Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hányadik héten kezdtetek el...

Hányadik héten kezdtetek el vásárolni a babának?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Ma vagyok 18+2. Azon gondolkodtam ma, hogy mikor kezdjem el megvenni az apróságokat. Családban nem volt mostanában baba, így kapni nem kapunk, csak amit a család megvesz.

Most vesszük éppen meg a családi fékszünket, amit -ha minden jól megy - februárban vehetünk birtokba. Ez elég nagy kiadást jelent.

Mellette új autóra is szükség van, a jelenlegi babával nagyon pici (Coupéról van szó).

Emiatt gondolkodtam, hogy az apróságokat lassan beszerezném. A nagyobb dolgokat úgyis csak akkor tudom, ha már beköltöztünk a házba.

2020. okt. 15. 13:51
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Mi pl.több dolgot használtan vettünk vagy kaptunk. A ruhákat szerintem nem érdemes túlspilázni. Persze vettünk sok újat is, de mikor már egy nap harmadjára öltöztetem át, nem érdekelt, hogy a vadiúj bodyt vagy a rokontól kapott párszor mosottat adom rá. Örültem, hogy méretben ok, olyan gyorsan kinőtte az 56-ost, 62-est..
2020. okt. 15. 15:03
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

30.héten. Először megvettem a kórházba a ruhákat és amit felírtak a babának.

34.héten pedig a babának. Rengeteg mindent kaptam szóval csak nagyon keveset kellett vásárolnom neki.

2020. okt. 15. 15:12
 13/21 anonim ***** válasza:
59%
A 36. héten kezdtem
2020. okt. 15. 15:19
 14/21 anonim ***** válasza:
34-35.heten
2020. okt. 15. 17:41
 15/21 A kérdező kommentje:
Akik 34-36.héten vettetek meg mindent, hogyan? Mindent megvenni a babának több százezer + mi van ha korábban érkezik a baba?
2020. okt. 15. 19:59
 16/21 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező, nem mindenkinek okoz problémát egyszerre kiadni több százezret, mert feltételezem, van félretett pénzük. Nekünk is van, ha úgy adódott volna, nem probléma egyszerre mindent beszerezni, bár az is igaz, hogy a babakocsin kívül a többi cucc azért már nem a több százezer forintos kateória, még együttvéve sem feltétlenül.

Időben én sem értem, miért hagyja valaki ilyen későre a vásárlást, azért nem olyan ritka, hogy egy baba a 32.-33. héttől megszülessen.

2020. okt. 15. 20:03
 17/21 A kérdező kommentje:
Utolsó, alapvetően nekem sem okoz ennyi kiadás nagy gondot, de bármikor bármi jöhet (most pl.az autót kell szervizelni) így inkább választom az apróbb megoldást.
2020. okt. 15. 20:17
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk 6 hét volt a kiságy gyártása pl, pedig nem egyedi, hanem egy sima faktum kiságy.
2020. okt. 15. 20:27
 19/21 anonim ***** válasza:

#14 vagyok

32.hetig folyamatosan dolgoztam es van ket iskolas gyerekem, veluk van/volt nonstop teendo, egesz nyaron itthon voltak mikozben mi itthonrol dolgoztunk, ez a gyakorlatban: reggel park, majd munka, ebedfozes, 6ig munka es utana park ujra. Hetvegente vasaroltam nekik az oszi ruhatarat es az iskolakezdeshez a cuccokat. Szept 15 kezdodik nalunk a suli, rogton elkezdtek betegeskedni, gyerekdoki, szakdoki, nekem vizsgalatok.

Ekozben vettunk egy hazat (epp most talaltuk meg, kerestuk egy ideje) es kb a 34.het korul volt egy napom amikor semmi rohangalnivalo nem volt.Leultem a net ele es amazonon mindent megrendeltem amit fejben terveztem v ejszaka alvas helyett gugliztam.

A ferjem ket meeting kozott egy nap ebedidoben elugrott velem a babakocsiert+legzesfigyelo es egy masik nap elszaladtunk az ikeaba kisagyert.

Csutortokon rendeltem a cuccokat, kovetkezo kedden es szerdan az osszes doboz megerkezett, szerda es csutortok mindent kimostam behajtogattam.

Oszinten szolva nekem ez igy volt a legkenyelmesebb, nem szeretek boltrol boltra jarni, nekem nem elmeny. Hetente 2x biztos hiv a suli h vmelyiknek baja van, reggel pl fuleszeten kezdek a kisebbikkel es 6napon belul szulok.

Ha hamarabb jott volna a baba:

1. Az 56os rucik ugyis nagyok, koraszulott cuccokat kellett volna beszerezni, abbol mas sem vasarol be.

2.ugysem engednek haza/vagy a babat, tehat ott nyerunk par napot/hetet beszerezni.

A penz meg volt ra (ha 10hetes koraban kezdem a vasarlast akkor sem lett volna mas a listam vagy koltok tobbet/kevesebbet), igy 1 napom ment el online vasarlasra.

2020. okt. 15. 22:13
 20/21 A kérdező kommentje:
Ez nem rossz megoldás, viszont első baba, elég tapasztalatlan vagyok, így szeretnem látni élőben amit megveszek :)
2020. okt. 15. 23:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!