Mikor kezdjek el vásárolni? Vagy mi az ami biztos kell?
Hosszú a lista, de leírom ami az eszembe jut és fontos:
Kiságy (gumis lepedő 2 db, ágynemű garnitúra, rácsvédő), bakakocsi, hordozó (ha van autótok)
Pelenkázó szekrény, de van kiságyra tehető változat is
Babakád+állvány (de egy kis asztalka is megteszi)
Szekrény a baba ruháinak
15-20 db textilpelenka
7-10 db body, rugi vagy kisnadrág (kezdetben 56-62-68 méretben, a többi ráér a baba születése után is)
2-3 db kardigán/kocsikabát, pulcsi
1-2 db overál, őszre vékonyabb, télre vastagabb
3-5 db kiszokni, ha lábfej nélküli a nadrág
2-3 db kis sapka, különböző vastagságú
2-3 db kifogó-törülköző
1 db kuka a pelenkáknak
2-3 db takaró, különböző vastagságú, esetleg pólya sem árt a lányom szerette.
+neked a kórházi csomagod
A tisztálkodó felszerelés...köldökápoláshoz (vatta, alkohol, hintőpor), fürdetőkrém, popsikrém, pelenka, popsitörlő
Boldog babavárást, szerintem nyugodtan elkezdhetsz vásárolni, de látom a nagyobb része megvan már, így semmit sem fogsz a végére hagyni!
Igazából, én azt mondanám, hogy időd van, és használd ki jól. Figyeld az akciókat, hátha ugyanahhoz kedvezményesebb áron jutsz hozzá. Persze akármikor lehet vásárolni, de szerintem, érdemes kihasználni az időnket és nem kapkodva megvenni mindent a végén, mert "azonnal kell", hanem amikor úgy adódik. Én ugyanígy vásárolok, pedig most vagyok 12 hetes. Már hetek óta szemeztem egy zoknicsomaggal, és ma harmadáron vettem meg, mert utolsó darab volt. :) A megmaradt pénzből majd úgyis a baba kap valamit. :)
Egyébként az első szépen leírt mindent, de elvileg a védőnőtől kapott egyik kis könyv hátulján benne van minden. Én például lassan viszem barátnőmhöz a listát, hogy tapasztaltabb lévén mondja el, mi az, ami tényleg kell, mi az, ami nem fontos. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!