Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor kezdjek el vásárolni?

Mikor kezdjek el vásárolni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

24 hetes vagyok. Kis ruhákat már vásároltam, de semmi egyebet nem. Nincsen a családban/ismeretségi körben pici baba, így senkitől semmit sem kapunk. Kérlek ne olyanok írjanak, mint más posztok alatt, hogy "34.héten de tesómtóm/barátoktól szinte mindent kaptunk."

Szóval nagyon sok mindent kell venni, többször szóba hoztam a családnál is (nyilván ők is szeretnének besegíteni), de mindenki azt mondja ráér, meg babona, meg majd meglesz minden. Én meg kétségbe vagyok esve, hogy 1-2 hónap alatt hogy veszek meg mindent egyszerre, amikor épp házat is veszünk. Mert a babacuccok összeszámolva jó párszázezer forintba fognak kerülni.

2020. nov. 24. 11:56
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
Bár én is sok mindent kaptam de viszonylag korán elkezdtem vásárolni mert mindent nem lehet egyszerre megvenni. Kb 28.héten mar minden megvolt ami kellet es jo is hogy hamar elkezdtem a vásárlást mert 32. héttől korhazba kerultem. (ezt persze nem azért mondom hogy megijesszelek de nembaj ha időbe megvan minden)
2020. nov. 24. 12:02
 2/19 anonim ***** válasza:
67%
Mi Istenben hiszünk, nem babonákban. Amikor épp akciós volt valami, akkor megvettük, így a 12. héten megvolt a kiságy, a 30. hét körül a babakocsi és a hordozó, közben szépen lassan a kisebb cuccok (orrszívó, adamo hinta, lázmérő, stb). A 32. hétre megvolt minden, 37 hetesen mostam. 😊
2020. nov. 24. 12:02
 3/19 anonim ***** válasza:
91%
Nekünk sem volt semmilyen örökölt dolgunk, mi a 20. héten kezdtünk el vásárolni és így is stresszes volt, hogy minden meglegyen. Mi felújítottunk közben és a baba dolgaira összesen kb 1 millió Ft ment el, még ez a 20 hét ami volt erre is kevés volt és nem a pénz miatt hanem mert mindennek utána akartam járni és a legjobbat, legszebbett venni a keretünkből, ha erre 1 hónapom lett volna csak akkor szerintem idegösszeomlást kapok. 😃
2020. nov. 24. 12:06
 4/19 anonim ***** válasza:
92%
Amikor akarsz. Mi minden honapban vettunk valamit, igy nem egyben kellett megvenni mindent.
2020. nov. 24. 12:08
 5/19 anonim ***** válasza:
93%
Mi fokozatosan vasaroltunk, szinte mindent meg kellett vennunk, mert egy szopiparnan kivul semmit sem kaptam, nem volt kitol,igy sok penzunk elment baba cuccokra, pedig sokmindent hasznaltan, bar tokeletes allapotban vettunk. En 68-as meretig vasaroltam a ruhakat, es betaraztam akcios dolgokbol is nagy kiszereleseket pl huggies es pampers torlokendok, ilyesmik. Mindig vadasztam az akciokat, vagy ha rendeltem netrol, akkor mar igyekeztem tobb mindent onnan, hogy a posta ingyenes legyen. Kb. A 6.honaptol kezdtunk el fokotatosan vasarolni, nem akartam a vegere hagyni, mar 1 honapja kimostam, kivasaltam, elpakoltam a baba holmikat es megcsinaltuk a kisagyat is, annyi, hogy letakartuk. Nemsokara szulok :)
2020. nov. 24. 12:17
 6/19 anonim ***** válasza:
56%
Amint lehet. 9 hónap nagyon hamar eltelik. Ha a szoba nincs még neki kialakítva, ahhoz sürgősen lássatok hozzá.
2020. nov. 24. 12:17
 7/19 A kérdező kommentje:
#6 hogyan lenne kialakítva, ha még a ház is csak februárban kerül a nevünkre? Márciusban szülök.
2020. nov. 24. 12:20
 8/19 anonim ***** válasza:
70%

Mi ruhákat kaptunk, azt nem kellett venni, azon kívül mindent úgy vettünk.

Babakocsit, babaágyat kb a 8.hónap végén. Babakádunk nem volt. Pihenőszéket mikor már megszületett.

Ilyent, hogy pelus, krémek, fürdető, stb... a 38.héten vettem.

Ezeken kívül sztem más nem volt, amit beszereztünk.

2020. nov. 24. 12:24
 9/19 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy voltam vele, hogy ráér majd a 35. hét környékén...

De először 24 hetesen, majd 28 hetesen, végül 30. hetesen 1-1 hetekre különböző okok miatt, bekerültem a kórházba.

Amikor, a 30. héten benn feküdtem, bőven volt időm neten kiválogatni mindent, kijegyzetelni, megrendelni.

Amit, meg mindenképpen személyesen akartam, megvenni, kipróbálni, azt megfogadtam, ha kikerülök a kórházból még aznap megvesszük.

Nagyon idegesített a kórházban, hogy babonàból, mindent halogattam.

S, ha benn tartottak volna a szülésig, akkor minden csak kapkodva, vagy csak utóbb lett volna megvéve.

Ìgy, végül, 33. hétre meglett minden.

Jól is jött, mert 37 hetesen ismét befektettek, majd 3 napra rà indìtottàk a fiam.

2020. nov. 24. 12:27
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
Én a 12. hét után kezdtem vásárolni. Úgy voltam vele ha neadjisten történik valami a babával, arról nem az tehet, hogy előre megvettem akciósan a kiságyat. Persze az ember fél, hogy jajj nehogy elkiabálja, mittudomén, de én ennél praktikusabban kezdtem gondolkozni, hogy nagy hassal már akar majd a franc rohangálni a cuccokért. Szerintem ha nem lenne kényelmes később, akkor vedd meg minél előbb, ami kell. Ha reálisan nézed, nincs jelentősége. Én egyedül azzal vártam csak, ami nem-specifikus, tehát nem vettünk ruhákat, ami fiús vagy lányos, amíg nem tudtuk, hogy fiú lesz vagy lány. Illetve lehet kölcsönözni is egy csomó dolgot, ha nem vagy benne biztos, hogy tényleg szükség van rá. Mi pl mérleget kölcsönöztük, de szerintem következő gyerekhez már nem fogok használni, mert fölösleges volt.
2020. nov. 24. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!