Mennyi gyereket, lehet vagy szabad bevállalni a mai világba? (külföldön, meg Magyarországon)
Olyan nincs, hogy ideális. Az egyiknek 5, a másiknak 2, megint van olyan, akinek meg egy se legyen, még fehéregér se, nemhogy gyerek.
Nagyon sok mindentől függ, egyrészt az anyagi helyzettől, mennyit keresnek (bár ez változhat), van-e saját lakás vagy albérlet, mekkora a lakás. De sokat számít, hogy valakinek van-e segítsége ha nem keres milliókat a vállalkozó férje. Pl. nekem anyukám sokat varrt és emiatt sokat spóroltunk, vigyázott a gyerekekre ha betegek voltak, így nem rúgtak ki az állandó hiányzásért. Így már eleve sokkal jobb helyzetben voltam, mint más, azonos anyagi körülmények között élő szülő.
Aztán sokat számít a szülők hozzáállása a gyerekekhez. Én imádom az enyémeket, kettő van és bőven elég. Én nem lettem volna boldog egy gyerekkel, mert nekem a családban a 2-3 az ideális, de ötöt akkor se vállalnék, ha azt mondanák, hogy halálomig havi egymilliót adnak. 3 gyereknél több hosszabb távon már idegesít. Más meg egy gyerekkel érzi teljesnek az életét, van aki meg akkor érzi jól magát, ha egy fészekalja kölök ott ugrál körülötte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!