Miért nem végzik el Magyarországon a sterilizációs műtétet 3 gyerek vagy 40 éves kor alatt?
Az egyetlen dolog, amiről "győzködni" szeretnélek, hogy ne hidd azt, hogy a mostani önmagad, a mostani gondolkodásod az a végleges. 28 évesen még nagyon sokat változhat a hozzáállásod. Nem csak a gyerekekről, de minden másról is. (Ha nem változna semmiben, akkor azt jelentené, hogy nem fejlődsz semmit)
Ez egy végleges döntés lenne, amit már nem lehet visszacsinálni. Ehhez a kockázathoz képest a védekezés igen csekély nyűggel jár.
Arról én egyáltalán nem akarlak meggyőzni, hogy állj neki gyereket szülni. Nem is mindenki alkalmas rá. Lehetséges, hogy a te génjeid sem alkalmasak a továbbörökítésre, hiszen az evolúció mit kezdene egy olyan egyeddel, akiben nincs meg a fajfenntartó ösztön.
Érdekes, akik akarnak gyereket, azoknak soha nem másolgatnak be idézeteket azoktól a nőktől, akik megbánták a gyerekvállalást! Bezzeg, aki nem akar. 🤦🏻♀️
"Ez egy végleges döntés lenne, amit már nem lehet visszacsinálni"
Miért, talán a szülést vissza lehet csinálni??! Vagy a gyereket el lehet tüntetni csak úgy varázsütésre? Ugye, hogy nem. Akkor meg?
A kérdező szerintem felnőtt, 28 éves nő létére képes egyedül is eldönteni, hogy mit akar és mit nem, ha esetlegesen megbánná a döntését, az az Ő BAJA lenne, nem másé. Mint ahogyan a gyerekeseknek is a saját problémájuk, ha megbánják azt, hogy gyereket vállaltak, ez ennyi.
Teljesen felesleges részletezni meg boncolgatni azt, hogy juj lehet egyszer majd megbánja a műtétet, mert a kérdés nem ez volt. Lehet a most első oldalon szereplő egyik gyereket akaró nő is meg fogja bánni 5-10 éven belül (vagy még előbb), hogy gyereket vállal, mégsincs senki kérdése alatt lelkiduma arról, hogy jaj Úristen jól gondolja meg, mert LEHET megbánja. Pont annyi esély van a nem szülést megbánni, mint amennyi a szülést. Valaki vagy akar gyereket vagy nem, ennyi!
Hogy ne lenne gyerekellenes kampány. Én sok felől hallom. Hogy jajj a gyerekkel csak gond van, viszi a pénzt, ohh ebbe a mai világba szülni, tönkre teszi az életed stb. És szinte szentimentálisnak hat, havalaki mondja hogy sose hitte volna hogy a saját gyerekét mennyirre mély szeretettel képes szeretni, mikor a másokétól a frász kerülgette mindig is.
Az Orbánékat leszámítva, meg pár vallásos embert a világ affelé tart hogy kb alig akarnak már szűlni európai civilizációban.
25ös vagyok.
megjegyzem ezzel nem az elköttetés ellen vagy mellett kampányoltam, pusztán tényként írtam, hogy igenis van burkolt gyerek ellenes trend is.
25-ös:
Furcsa, de én az ellenkezőjét tapasztalom. A csapból is a családosodás folyik, a no-name celebecskéktől kezdve a reklámokban kötelező gyerekig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!