Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek élnek a szülei kapnak...

Akinek élnek a szülei kapnak valami támogatást,amikor érkezik a pici?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem feltétlen anyagilag gondolok,hanem például segítenek-e beszerezni a baba érkezéséhez szükséges dolgokat,ruhákat,eszközöket vagy ti is mindent egyedül oldotok meg? Nálunk élnek a mi szüleink,de egy bodyt nem vesznek az érkező unokának. Mindent egyedül szerzünk be,persze értem,hogy ez a normális,a mi gyerekünk,nem más feladata,hogy helyettünk megvegye,csak kíváncsi vagyok,hogy másnak a szülei segítenek-e ebben,vagy felajánlják,hogy ők vesznek valamit az érkező jövevénynek vagy ilyesmi.

2020. okt. 29. 09:18
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
89%
Én 20 hetes vagyok, korábban beszéltük, hogy fognak segíteni (vagyis felajánlották). Én azonban ragaszkodok hozzá, hogy vagy pénzt adjanak rá vagy vegyük meg együtt a kis dolgait, mert nem szerertném, ha olyanra adnának ki pénzt meglepetésből, ami nem tetszik, másmilyet szeretnék vagy már megvettem.
2020. okt. 29. 09:22
 2/24 anonim ***** válasza:
81%

Igen, mindkét oldalról megvolt erre az akarat, bár nem volt részünkről elvárás. Végül egy másik rokontól kaptunk rengeteg mindent használtan.

Nem tartom a leendő nagyszülők feladatának, de szerintem kedves gesztus legalább jelképesen adni valamit.

2020. okt. 29. 09:23
 3/24 anonim ***** válasza:
87%

Hu sajnálom. Mi anyósomék által nagyon el vagyunk kényeztetve. Férjemnek nincs testvére, így a mi két gyerekünk minden unokájuk. Rengeteg ruhát kapnak a gyerekek, mellette mindig hoznak valami apró játékot, ha jönnek (kb. havonta, mert messze laknak).

Az én szüleim "csak" játékot vesznek, de nekik már 4 unokájuk van és kevésbé tehetősek.

Amikor terhes voltam, akkor a szüleim a szülészet VIP szobáját szerették volna finanszírozni, de foglalt volt mindkét alkalommal, így azzal az összeggel támogattak. Az anyósomék pedig az utolsó trimeszterekben elkezdték gyűjteni a ruhákat és számtalanszor felajánlották, hogy segítenek anyagilag, de szerencsére nem volt szükségünk rá.

2020. okt. 29. 09:25
 4/24 anonim ***** válasza:
84%

Őszinte leszek, szerintem nagyon gáz az, amikor a leendő nagyszülők semmit nem vesznek az unokának, még egy darab kis ruhát sem.

Az én szüleimmel nem tartjuk a kapcsolatot, de az anyósomék például megveszik a babakocsit és kiságyat a picinek, valamint ruhákat, apróságokat is vesznek neki, pedig nem első unoka. De várják, tervezgetnek, valahogy ez nekik természetes és nekem is természetes lesz, ha nagyszülő leszek később, hogy segítsek a babakelengye megvételében.

Természetesen, nem kell ennyit vennie egy nagyszülőnek, ha nem fér bele anyagilag, de ha más nem, egy kis body vagy bármit, legalább jelzésértékűen....

2020. okt. 29. 09:36
 5/24 anonim ***** válasza:
74%
Persze. Sokmindent ok vettek meg. Marmint en vettem es ok kifizettek.
2020. okt. 29. 09:42
 6/24 anonim ***** válasza:
45%

Az alap dolgokat mi vettünk, a luxus cuccokat anyám mondta, hogy kifizeti (pl. hintaszék). Nem kértük, ő szerette volna.

Anyósom használt ruhákat és ezeket a gagyi olcsó műanyag játékokat (nem fp, inkább kínaiból) veszegette. Őt leállítottuk, felesleges penzkidobás.

2020. okt. 29. 09:46
 7/24 anonim ***** válasza:
58%
Hintaszék=babahinta 😂
2020. okt. 29. 09:49
 8/24 anonim ***** válasza:
75%
Változó mikor mennyit de segítettek. Volt amelyik gyerekünk születésénél 200e körül, volt amikor "csak" 100e. (3 gyermekünk van)
2020. okt. 29. 09:50
 9/24 anonim ***** válasza:
81%
Igazából főleg pénzt és ajándékokat adtak. Szüleim meg nagyszüleim is és a ferjem szülei is. Beszerezni dolgokat nem nagyon segítettek amúgy, mert “ti jobban tudjatok”. És hat végül is igen.
2020. okt. 29. 10:02
 10/24 anonim ***** válasza:
83%

Persze

De nem mert kell, mert szükség van rá, hanem mert akarták

A nagyszüleim a dédszülök is.

2020. okt. 29. 10:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!