Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 33 évesen elhalasszuk 1 évvel...

33 évesen elhalasszuk 1 évvel a gyerekvállalást a covid miatt?

Figyelt kérdés
Lassan összeomlik az egészségügy.. (3. gyerek lenne)
2020. nov. 7. 12:27
1 2 3 4 5
 41/50 anonim ***** válasza:
95%

Pont a covid kirobbanása előtt 1 héttel szültem február végén..

Ügyeletben

Féltem, mert ebben a kórházban nem lehet orvost fogadni

Az első babát fogadottan máshol szültem.

Költöztünk, túl nagy lett volna a távolság

Jól döntöttem

Be sem ért volna a doki..

2020. nov. 7. 19:16
 42/50 A kérdező kommentje:
Jó, de most már más a helyzet.
2020. nov. 7. 19:22
 43/50 anonim ***** válasza:
83%
Én pont most vagyok a fertőzés kellős közepén és áldom az eget, hogy már januárban megszültem és nem most vagyok terhes mert ez a vírus és minden ami most van, és ezzel jár, borzalom...
2020. nov. 7. 19:40
 44/50 anonim ***** válasza:
66%

42 kérdező

Csak pár oldallal visszább a fogadott orvosokról volt szó.

Erre reagáltam.

Nem véletlen tettem hozzá, hogy a vírus előtt.

Most azért nyilván más

2020. nov. 7. 19:46
 45/50 anonim ***** válasza:
100%
33 hetes vagyok,es eddig az ellatasban semmilyen negativat nem tapasztaltam,ami persze kesobb valtozhat. Apa bejohetett ultrahangokra, vedonohoz siman tudtam menni, terhesgondozasra is,csupan belepeskor ki kellett toltenem egy papirt tele kerdesekkel,ed ennyi. Fogadott dokim nem lesz, ebben sem fog meglepi erni. Egyelore viszont nem tudom,hogy a ferjemnek mikor,hogyan es hanyszor kell koronas teszter csinaltatni, hetfon remelhetoleg azt is megtudom... Egyszoval,en nem bantam meg. Az tenyleg nem lenne valami jo,ha total egyedul kellene lennem szulesnel, de szerintem tulelnem... ha meg csaszar lesz,akkor alapbol sem johetne be a parom.
2020. nov. 7. 19:49
 46/50 anonim ***** válasza:
77%

Terhes vagyok, jelenleg úgy tűnik covidos, márciusra várjuk a babát. Ha újra csinálhatnám halasztanám, pedig éveket vártunk rá, hogy összejöjjön.

A vizsgálatok miatt is, apa már nem jöhet. A vírus miatt is, mert örülök, ha ellátnak, háziorvost, védőnőt lehetetlen elérni. Mert hiába vagyok itthon, így is elkaphatom és el is kaptam, mert a férjem nem tudja teljes mértékben megoldani a home officet. Ő pedig vigyázott, más nem. Elég egy pozitív teszt vagy egy hőemelkedés és már nem rohanhatsz a nőgyógyászhoz, ha baj van.. Márpedig egy babával bármikor lehet komplikáció, kell egy mehszáj ellenőrzés, tenyésztés bármi, a szokásos vizsgálatoknak is meg van a maga ideális ideje, ami több hetes karaténnal igencsak borulhat. A tüneteim nem a legrosszabbak, bár még viszonylag az elején járok, félek, hogy úgy el fog húzódni mint tavasszal, akkor több hónap alatt jöttem ki belőle. Most várandósan állandóan keményedik a hasam, mióta tüneteim vannak. Nem percekre, órákra, egész napra. Szülni nem tudom hogy fogok, hol fogok, kinél fogok. Ha covidos vagy, tünetek nélkül is, akkor automatikusan császármetszés.. Automatikusan távolabbi kijelölt kórház.. Ahol azt sem tudom milyen állapotok lesznek addigra. Szülőknek nem tudunk úgy segíteni, ahogy eddig, mert már a babát kell félteni. Hosszasan mérlegelhetném a saját indokaim, mindenkinek szíve joga döntése, sajnos nem lehet jósolni előre mi várható, de egyelőre elég rossz irányba haladnak a dolgok. Ittho na kismamákat nem kezelik veszélyeztetettként az átlag életkoruk miatt, külföldön teljesen más a hozzáállás, hiszen okozhat koraszülést, a csillapíthatatlan láz sem tesz jót a magzatra nézve. Valahol azt olvastam hogy el kell látniuk covidos an is, na azért még ezen mikor ön ki a mentő genetikai ultrahangra vagy vérzésre, görcsölésre és milyen vizsgálatok várhatóak és hogyan, mennyi idő alatt tudják megoldani. Az ellátórendszer eddig sem volt a topon, el sem látnának sehol időben, ha nem magánra járnék.

2020. nov. 7. 21:23
 47/50 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó vagyok, bocsánat a hibákért, a telefonom egy bizonyos szöveghossz után egyszerűen képtelen a javításra, visszatörlésre.

Röviden azért elmondanám még egy lényeget: ha egy szép komplikációmentes várandósságod majd szülésed van valószínűleg semmi különösebb hátrány nem ér az apuka tavolmaradását leszámítva. Én is ebben reménykedtem. Ha jönnek a gondok, már neccesebb. És a covid mellett ez a másik amit nem tudsz előre kiszámolni.

2020. nov. 7. 21:37
 48/50 A kérdező kommentje:
Nagyon drukkolok!!!
2020. nov. 7. 21:39
 49/50 anonim ***** válasza:
100%
Automatikus csaszar? Mindenhol? Ezt nem tudtam 😱
2020. nov. 7. 21:40
 50/50 A kérdező kommentje:
Nem, nem mindenhol!
2020. nov. 7. 21:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!