Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kismamák a Covid ideén engedit...

Kismamák a Covid ideén engeditek, hogy rokon gyerekek látogatóba jöjjenek?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Unokahúgom most lett iskolás. Hétvégente sokat volt rám bizva egész napra. Most már minden nehéz úgy érzem 30 hetesen. Főleg most félek a járványtól is, hogy ide hoz valamit, én meg terhesen elkapom. Ti engednétek jönni? Túl félek?

2020. nov. 21. 21:05
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
80%
Nem engedném.
2020. nov. 21. 21:15
 2/14 anonim ***** válasza:
94%
Nem engedném. Főleg így a végén. 38 hetes vagyok igazolt Covidos, tünetekkel. Senki nem tudja a szülési protokollt minden bizonytalan ami eddig biztos volt. Igaz én nem féltem túlzottan de nem is nagyon mentem emberek közé csak ami kötelező.
2020. nov. 21. 21:18
 3/14 anonim ***** válasza:
93%
Nem engedném . Most normál esetben sem,de terhesen végképp nem
2020. nov. 21. 21:23
 4/14 anonim ***** válasza:
89%
Dehogy!
2020. nov. 21. 21:40
 5/14 anonim ***** válasza:
76%

Több példát is tudok arra, hogy egy iskolában/óvodában igazolt betegek körüli, nyilvánvaló kontakt személyek-gyerekek ugyanúgy mehetnek iskolába óvodába mintha mi sem történt volna.

Protokoll hiánya, nem értése. Ilyen erővel te honnan tudhatnád hogy a rokon gyerekek mennyire esélyesek erre az egészre? Nagy eséllyel visznek oda neked valamit.

Valós példa: Van egy iskola, ahol egy igazolt beteg gyerek tesója ugyanúgy jár iskolába. És nem küldhetik haza. :/

2020. nov. 21. 21:52
 6/14 anonim ***** válasza:
86%

Nem. Sajnos én voltam ovis rokon gyereket látogatni, és el is kaptam tőle valamit, mert nem szóltak a szülők, hogy beteg. 😡 Nem tudom, hogy covid volt-e, nem voltam orvosnál, de két hétig szenvedtem. Ilyenkor még egy sima megfázás/influenza is jobban megvisel, mivel gyógyszert nem is lehet bevenni. Most minden kisgyerek taknyos, járvány van, így nemcsak a covid-tól kell tartani. Mostmár én se akarok senkit hívni/látogatni, maximum felnőtteket, akik fel tudják venni a maszkot.

14hkm

2020. nov. 21. 21:57
 7/14 Derjaderja ***** válasza:
70%

2 éves a lányom, járunk játszóra, hetente talizunk az unokatesóval, néha a szomszéd kislánnyal (de ő is tipegő), illetve az utcában lakó kisgyerekes család vigyázott rá ctg alatt (mondjuk ők pont most covidosak, de ez még előtte volt).

A kutyasétás barátok gyerekeinél is folyton ott a covid a suliban, ettől függetlenül jártunk velük sétálni még a zárlat előtt.

Ezek mind kinti dolgok.

Ilyen benti gyerekvigyázást, mint amit írsz, komolyabb ok nélkül nem vállalnék.

2020. nov. 22. 00:09
 8/14 anonim ***** válasza:
88%
Covid nelkul sem vallalnam mar nagyterhesen. Hetvegen pihenj,meg amugy is. Faraszto. De a mostani helyzetben semmikepp. Mond hogy az orvosod kerte,ne legyel kontaktban kozossegbe jaro gyerekkel. Talan nem sertodnek meg.
2020. nov. 22. 05:03
 9/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Szóltam a szülőknek. Megharagudtak. Nem értik meg
2020. nov. 22. 06:48
 10/14 anonim ***** válasza:
86%

Nem engedném. Nekem a gyerek hozta haza a suliból, en nagyon lebetegedtem, neki SEMMI tünete nem volt.

Ha covidosan mész szülni akkor elkülönítik tőled a babád, ezt meg kell érteniük.

2020. nov. 22. 07:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!