.

A többi ember meg összevissza magyaráz olyanokat, hogy délelőtt kerülje a gyors ch-t (mikózben csak tízóraira szabad gyorsat (lassuval) enni, esetleg uzsira, aki bírja, mert akkor a legjobb a glukóztolerancia).

Nem parázni kell, hanem cselekedni, hogy jó legyen a cukor és akkor tényleg lehet mondani, hogy nem lesz baja.

Az inzulint mért ne kerülje el ha lehet? Persze hogy nem tragédia, de nem is öröm.

2020. dec. 9. 08:33
 19/22 anonim ***** válasza:
Ha lehet kerülje el. De ha nem megy hat nem megy. Le kell kicsit lazulni nem gorcsolni mindenen.
2020. dec. 9. 11:49
 20/22 Derjaderja ***** válasza:

De ki görcsöl? Egyelőre gondozásba se vették, ehhez adtam tanácsot. Annak, hogy ha van egy betegséged, akkor keress rá szakembert, kezeld megfelelően és ne arra gyűjts anekdotát, hogy xy se kezelte, mégse lett baja - nekem ehhez semmi köze a görcsölésnek. Pont attól fog meg is nyugodni, ha foglalkoznak vele és látja, hogy javulnak az értékek.

Tudom, Te is azt írtad (ha Te írtad), de mások meg blődségeket.

Tényleg ez olyan, mint a dohányzás meg a tüdőrák, mimnden dohányos ismer még valakit, aki 90 éves koráig szívta és semmi baja nem lett. Ettől még az összes daganatos betegség 50 százalékáért legalább részben a dohányzás felel. Ha vki azt mondja nekem: "napi 20 szálat szívok, ugye nem leszek tüdőrákos", akkor nem fogom azt mondani, hogy á, dehogy, lazíts.

Ennek a kismamának meg azt írtam az elején, hogy nyugodjon meg, mert vsz most rosszabbodik a betegség, eddig nem volt rossz, most meg igy és így tud könnyen gondozáshoz jutni.

Bocs ha ez nem tetszik és félremagyarázod, többet nem tudok hozzáfűzni a dologhoz. Még csak annyit, hogy én nagyon megijedtem amikor kiderült a cukor, és egy családi barátunk szintén gdm-es felesége biztatott, adott tanácsot, de igazából onnantól lett komfortos az egész, hogy eljutottam orvoshoz, a dietetikus egyéni tanácdokat adott, 1-2 hét alatt kialakult az új ét- és életrend, finom és sok kaját is tudtam enni megfelelőekből, láttam, hogy 9-10 helyett 6-7 közé mérek, ha gond volt, a következő héten átszámolták velem, hogy mi lehetett a diétahiba. Az orvos nagyon komolyan vette, megismerte az életvitelünket, ahhoz is alkalmazta a tanácsokat, az inzulin beállításnál is ez nagy segítség lett volna, de nem kellett inzulin.

Részemről lezárom ezt a beszélgetést, a Kérdező majd eldönti, mit tesz.

2020. dec. 9. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!