Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhességi toxémia megállapítá...

Terhességi toxémia megállapítása után mi történik?

Figyelt kérdés

36 hetes kismama vagyok, bevizesedtem, a vérnyomásom 130-138 körül mozog.

A védőnő kért holnapra vizelet fehérje vizsgálatot toxémia gyanúja miatt, csak épp azt nem mondta, hogy ha beigazolódna a gyanú utána mi a teendő?

Császár? Kórház? Mi a veszélye ránk nézve? A köldök zsinór áramlása jó lett, a baba méretei jók.

tegnap 19:49
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Valószínűleg be leszel küldve a kórházba, ha beigazolódik. Nekem 30. Héttől 140-150 volt a vérnyomásom, 10 kg víz volt rajtam és fehérje is volt a vizeletembe, de nem mondták ki, hogy toxémia lenne. Hetente 2-szer kellett járnom a kórházba, olyankor ctg, ultrahang, vérvétel volt, illetve hetente volt 24 órás vizeletgyűjtésem (abban is volt fehérje). Végül 38+6-nál indítottak, mert a trombicita számom rohamosan csökkenni kezdett, illetve a vérnyomásom már napi 8 gyógyszerrel se ment 140 alá. Természetes úton szültem egyébként.
tegnap 19:58
 2/2 anonim ***** válasza:
Néznek, figyelnek, adnak dopegytet, nem tűnik ez olyan súlyosnak, hogy rögtön császár legyen.
tegnap 23:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!