Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Akinek élnek a szülei kapnak...

Akinek élnek a szülei kapnak valami támogatást,amikor érkezik a pici?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem feltétlen anyagilag gondolok,hanem például segítenek-e beszerezni a baba érkezéséhez szükséges dolgokat,ruhákat,eszközöket vagy ti is mindent egyedül oldotok meg? Nálunk élnek a mi szüleink,de egy bodyt nem vesznek az érkező unokának. Mindent egyedül szerzünk be,persze értem,hogy ez a normális,a mi gyerekünk,nem más feladata,hogy helyettünk megvegye,csak kíváncsi vagyok,hogy másnak a szülei segítenek-e ebben,vagy felajánlják,hogy ők vesznek valamit az érkező jövevénynek vagy ilyesmi.

2020. okt. 29. 09:18
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
93%
Nálunk csak én szüleim élnek, ők segítettek. Direkt kértük, hogy minden baromságot ne vásároljanak össze, inkább praktikus dolgokban segítsenek. Anyukám a szülés után pár hétig viszonylag sűrűn hozott nekünk főtt ételt ebédre, segített a babával, takarítani jött át neha, figyelni rá, hogy mondjuk békében hajat mossak, ilyesmi. Testvérem vett nekünk egy elég drága, menő babakocsit, ezeket nem kértük, csak szeretetből adták. Apukám szívesen szerel napközben, ha úgy van, és férjem épp dolgozik. Szóval ők inkább így segítettek. Férjemnek testvére segített nekünk, ők kb 300 kmre laknak, de párszor jöttek látogatni és rengeteg használt cuccot hoztak, ami még bőven jó. Szerintem ezekben semmi nincs, nem vártuk el, de jól esett, és fordítva is segítünk a család tagjainak, ha valamire épp szükségük van.
2020. okt. 29. 10:12
 12/24 anonim ***** válasza:
90%

Szüleim adtak minden unoka érkezésekor 100-100 ezer ft-ot. Meg persze bármiben segítettek /segítenek, amiben megkérjük.

Mondtuk, hogy nem kell a pénz, de ragaszkodtak hozzá.

Elsőnél bababutorokat vettunk belőle, masodiknal babakocsit, harmadiknal nem kellett semmi, igy elosztottuk haromba es felretettuk nekik.

2020. okt. 29. 10:17
 13/24 anonim ***** válasza:
91%
Az én szüleim inkább anyagilag segítenek sokat. Anyukám most épült fel a 2. rákjából (hál istennek nagyon jól van), úgyhogy ő nem nagyon tudott jönni velem vásárolni meg ilyenek. A babakocsit tőlük kaptuk apukám kísért el megvenni. Pénzt adtak az egyéb dolgokra. Apukám segített még átrakni a bejarati ajtót, hogy beferjek majd a babakocsival. Anyosóm friss nyugdíjas, ő segített kimosni, vasalni, elpakolni a rengeteg babaholmit. Segített átpakolni a gardróbot, hogy legyen hely új szekrénynek. Jön majd még mielőtt megszületik a baba kitakarítani kárpittisztítóval a kanapét, szőnyeget és segít majd a nagytakarítasban. Meg főzni is szokott ránk. Anyagilag is támogat. A kiságyat, pelenkazót tőle kaptuk, de vett sok babaruhát is. Szóval nagyon lelkes. Szerencsénk van, hogy mindkét oldalról ennyi segitseget kapunk.
2020. okt. 29. 10:25
 14/24 anonim ***** válasza:
89%
Igen, első gyereknél is sok mindent kapunk, most jön a kistesó, most is, de annyira már nem, mert sok mindent megörökölt a nagytesótól.
2020. okt. 29. 10:30
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Anyuéktól igen, most is minden hónapban kapnak valamit tőlük. Anyóséktól nem, azóta sem kaptak (szó szerint) semmit a csajok Tőlük.

Havi 1-2 alkalommal jönnek pár órára, 2x előfordult már, hogy ilyenkor elmentem itthonról, amíg ők vigyáztak a gyerekekre 1 órára. De legutóbb anyós burkoltan utalt rá, hogy neki nincs kedve vigyázni rájuk. 10 hónaposak.

2020. okt. 29. 10:44
 16/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyedul oldjuk meg. Nekem nem a targyi ajandek hianyzott hanem mondjuk osszeszorult a szivem amikor egy nagypapa/nagymama ment a gyerekert a bolcsibe, oviba. Tehat amikor erdemben besegit. Vagy levinne a kertbe kerteszkedni h legyen egy kis szabad idom magamra. Ilyenek sosem voltak es mar nem is lesznek, mas vilag. Idot nem toltenek veluk, bodyt tudok en is venni.
2020. okt. 29. 11:02
 17/24 anonim ***** válasza:
89%
Mindkettőnk szülei elváltak, egyikőjük sem áll/állt úgy anyagilag, hogy támogassanak anyagilag, de amúgy sem kellett volna, mondjuk nem is értem miért kéne
2020. okt. 29. 11:07
 18/24 anonim ***** válasza:
13%
Azt sem értem hogy miféle segítség kéne a beszerzésben? 🤔 Nem egy nagy feladat
2020. okt. 29. 11:08
 19/24 anonim ***** válasza:
83%

18-as, nem a lényeg, hogy a szülőnek besegítsenek, az a fura, hogy eg nagyszülő nem örül, hogy vehet akár egy kisdarab ruhát az unokájának.

Nekünk sem volt szükség segítségre, a nagyszülőknek volt öröm, hogy vehettel valamit.

2020. okt. 29. 11:13
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
A férjem szüleivel élünk egy városban. Nagyon várják az unokát. Ragaszkodtak hozzá, hogy besegítsenek anyagilag is és tárgyi dolgokkal is. Babakocsi, babaruha, orvosi vizsgálatokba beleszállni. Ezek mind mentek volna önerőből is, de nem akartunk sértődést, úgyhogy elfogadtuk a segítséget. Az én családom 250 km-re lakik. Édesapám elhunyt, édesanyám nagyon beteg. Onnan nem várunk semmilyen segítséget, van elég gondja. A testvérem asztalos, tőle van a kiságy, másik testvérem nagyon sok ruhával tudott segíteni.
2020. okt. 29. 11:27
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!