Hányadik héten kezdtetek el vásárolni a babának?
Sziasztok!
Ma vagyok 18+2. Azon gondolkodtam ma, hogy mikor kezdjem el megvenni az apróságokat. Családban nem volt mostanában baba, így kapni nem kapunk, csak amit a család megvesz.
Most vesszük éppen meg a családi fékszünket, amit -ha minden jól megy - februárban vehetünk birtokba. Ez elég nagy kiadást jelent.
Mellette új autóra is szükség van, a jelenlegi babával nagyon pici (Coupéról van szó).
Emiatt gondolkodtam, hogy az apróságokat lassan beszerezném. A nagyobb dolgokat úgyis csak akkor tudom, ha már beköltöztünk a házba.
30.héten. Először megvettem a kórházba a ruhákat és amit felírtak a babának.
34.héten pedig a babának. Rengeteg mindent kaptam szóval csak nagyon keveset kellett vásárolnom neki.
Kérdező, nem mindenkinek okoz problémát egyszerre kiadni több százezret, mert feltételezem, van félretett pénzük. Nekünk is van, ha úgy adódott volna, nem probléma egyszerre mindent beszerezni, bár az is igaz, hogy a babakocsin kívül a többi cucc azért már nem a több százezer forintos kateória, még együttvéve sem feltétlenül.
Időben én sem értem, miért hagyja valaki ilyen későre a vásárlást, azért nem olyan ritka, hogy egy baba a 32.-33. héttől megszülessen.
#14 vagyok
32.hetig folyamatosan dolgoztam es van ket iskolas gyerekem, veluk van/volt nonstop teendo, egesz nyaron itthon voltak mikozben mi itthonrol dolgoztunk, ez a gyakorlatban: reggel park, majd munka, ebedfozes, 6ig munka es utana park ujra. Hetvegente vasaroltam nekik az oszi ruhatarat es az iskolakezdeshez a cuccokat. Szept 15 kezdodik nalunk a suli, rogton elkezdtek betegeskedni, gyerekdoki, szakdoki, nekem vizsgalatok.
Ekozben vettunk egy hazat (epp most talaltuk meg, kerestuk egy ideje) es kb a 34.het korul volt egy napom amikor semmi rohangalnivalo nem volt.Leultem a net ele es amazonon mindent megrendeltem amit fejben terveztem v ejszaka alvas helyett gugliztam.
A ferjem ket meeting kozott egy nap ebedidoben elugrott velem a babakocsiert+legzesfigyelo es egy masik nap elszaladtunk az ikeaba kisagyert.
Csutortokon rendeltem a cuccokat, kovetkezo kedden es szerdan az osszes doboz megerkezett, szerda es csutortok mindent kimostam behajtogattam.
Oszinten szolva nekem ez igy volt a legkenyelmesebb, nem szeretek boltrol boltra jarni, nekem nem elmeny. Hetente 2x biztos hiv a suli h vmelyiknek baja van, reggel pl fuleszeten kezdek a kisebbikkel es 6napon belul szulok.
Ha hamarabb jott volna a baba:
1. Az 56os rucik ugyis nagyok, koraszulott cuccokat kellett volna beszerezni, abbol mas sem vasarol be.
2.ugysem engednek haza/vagy a babat, tehat ott nyerunk par napot/hetet beszerezni.
A penz meg volt ra (ha 10hetes koraban kezdem a vasarlast akkor sem lett volna mas a listam vagy koltok tobbet/kevesebbet), igy 1 napom ment el online vasarlasra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!