Volt aki nem feküdt be terhességi cukor betegsége miatt akit befektettek? Nekem 7,1 volt a cukrom most.
Ui meg még ugye a magzat miatt az us van hogy kötelező bevinni a cht, nem lehet paleo jellegű az étrend mert akkor ehezik a baba.
Kérdes be lehet-e trükközni a megfelelő cht magas vc nelkül, ha nem: inzulinnal kell "betrükközni".
Kicsit elmentünk szegény kérdező eredeti kérdésétől 🙈
Mivel nálam a fruktóz bélgyulladást okoz, és minden fruktózos egyéni baromi nehéz egyeztetni az ir-rel.
Ugye az ir teljeskiörlést kíván, a fruktóznál meg pont tilos.
Őszinte leszek, nekem a bélgyulladást fontosabb kordában tartani, mivel elfogok jutni arra pontra 1x,hogy kilukadhat, és műteni kell. Ez az elsődleges. Az étrendem teljesen kisérleti, minden fruktózos magának kisérletezi ki miből mennyit tolerál. Nyers dolgokat nem is ehetünk.
Minden zöldségnek gyümölcsnek meg van a fruktóz tartalma.
Pontosítok nyers zöldséget. Max párolva, hogy minél kevesebb fruktózt tartalmazzon.
17.heti cukorterhelésnél is estére már begyulladt a belem.. 5 csomag antibiotikumon vagyok túl és egy 100 csomag gyulladáscsökkentőn. 💪
22. Hát igen de akkor vsz az a megoldás, hogy inzulint kapsz, ha előrehalad a baj a terhesség miatt. Inzulinnál be tudsz vinni több és mas dinamikájú cht is. Nagyon nehéz lehet jól étkezned.
Nekem is nehéz, mert a nyers cuccoktól, magvaktól fáj az epém, és korábban imádtam a cht, most sztem túl gyorsan fogyok, nem tudok 1000 kalória fölé menni naponta, mert efyszerűen nem tudok magában enni sajtot meg felvágottat meg ilyeneket.
De már azért találtam par "mentő" kaját és igyekszem fejlődni.
Szerintem nem teljesen tértünj el, hátha a Kérdező így motiválódik a befekvésre mert megörül hpgy segít vki.
Engem nem küldtek sehová, magamnak boldogulok, egy gyakorlott gdm-es kismama segít, azonkívül amennyire a szakmam miatt valamennyire ertek hozzá.
Borzalmas egyébként. Mert imádok főzni, férjem kemény fizikai munkát végez, imád enni tipikus átlagos testalkatú de a vaslábost is megeszi.. Van egy jó evő és egy fényevő gyerekem, és vagyok én. Na főzz egy jót.. 🙄
Nekem ez pluszba társul diverculitisszel. 2.terhessegemnél megcsavarodott a vastagbelem és rosszul tapadt. Az a szakasz kitágult.
Így magvas dolgodat sem ehetek,mert megakad a kitágulásokban ami megint csak gyulladáshoz vezet.
Mellette imádom a zöldsegeket bármilyen formában.. Nehéz lemondani arról amit szeretsz.
Én most elvagyok az újfajta ķajákkal csak aggódom a baba miatt. Most fogok ketontesztet venni, hogy nézzem, elég-e a kaja.
Kicsit kenyszeres vagyok és azonnal függő lettem, ez határozza meg a napomat, vezetem a kis fúzetet, ha 5,3 az ehomi már azon gondolkozom.m hogy lehetne alacsonyabb.
Elcsalom a ch mennyiseget az inzulintól félelmemben. De alig mozog az addig mozgékony babám amióta ez van.
Még csak 30.hét jön. De legalább egydzer vege lesz. Utána fogyni akarok ezzel a tecnikával. Olyan rég voltam csinos....
milyen kaját vinnetek be korhazba magatokkkal?
És mikor befekszek előtte ehetek vagy nem?
Hát én azt enném, ami ott van. Elvileg ahhoz mérik a cukrot.
Ha vmi tök mást eszel, akkor nem releváns az egész.
Szerintem lehet enni, mielött bemész, persze.
Ez a diéta elég bonyi amúgy, ha meg kell tanuld, méricskélni kell meg lassú:gyors ch arányt mérni meg ilyesmi. Most hiába mondom, hogy vigyél ezt vagy azt.
Amúgy amikkel barátkozhatsz lassan: eritrit (édesítő), teljes kiőrlésű ellenőrzött kenyerek (nem elég ha azt mondják, hogy az mert attól meg lehet benne fehérliszt is), teljes kiőrlésű korpovit keksz (az kb az abszolút joker), teljes kiőrlésű tészta), mandulatejek közül a cukrozatlan, natúr joghurt ha eddig gyümiset ettél. Mogyoró. Felejtsd el a banánt meg a szőlőt, péksüteményeket, édességeket. Krumplit vagy engedik vagy nem. Tejet vagy bírja a cukrod vagy nem.
Nem szabad pirítani a kenyeret. Puffasztott cuccok pl abonett akkor is gyorsak ha teljes kiőrlésű.
Édesítőszerek közül az aszpartámot kerülni kell, a tóbbit vagy bírod vagy nem (tóbbség fosat, én pl nem.bírom őket). Nyírfacukor azt hiszem az, ami a kutyákra életveszélyes, ne hagyd elől.
Szokj rá arra, hogy minden nap ugyanakkor, időre, 5x, szigorúan 3 óránként étkezel.
Gyümölcs csak tízóraira esetleg uzsira majd kiderúl.
Ilyesmi.
De nem elég ha nem eszel mert meg kell enni a javasolt grammot a baba miatt. Ez egy ilyen challenge kb hogy ahogy omlik össze a rendszered, mit tudsz trükközni hogy be is menjen a ch és ne is emelkedjen a cukor.
Szerintem olvass utána hogy ne akkor halld először a dietetikustól.
Szerintem egy kis konyhai mérleget is bevihetsz, de szerezd be legalább ha nincs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!