Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért nem végzik el Magyarorsz...

Miért nem végzik el Magyarországon a sterilizációs műtétet 3 gyerek vagy 40 éves kor alatt?

Figyelt kérdés
28 éves vagyok, 11 évesen kijelentettem, hogy soha nem akarok gyereket. Akkor mindenki azt hitte, hogy kinövöm, majd változik az álláspontom. Nem így lett, egészen biztos vagyok benne most is, hogy nem szeretnék szülni. Akkor sem, ha még több kedvezménnyel kíván ösztönözni erre a jelenlegi rendszer. Hormonális termékeket nem használhatok, emiatt óvszert használunk minden egyes aktusnál. Sokkal jobb lenne önfeledten szeretkezni, hogy tudom biztosan nem lehet belőle gyerek. Egyre jobban szeretném ezt a műtétet, akin elvégezték, azoktól várom a részletes beszámolót és azt, hogy végül melyik szomszédos országra esett a választása.

2020. szept. 14. 16:10
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
77%

Nem 40 évesen "nő be a feje lágya" az embernek. Az ágy kb 20-22 éves korig fejlődik.

Amúgy én sem értek egyet azzal, hogy csak 40en vagy 3 gyereken túl lehet megcsinálni ezt műtétet. Szülni lehet már kamaszként de az ellenkezőjéről dönteni csak 40 évesen lehet???

2020. szept. 14. 16:57
 12/29 anonim ***** válasza:
66%

Fő kérdésre a válasz: azért, mert "fogy a magyar", és az államnak az az érdeke, hogy minél több gyerek szülessen. Így is összeomlóban a nyugdíjrendszer, az elöregedő lakosság hosszú távon komoly gazdasági gondokat tud okozni (lásd: Németország és bevándorlók kapcsolata). Szóval a kormánynak fontos, hogy a lehető legtöbb módon támogassa a gyerekvállalási kedvet és ellehetetlenítse az ellenkezőjét.

Egyébként: én is úgy tudom, hogy Szlovákiában relatíve egyszerűen és gyorsan, nem is olyan rettenetesen drágáért (párszázezer) megcsinálják a műtétet különösebb orvosi indok nélkül is.

2020. szept. 14. 17:07
 13/29 anonim ***** válasza:
69%

Azért nem végzik el, mert ez illik most a kormányzati kommunikációba. Ne láss ebbe bele semmit, pár éve szigorították.

Amúgy gyerekmentes övezet és hasonló csoportok fb-on segítenek. Ott többen átestek ilyenen és nyíltan lehet beszélni róla. 5 perc guglimba került ez a blogbejegyzés, pedig nem tervezek ilyen beavatkozást:

[link]

2020. szept. 14. 17:10
 14/29 anonim ***** válasza:
91%

Hibaszázaléka mindennek van, de tény, hogy a sterilizációé a létező legkisebb (az összes többire ott az abortusz). Én több mint 10 éve csináltattam, még itthon, nagyon bevált (a hormonmentes spirál sajnos nem, mint kiderült miómám van - bár nem tudni, a spirál okozta-e).

Ismerőseim közül van, aki Angliában csináltatta, de ő kint is él. A többiek több lehetőséget is körbejártak, és eddig mindenki (fiúk és lányok is) Szlovákiában kötöttek ki. Negatív tapasztalatot senki sem említett. Korrektek, segítőkészek, a magyar egészségügyben tapasztaltakkal szemben tényleg az az alapelv érezhető, hogy számukra elsődleges szempont a páciens megelégedettsége.

2020. szept. 14. 17:23
 15/29 anonim ***** válasza:
23%

"Gyűlölöm a gyerekeket, ha 5 percet kell velük egy társaságban lennem, már akkor borzasztóan ideges leszek tőlük."

Mintha magamat hallanám 28 évesen :)

2020. szept. 14. 17:29
 16/29 A kérdező kommentje:
Az nem lesz probléma, hogy nem tudok szlovákul csak magyarul és angolul?
2020. szept. 14. 17:32
 17/29 anonim ***** válasza:
92%

7#

Nem mindenkinek opció a spirituális l. Legyen az hormonos vagy mentes.

Én 9 hónapig szívtam a hormonossal. Konkrétan folyamatos gyulladást okozott, a 9 hónapból 7 végig véreztem szinte szünet nélkül.

Nővérem aranyozottat használt évekig most legutóbb,mert fém allergiás. A másik fajta sima mellett 2x is terhes lett.. Tavaly ki kellett venni az egyik petefészkét olyan gyulladást okozott nála, 3 hétig volt kórházban..

2020. szept. 14. 17:55
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Ehh bocsánat, nem figyeltem, hogy átírta közben a telefonom a spirált spirituálisra 🤣😅🙈
2020. szept. 14. 17:57
 19/29 anonim ***** válasza:
94%

Szerintem is rettentően felháborító, hogy ilyen szigorú feltételekhez van kötve az elköttetés. Nagyon is sokan vannak azok a nők, akik 110%-ig biztosak abban, hogy SOHA nem akarnak gyereket, de ez le van tojva, mert jaj ha megbánja. És akkor mi van, ha megbánja?! Az is az ő baja lesz, senki másé.

Érdekes módon azon senki nem vekeng, hogy mi van akkor, ha valaki épp a gyerekvállalást bánja meg, mert hogy ilyenből is akad szép számmal. Tehát, aki akar gyereket, az akár 17-18 évesen is el tudja dönteni, hogy ő akar és az egészen biztosan úgy is lesz és nem fogja megbánni soha. Ellenben, aki kiskora óta tudja, hogy nem akar, annál egyből azzal takaróznak, hogy később meg fogja bánni és különben is, nem elég érett/felnőtt egy ilyen döntéshez. Hagyjuk már. Szánalmas ez a kettős mérce. Az rendben van, hogy eszetlen tinik vagy épp "felnőttek" a semmire gyereket szülnek, hisz "ők akartak gyereket", de egy 28 éves felnőtt nő ezt nem tudhatja biztosra? Dehogynem! Pont annyira tudhatja az ember, hogy nem akar gyereket, mint amennyire azt tudhatja, hogy akar. Mindkét döntést meg lehet bánni, mégis csak azt szívatják, aki nem akar szülni. Az, hogy Rozika a putriban 16 évesen a második gyerekét szüli, az oké, mert hát ő aztán tudja, hogy mit akar már ilyen fiatalon is. Tényleg nagyon gáz ez a kettős mérce és nevetséges, hogy aki szülni akar azt nem korlátozzák a saját testével való rendelkezésben, bezzeg aki nem akar, azt ott szívatják, ahol tudják....

Kérdező én átérzem a helyzeted, menj Szlovákiába, én is róluk hallottam a legtöbb jót.

2020. szept. 14. 19:32
 20/29 anonim ***** válasza:
0%

Egy mai hozzászólás egy másik kérdéshez: #3

https://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgy..

"Házasságot és gyereket soha nem akartam. 28 évesen megismertem a mostani férjem, és elment tőle az eszem :D Azóta is félkómában vagyok, imádom őt is és mindhárom manót. Engem fejbe vágott az egész változás, amit az életembe hoztak és soha nem csinálnám másképp! :)))))"

2020. szept. 15. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!